Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA: Înmormântarea lui George Floyd va avea loc pe 9 iunie la Houston

Publicat

in

Funeraliile lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, vor avea loc pe 9 iunie la Houston, oraşul de origine al victimei şi unde familia sa locuieşte în continuare, conforma anunţului făcut de avocatul familie, transmite AFP, citată de Agerpres. Mai multe ceremonii în memoria sa sunt programate până la momentul înmormântării, a declarat avocatul Ben Crump în timpul unei conferinţe de presă.

O primă comemorare va avea loc joi după-amiază, în Minneapolis, unde George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un poliţist alb i-a apăsat pe gât genunchiul timp de opt minute şi 46 de secunde, un scandal care a reînviat vechile răni rasiale în Statele Unite.

O înregistrare video a incidentului, care a făcut înconjurul lumii, a provocat revolte pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost impusă în mai multe oraşe mari, în pofida arestării ofiţerului de poliţie implicat în moartea lui Floyd.

Un alt tribut este programat sâmbătă în Carolina de Nord, stat în care s-a născut George Floyd, a mai anunţat Crump, fără a furniza detalii suplimentare.

Cu o zi înaintea înmormântării, programată marţi, 9 iunie, ora locală 11:00 (16:00 GMT) la Houston, sicriul va fi expus pentru ca publicul să îi poată aduce un ultim omagiu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ministrul Economiei, anunț MAJOR pentru firme: un miliard de euro va fi pompat direct în economie

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat luni seara că suma de un miliard de euro pentru IMM-uri din pachetul de relansare economică se va duce în economie anul acesta iar banii vor merge, probabil, către 100.000 de firme.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănţuit: ‘Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea’

„Am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Boloş (ministrul Fondurilor Europene, n.r.), şi echipa de la Ministerul Economiei cu echipa de la Ministerul Fondurilor Europene, şi am discutat despre implementarea acestui pachet de relansare economică de un miliard de euro pentru IMM-uri. Aş vrea să reiau acest subiect şi să mai spun încă o dată ceea ce dorim să facem – şi când vom face şi cum vom da drumul la aceste proiecte. Practic 100 milioane de euro se vor duce în micro-granturi de 2.000 de euro pentru companiile care nu au salariaţi, care au unul sau doi acţionari, care nu sunt şi salariaţi, care nu au beneficiat de nicio protecţie în timpul perioadei, nefiind salariaţi nu puteau să aibă şomaj tehnic. 350 milioane de euro se vor duce clar cu dedicaţie pentru turism, pentru industria Horeca, pentru transporturi şi pentru organizările de evenimente, granturi de capital de lucru, practic minim 5.000 euro, maxim 150.000 euro – este un maximum de 15% din cifra de afaceri. (…) Primesc o injecţie de capital directă, capital de lucru”, a afirmat Popescu luni seara, la B1TV.

Ministrul Economiei a mai spus că banii vor putea fi folosiţi pentru capital de lucru, iar în perioada imediat următoare va fi pusă în dezbatere publică Ordonanţa de urgenţă care va operaţionaliza aceste granturi.

„Ne vom asigura că nu vor putea să îşi ridice dividende din aceşti bani pentru că nu este normal, sunt pentru capital de lucru, nu pentru a-şi plăti dividende neridicate. 550 de milioane se vor duce în granturi de investiţii până la maximum 200.000 euro (între 50.000 euro şi 200.000 euro) pe plan de afaceri, cu cofinanţare de 15%. Aici sunt mult mai multe industrii, inclusiv industria turismului. Asta am discutat astăzi în două ore şi jumătate, cum să punem la punct, o să punem în perioada imediat următoare în dezbatere publică Ordonanţa de urgenţă care va operaţionaliza aceste granturi şi, în următoarea şedinţă de Guvern, probabil săptămâna viitoare, când totul va fi gata, o vom implementa. Evident trebuie să ne vină şi aprobarea Comisiei pentru schemele de ajutor de stat”, a mai spus Virgil Popescu, informează Agerpres

Ministrul Economiei susţine că banii vor intra în economie în acest an.

„Tot acest miliard de euro de care vorbim se va duce în economie anul acesta. Vom încheia aceste contracte anul acesta şi toţi cei care pot să realizeze aceste proiecte vor primi aceşti bani anul acesta. (…) Vom avea nişte aplicaţii informatice care ne vor permite şi evaluare şi depunere şi contractare, practic tot atomatizat. Gandiţi-vă că vorbim despre un miliard de euro, bani care se vor duce la zeci de mii de firme, poate o sută de mii de firme cărora trebuie să le dăm aceşti bani din august până în 31 decembrie, o perioadă foarte scurtă de timp. Mulţi zic că este foarte greu. Vom reuşi acest lucru”, a mai spus Popescu.

Potrivit acestuia, pentru următorii cinci ani sunt planificate investiţii de 100 de miliarde de euro în infrastructură.

„Vorbim în următorii cinci ani de o anvelopă de investiţii de 100 de miliarde de euro – şi foarte mulţi bani se vor duce spre infrastructură, că este infrastructură de transport, că este infrastructură energetică, că este infrastructură digitală, banii se vor duce ţintiţi către aceste lucruri”, a adăugat ministrul Economiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Președintele Braziliei a luat în râs coronavirusul, iar acum este în spital: Prezint simptome

Publicat

in

De

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat luni la postul CNN Brasil că prezintă anumite simptome de COVID-19 şi că va fi supus unui test ale cărui rezultate vor fi cunoscute marţi, notează AFP.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănţuit: ‘Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea’

Potrivit canalului de televiziune, preşedintele, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronaviruslui, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o „radiografie pulmonară”.

„Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

Potrivit presei braziliene, rezultatele testelor vor fi cunoscute marţi.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, el a făcut uz de dreptul său de veto la două articole de lege privind utilizarea măştilor în locurile publice cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume de pandemie, cu 1,6 milioane de cazuri de COVID-19 dintre care 65.487 de decese până în prezent.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend