Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA își poate lua ‘adio’ de la el! Federația Rusă a ‘închis’ frontiera pentru omul care divulgat dosarele secrete ale operațiunilor de supraveghere interne și internaționale efectuate de Agenția de Securitate Națională a SUA

Publicat

in

Edward Snowden, omul care a pus într-o lumină proastă Statele Unite, după ce a divulgat dosare secrete care au scos la iveală vaste operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale efectuate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA, a primit pașaportul rus, după ce a depus jurământul de credință.

Dacă mai aveau cât de cât speranțe că va fi extrădat, Statele Unite își pot lua acum adio de la acest lucru, deoarece conform constituţiei ruse, el nu poate fi predat unui stat străin.

Edward Snowden, în vârstă de 39 de ani, a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia, după ce în 2013 a divulgat dosare secrete care au scos la iveală vaste operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale derişate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.

Autorităţile americane spera de ani de zile ca Snowden să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi judecat într-un proces penal sub acuzaţia de spionaj.

Lui Snowden i s-a acordat cetăţenia rusă printr-un ordin semnat de Vladimir Putin în septembrie.

Vineri, avocatul lui Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că Snowden a primit paşaportul.

„A depus jurământul”, a spus el.

Kucherena a declarat vineri că Snowden este „fericit” şi că cetăţenia rusă ar împiedica extrădarea sa.

„Desigur, este fericit şi recunoscător Federaţiei Ruse pentru cetăţenie – acum este un cetăţean cu drepturi depline al Rusiei”, a spus Kucherena. „Şi cel mai important, conform constituţiei ruse, el nu poate fi predat unui stat străin”, a subliniat avocatul său, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Lui Rishi Sunak îi ‘priește’ Brexitul: Reprezintă o oportunitate uriașă pentru creșterea Marii Britanii

Publicat

in

Brexitul reprezintă o oportunitate uriaşă pentru creşterea Marii Britanii, a transmis luni seară premierul britanic, Rishi Sunak, la trei ani de la ieşirea din Uniunea Europeană.

Din 31 ianuarie 2020, „am făcut progrese extraordinare valorificând libertăţile oferite de Brexit pentru a aborda provocările generaţionale. Fie că este vorba de cea mai rapidă desfăşurare a vaccinurilor din Europa, de încheierea unor acorduri comerciale cu peste 70 de ţări sau de recâştigarea controlul graniţelor noastre”, a spus el într-un comunicat de presă.

„În primele 100 de zile ale mele ca prim-ministru, acest elan nu a încetinit”, a adăugat Rishi Sunak.”Sunt hotărât să acţionez astfel încât beneficiile Brexit-ului să continue să împuternicească oamenii şi companiile din întreaga ţară.”

Comunicatul de presă al Downing Street subliniază în special „oportunitatea imensă” a ieşirii Regatului Unit din UE în special „pentru creşterea economiei britanice”. Premierul Sunak a menţionat crearea de porturi libere, zone considerate în afara teritoriului vamal al ţării şi beneficiind aşadar de o impozitare avantajoasă, precum şi perspectivele deschise, potrivit acestuia, de dereglementarea post-Brexit.

Conform organismului de prognoză a bugetului public OBR, ieşirea din UE va reduce totuşi economia Marii Britanii cu aproximativ 4% pe termen lung, în pofida acordului de liber schimb semnat cu Bruxelles-ul. În plus, Regatul Unit este singura ţară din G7 care nu a revenit încă la nivelul PIB-ului de dinaintea pandemiei de COVID-19.

Sprijinul populaţiei britanice pentru Brexit nu a fost niciodată mai slab. Potrivit unui sondaj YouGov publicat în noiembrie, mai puţin de o treime dintre britanici consideră că părăsirea UE a fost o decizie bună, iar unul din cinci susţinători ai Brexitului s-a răzgândit.

Ajuns în fruntea guvernului britanic la sfârşitul lunii octombrie, Rishi Sunak a reinstaurat o anumită stabilitate după mandatul meteoric al lui Liz Truss, dar se confruntă cu numeroase tulburări sociale cauzate de creşterea preţurilor şi a inflaţiei, care depăşeşte 10%, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Programe scurte de educație pentru profesioniști, manageri și lideri la școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București (ASE) împreună cu Universitatea de Economie din Bratislava (EUBA) și Universitatea de Economie din Varna (UEV) deschid preînscrierea pentru primul Certificat de Executive Education Business Development & Leadership într-un context internațional, destinat profesioniștilor, managerilor și liderilor interesați să își dezvolte perspectiva competențele și de asemenea rețeaua de contacte din regiune.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend