Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA: Sancțiune record pentru banca Wells Fargo – 3,7 miliarde de dolari

Publicat

in

Biroul pentru Protecţia Financiară a Consumatorului din SUA a impus marţi băncii Wells Fargo & Co cea mai mare sancţiune civilă aplicată vreodată de instituţie, ca parte a unui acord de 3,7 miliarde de dolari, pentru gestionarea defectuoasă pe scară largă a împrumuturilor auto, ipotecare şi a conturilor bancare, transmite Reuters.

Wells Fargo a perceput comisioane ilegale de la cliențiFoto: DreamsTime / Andrew Cline

Organismul de supraveghere a consumatorilor a ordonat băncii să plătească o penalitate civilă de 1,7 miliarde de dolari şi alte 2 miliarde de dolari pentru a remedia peste 16 milioane de conturi de clienţi afectate de încălcări, a declarat instituţia într-un comunicat.

Banca a perceput ilegal comisioane şi dobânzi pentru împrumuturile auto şi creditele ipotecare, a reţinut maşinile în mod greşit şi a impus comisioane ilegale de descoperire de cont, printre alte aspecte, a spus CFPB.

”Wells Fargo este o corporaţie recidivistă care expune o treime din gospodăriile americane în pericol. Suntem îngrijoraţi de faptul că lansările de produse ale băncii, iniţiativele de creştere şi alte eforturi de creştere a profiturilor au întârziat reforma necesară”, a declarat directorul CFPB, Rohit Chopra, jurnaliştilor.

El a adăugat că autorităţile de reglementare ar trebui să ia în considerare dacă să aplice limitări suplimentare băncii dincolo de plafonul de active de 1.950 de miliarde de dolari impus de Rezerva Federală a SUA în 2018, despre care preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a spus că va rămâne în vigoare până când problemele companiei vor fi rezolvate.

Wells Fargo a spus că acordul va rezolva problemele care erau nesoluţionate de câţiva ani şi a menţionat într-o declaraţie că ”a accelerat acţiunile corective şi remedierea” din 2020.

Amenda pentru Wells Fargo este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni care subliniază postura mai agresivă a CFPB sub administraţia preşedintelui Joe Biden.

Combaterea recidivei corporative a devenit o prioritate cheie în timpul preşedintelui Joe Biden, care a intrat la Casa Albă la începutul anului 2021.

Anul trecut, Departamentul de Justiţie a lansat o serie de schimbări de politică menite să descurajeze mai bine abaterile repetate. (News.ro)

(Foto articol: ©Andrew Cline|Dreamstime.com)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima. Ce se află dincolo de moarte

Publicat

in

Un britanic de 55 de ani, care a intrat în moarte clinică, a povestit experiența prin care a trecut.

Kevin Hill, 55 de ani, scriitor din Anglia, suferă de o boală gravă și neobișnuită caracterizată de acumularea de calciu în vasele mici de sânge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Citeste mai mult

NATIONAL

Liga a treia spaniolă: Dragisa Gudelj, jucătorul Cordobei, a suferit un stop cardiac în timpul meciului, dar s-a recuperat rapid şi a cerut să continue jocul

Publicat

in

Dragisa Gudelj a suferit sâmbătă un stop cardiac, într-un meci al echipei sale, Cordoba, din Liga a treia spaniolă. Resuscitat de paramedici, el s-a ridicat de pe targă şi a cerut să reintre în joc, informează news.ro.

Jucătorul Cordobei, Dragisa Gudelj (25 de ani) s-a prăbuşit pe teren în minutul 11 al meciului din a treia ligă spaniolă, dintre Cordoba şi Racing Club Ferrol, fiind victimă a unui stop cardiac. Sub privirile îngrozite ale celorlalţi jucători, medicii au intervenit imediat pentru a-l resuscita pe fotbalist, apoi l-au pus pe targă pentru a fi transportat la ambulanţă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend