Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA: Riscul de recesiune este îngrijorător, dar economia este puternică

Publicat

in

Casa Albă este îngrijorată de riscul unei recesiuni în Statele Unite, dar consideră că elementele fundamentale ale economiei rămân puternice pentru a face față, potrivit unui consilier economic al președintelui Joe Biden, citat de AFP.

Rezerva Federala a SUAFoto: Wikimedia Commons

„Este evident o îngrijorare, dar coloana vertebrală a economiei noastre rămâne puternică”, a declarat Cecilia Rouse marți la CNBC.

Rouse a revenit asupra contracției produsului intern brut din primul trimestru, insistând că aceasta a fost cauzată de exporturile slabe.

„Dacă ne uităm la principalele componente ale PIB-ului din ultimul trimestru, acestea au fost de fapt destul de puternice în ceea ce privește cheltuielile de consum”, a comentat ea. „Piața muncii rămâne puternică”, a continuat ea.

Și, în opinia ei, creșterea continuă.

„Astăzi, datele economice par în continuare relativ sănătoase”, a fost de acord Thomas Barkin, președintele biroului regional Richmond al Fed, într-un discurs susținut la Richmond, Virginia.

El a recunoscut, totuși, că datele viitoare sunt „desigur incerte”.

„O recesiune ar fi, desigur, de nedorit, dar nu toate recesiunile sunt la fel”, a continuat el. „Am fost marcați de amintirea Marii Recesiuni și a recesiunii Volcker (din 1981-82, numită după fostul președinte al Fed), dar merită să ne amintim că majoritatea celorlalte recesiuni nu sunt nici atât de lungi, nici atât de profunde.

Tom Barkin a făcut, de asemenea, apel la o anumită perspectivă asupra situației actuale, subliniind că dezechilibrul dintre cerere și ofertă este rezultatul redresării după pandemie.

În opinia sa, o revenire la normalitate nu va implica neapărat o recesiune, deși riscul există.

„Nu cred că o recesiune este inevitabilă”, a declarat duminică secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, în cadrul emisiunii ABC News, dar a recunoscut că se așteaptă ca „economia să încetinească” ca parte a unei tranziții către „o creștere lentă și constantă”.

Cu toate acestea, ipoteza unei recesiuni în viitorul apropiat în Statele Unite capătă amploare după decizia istorică a Fed de a majora brusc ratele dobânzilor în încercarea de a limita inflația galopantă.

„Ne așteptăm acum la o recesiune ușoară în următoarele luni, cu o inflație persistentă care va forța o înăsprire mai pronunțată a politicii monetare”, a declarat Gregory Daco, economist șef la EY-Parthenon.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Noi explozii în Crimeea, în apropierea unei baze aeriene ruse la nord de Sevastopol

Publicat

in

De

Cel puţin patru explozii s-au produs joi seară într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc din peninsula Crimeea, Belbek, situat la nord de Sevastopol, au informat trei surse locale citate de agenția Reuters.

Aeroport militar rus Belbek din CrimeeaFoto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele antiaeriene ruse au doborât o dronă ucraineană.

Guvernatorul Mihail Razvojaiev a mai afirmat, într-o postare pe Telegram, că nu s-au produs pagube.

___

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Breaking| Cercetătorii de la UBC au descoperit un ‘punct slab’ în toate variantele virusului SARS-CoV-2, care ar putea duce la un tratament mai eficient

Publicat

in

De

Cercetătorii de la Universitatea din British Columbia (UBC) au descoperit ceea ce ei descriu ca fiind un „punct slab” în toate variantele virusului SARS-CoV-2, o revelație care, în opinia lor, ar deschide calea unor tratamente pentru combaterea mutațiilor actuale și viitoare.

Într-un studiu publicat joi, echipa de cercetători a declarat că a descoperit un punct slab în mare parte constant – ca o fisură în armura proteică a virusului spike – care a supraviețuit mutațiilor coronavirusului până în prezent. Oamenii de știință au stabilit că un anumit fragment de anticorp a fost capabil să „neutralizeze în mod eficient” toate variantele, într-o anumită măsură, deoarece a exploatat această vulnerabilitate.

„Ceea ce este interesant este faptul că ne arată ce putem face acum. Odată ce cunoști punctul slab, este ca în analogia cu goana după aur. Știm unde să mergem”, a declarat Sriram Subramaniam, autorul principal al studiului și profesor la facultatea de medicină a UBC, relatează cbc.ca.

„Acum putem folosi aceste informații pentru a proiecta anticorpi mai buni care pot profita apoi de acel punct slab”.

În căutarea „cheii succesului”

Anticorpii sunt produși în mod natural de către organism pentru a lupta împotriva infecțiilor, dar pot fi, de asemenea, creați în laborator pentru a fi administrați ca tratament. Există deja mai multe tratamente cu anticorpi pentru a lupta împotriva COVID-19, dar eficacitatea lor se estompează în cazul variantelor puternic mutante, cum ar fi Omicron, care a devenit recent o variantă dominantă.

„Anticorpii se atașează de un virus într-un mod foarte specific, ca o cheie care intră într-o încuietoare. Dar atunci când virusul suferă o mutație, cheia nu se mai potrivește”, a scris Subramaniam într-o declarație.

„Noi căutăm cheia succesului – anticorpi care continuă să neutralizeze virusul chiar și după mutații extinse”.

Subramaniam a spus că fragmentul de anticorp identificat în acest studiu ar fi acea „cheie a succesului”.

Matthew Miller, directorul Institutului DeGroote pentru cercetarea bolilor infecțioase de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, a descris descoperirile ca fiind „o evoluție cu adevărat importantă” în lupta împotriva COVID-19.

„S-a reușit să se arate că acest anticorp funcționează împotriva tuturor acestor variante, iar acest lucru este cu adevărat unic. Cu siguranță, naște speranța că acest punct slab ar fi o zonă în care virusul ar avea multe probleme în a o schimba – chiar și în viitor, deoarece dacă ar fi ușor de schimbat, este foarte probabil ca virusul să fi încercat deja să o schimbe”, a declarat Matthew Miller.

„Acum însă, virușii ne pot păcăli oricând”, a precizat el într-un interviu acordat joi. „Ei sunt inteligenți. Întotdeauna există căi de ieșire. Dar ceea ce vrem noi să facem este să fie cât mai greu posibil să facă acest lucru”.

Subramaniam a declarat că firmele farmaceutice ar putea exploata punctul slab pentru a crea un tratament „rezistent la eventuale variante”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend