Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA: Înmormântarea lui George Floyd va avea loc pe 9 iunie la Houston

Publicat

in

Funeraliile lui George Floyd, afro-americanul care şi-a pierdut viaţa pe 27 mai în Minneapolis, ca urmare a modului în care a fost maltratat de un ofiţer de poliţie alb, vor avea loc pe 9 iunie la Houston, oraşul de origine al victimei şi unde familia sa locuieşte în continuare, conforma anunţului făcut de avocatul familie, transmite AFP, citată de Agerpres. Mai multe ceremonii în memoria sa sunt programate până la momentul înmormântării, a declarat avocatul Ben Crump în timpul unei conferinţe de presă.

O primă comemorare va avea loc joi după-amiază, în Minneapolis, unde George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce un poliţist alb i-a apăsat pe gât genunchiul timp de opt minute şi 46 de secunde, un scandal care a reînviat vechile răni rasiale în Statele Unite.

O înregistrare video a incidentului, care a făcut înconjurul lumii, a provocat revolte pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost impusă în mai multe oraşe mari, în pofida arestării ofiţerului de poliţie implicat în moartea lui Floyd.

Un alt tribut este programat sâmbătă în Carolina de Nord, stat în care s-a născut George Floyd, a mai anunţat Crump, fără a furniza detalii suplimentare.

Cu o zi înaintea înmormântării, programată marţi, 9 iunie, ora locală 11:00 (16:00 GMT) la Houston, sicriul va fi expus pentru ca publicul să îi poată aduce un ultim omagiu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Circa 20 de hectare de teren au ars în urma mai multor incendii izbucnite pe raza a patru localităţi din judeţul Tulcea

Publicat

in

De

Aproape 20 hectare de teren agricol au ars, marţi, în timpul mai multor incendii izbucnite pe raza a patru localităţi din judeţul Tulcea, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cel mai mare sinistru a apărut în apropierea localităţii Jijila, acolo unde au ars circa 10 hectare de mirişte de grâu, iar în sprijinul pompierilor localnicii au intervenit cu tractoare, scrie Agerpres.ro.

“Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Nicolae Botezatu.

La marginea satului Ceamurlia de Jos, au ars aproximativ 600 metri pătraţi de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, cauza probabilă a incendiului fiind fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

La Colina, au ars un hectar de teren, 20 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi două anexe gospodăreşti, iar la Iazurile au fost afectate cinci hectare de mirişte şi un autoturism, în acest ultim caz incendiul fiind provocat de un scurtcircuit apărut la autovehicul.

Un alt incendiu a fost semnalat la marginea satului Agighiol, unde au ars aproximativ patru hectare de vegetaţie uscată şi gunoi de grajd, cauza probabilă fiind utilizarea focului în spaţii deschise.

Potrivit ISU Delta, niciun eveniment nu s-a soldat cu persoane rănite.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

PS Ioan Casian a sărbătorit-o pe Sfânta Muceniță Hristina alături de românii ortodocși din Canada

Publicat

in

De

Părintele Episcop Ioan Casian a sărbătorit-o sâmbătă pe Sfânta Muceniță Hristina alături de românii ortodocși din Ottawa, Canada, care o au ca a doua ocrotitoare a parohiei lor.

Sărbătoarea hramului de vară al parohiei canadiene a început vineri seară, când Preasfințitul Părinte Ioan Casian a oficiat taina Sfântului Maslu și a continuat a doua zi cu Sfânta Liturghie, scrie Basilica.ro.

Ierarhului i-au fost alături în slujirea Sfintei Liturghie Părintele Paroh Grigorie Țapuc și Părintele Constantin Lupașcu.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala Incognito condusă de dl. Iosif Viorel (Vio) Onuț.

Hramul principal al Parohiei din Ottawa este Sfântul Apostol și Evanghelist Matei.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend