Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA plătește o sumă COLOSALĂ pentru medicamentul minune care l-a vindecat pe Donald Trump

Publicat

in

Guvernul american va plăti până la 1,19 miliararde de dolari companiei Eli Lilly, pentru asigurarea a aproape 1 milion de doze din tratamentul cu anticorpi al acesteia pentru Covid-19, un medicament similar cu tratamentul primit de preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Citește și: Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

Eli Lilly va începe să livreze 300.000 de doze din aceste tratament, pentru care va primi 375 de milioane de dolari, în două luni de la primirea autorizaţiei pentru utilizarea de urgenţă din partea autorităţii de reglementare în sectorul sănătăţii, a anunţat compania, informează News.ro.

Ulterior, guvernul va avea opţiunea de a cumpăra un număr suplimentar  de 650.000 de fiole, pentru 812,5 milioane de dolari, a afirmat Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane.

Preţul pe doză este de 1.250 de dolari, potrivit contractului, dar fiolele achiziţionate de guvern vor fi distribuite gratuit populaţiei.

Statele Unite au semnat acorduri şi cu companiile AstraZeneca şi Regeneron Pharmaceuticals pentru terapile lor cu anticorpi, în cadrul programului Operation Warp Speed al administraţiei Trump.

Acordul cu Regeneron acoperă costul producţiei, în timp ce acordul cu AstraZeneca include susţinerea fabricării tratamentului.

În timp ce vaccinurile sunt considerate esenţiale pentru oprirea pandemiei, guvernele caută tot mai intens tratamente eficace pentru a încetini răspândirea virusului şi reluarea activităţilor economice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Efectul “oglindă” din apelurile video și intervențiile estetice al generațiilor Millennials și Z

Publicat

in

De

A vorbi despre medicina estetică de la distanță, fără a vedea, este un exercițiu dificil. Din acest motiv, Congresul SIME (Societatea Italiană de Medicină Estetică) s-a desfăşurat la Roma, cu toate măsurile de precauție impuse de Covid-19, scrie Il Sole 24 Ore. Dintre concluzii: tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor 80 și mijlocul anilor 90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați.

Trei zile, cât a durat congresul, medicii și experții din sector au discutat toate noutățile medicinii estetice, un sector care, în ciuda pandemiei, a cunoscut o creștere exponențială.

„Am amânat această întâlnire din mai până în iulie – explică profesorul Emanuele Bartoletti, președintele SIME – și trebuie să precizez că au fost multe adeziuni, chiar și din partea colegilor străini”.

Medicina estetică s-a dovedit a fi o supapă pentru toate persoanele care au stat închise în casă și care, în timpul apelurilor prin zoom, și-au observat şi mai mult defectele chipului. Statele Unite au denumit acest fenomen „zoom boom”: conform ASPS (Societatea Americană a Chirurgilor Plastici) în lunile lockdown-ului, a existat o creștere cu 64% a cererilor de tratamente de medicină estetică.

Italia nu s-a disociat nici ea de această tendință și înregistrează o creștere similară. Cele mai solicitate tratamente? Umpluturi în zona labială (+ 42%), zona zigomatică (+ 29%), umplerea şanţurilor nazolabiale (+28%) cu distincție de sex și grupa de vârstă.

  • Cum poate fi limitat fenomenul «rich girl face»

Tinerii Millennials, generația născută între începutul anilor 80 și mijlocul anilor 90, au fost mereu atenți la aspectul estetic, însă acum creşte şi generația Z, cu fete sub 30 de ani, care au o abordare complet diferită a esteticii. «Fenomenul a fost definit „chipul fetei bogate” de chirurgul plastic englez Dirk Kremer – continuă Bartoletti – și constă în dorința de a etala cu mândrie buzele umflate și pomeții pronunțați. Utilizarea botoxului și a acidului hialuronic devine un fel de status simbol : sunt bogată și îmi permit aceste tratamente.

Un fenomen sociologic care dezvăluie fragilitatea tinerilor care încearcă să-și creeze propria identitate imitând miturile social media. În aceste cazuri, medicul estetician trebuie să intervină, descurajându-l pe pacient și recomandându-i tratamentul cel mai potrivit în funcție de nevoile reale ”.

  • La descoperirea Liquid Lifting

Este o procedură neinvazivă care constă în umplerea anumitor zone ale feței cu un filler pe bază de acid hialuronic sau hidroxiapatită de calciu, pentru a restabili tensiunea ligamentelor zigomatice sau mandibulare care se relaxează odată cu îmbătrânirea. Intrând în detaliu, se creşte volumul osos, cu scopul de a umple și ridica o eventuală „pungă golită” – cum ar fi de exemplu pîn zona pomeților, sau în cea a maxilarului – sau se intervine asupra acelei părți care se află în fața urechii, unde există o structură importantă, fascia parotidă, care, dacă este umplută și umflată ușor, duce în spate toate țesuturile părții intermediare a feței, cea a obrazului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

​China cere SUA să înceteze “demonizarea” sa, în cursul unei vizite a unui înalt oficial american

Publicat

in

De

Relaţiile dintre Statele Unite şi China se află “într-un impas” şi Washingtonul trebuie să înceteze “demonizarea” Beijingului, a afirmat luni un lider chinez, în cursul primei vizite în China a unui înalt oficial din administraţia Biden, notează AFP și Agerpres. Fundamental, pentru că americanii văd China ca pe un duşman imaginar”, a denunţat viceministrul chinez de externe Xie Feng cu prilejul unei întrevederi cu numărul doi al diplomaţiei americane, Wendy Sherman, în vizită la Tianjin (nord).

China îndeamnă Washingtonul “să îşi schimbe mentalitatea greşită şi politica periculoasă”, a subliniat Xie Feng, potrivit unui comunicat dat publicităţii de diplomaţia chineză.

Aceste remarci amintesc de războiul de cuvinte care a precedat în martie prima întâlnire faţă în faţă din epoca Biden între China şi Statele Unite la Anchorage (Alaska).

Întâlnirea a pus în scenă o confruntare nemiloasă între primele două puteri mondiale.

Numărul doi al Departamentului de Stat american, Wendy Sherman, a sosit în China duminică.

Este cea mai înalt responsabil al diplomaţiei americane care s-a deplasat în China după alegerea preşedintelui Joe Biden.

Până în prezent, doar emisarul său pentru climă, John Kerry, a vizitat China. Dar discuţiile s-au limitat la lupta împotriva încălzirii globale – unul dintre puţinele subiecte unde cele două ţări încearcă să găsească un teren de înţelegere

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend