Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA anunță cu urmează TSUNAMIUL cu pandemia, peste câteva săptămâni: APELUL făcut către americani

Publicat

in

Statele Unite, care au repatriat deja peste 30.000 de americani de la declanşarea pandemiei, au lansat miercuri un avertisment cetăţenilor lor aflaţi încă în străinătate: reveniţi acasă acum înainte de a fi înghiţiţi de „tsunami”-ul coronavirusului, notează AFP, potrivit AGERPRES.

„Nu există nicio garanţie că Departamentul de Stat va fi în măsură să ajute în continuare la repatriere” „peste câteva săptămâni”, a declarat Ian Brownlee, însărcinat cu coordonarea întoarcerii americanilor, subliniind că în curând ar putea fi imposibil să se mai recurgă la zboruri de pasageri ori chiar să se închirieze avioane private.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

„Dacă cetăţeni americani doresc să revină în Statele Unite, trebuie să-şi facă acum aranjamentele”, a insistat el în cursul unei conferinţe de presă, desfăşurată telefonic.

Diplomatul a ridicat tonul pentru că, în opinia sa, sunt numeroase persoane care par să amâne acest lucru fără să-şi dea seama de gravitatea situaţiei, în timp ce frontierele se închid una după alta, iar companiile aeriene îşi suspendă zborurile pentru a opri răspândirea COVID-19.

„Dacă sunteţi pe plajă când pământul începe să se cutremure, nu staţi acolo aşteptând tsunami-ul, fugiţi să vă puneţi la adăpost”, a continuat el. „Ei bine, în acest caz, cutremurul a avut deja loc, este timpul să vă puneţi la adăpost şi nu să speraţi că veţi primi un ajutor mai târziu!”, a mai afirmat responsabilul american.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Ian Brownlee a făcut cunoscut că Departamentul de Stat de la Washington a repatriat peste 31.000 de americani de la declanşarea pandemiei în China, din peste 60 de ţări cu mai mult de 350 de zboruri.

Mai sunt prevăzute sau în curs de pregătire peste 80 zboruri în zilele care urmează, a precizat el.

În stadiul actual, mai rămân circa 24.000 de persoane care „au afirmat că ar putea solicita repatrierea”, a adăugat diplomatul, citat de AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs ‘Câini Poliţişti de Top’

Publicat

in

De

History va difuza, în premieră, începând cu 3 iunie, serialul-concurs „Câini Poliţişti de Top”, care prezintă cele mai inteligente şi curajoase patrupede, alături de stăpânii lor, într-o competiţie spectaculoasă pentru titlul de campion absolut în lupta cu răufăcătorii, anunță news.ro.

Show-ul va fi difuzat în fiecare miercuri, de la ora 21.00.

Formatul show-ului oferă posibilitatea de a concura atât câinilor poliţişti, cât şi a celor civili. În fiecare episod, timp de o oră, patru echipe de poliţie K9, inclusiv favoriţii seriei de succes „Poliţia în Direct” şi o echipă civilă se confruntă în trei runde dificile, în care le vor fi testate viteza, agilitatea, abilitatea de a adulmeca şi coordonarea cu stăpânii lor.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Pe parcursul competiţiei, câinii vor avea de trecut peste obstacole, vor sări prin foc şi vor avea de parcurs un traseu înot. Cei mai rapizi patru câini avansează în etapa următoare, unde vor fi supuşi unui nou test care presupune găsirea a cinci obiecte ascunse cu ajutorul simţului olfactiv şi avertizarea stăpânilor cu privire la descoperire.

Cei doi câini care reuşesc să găsească cele mai multe obiecte în timpul cel mai scurt ajung în faza finală, unde se vor confrunta cu un „suspect”, pe care vor fi nevoiţi să îl reţină şi apoi să îl elibereze la comandă. Toate probele la care vor fi supuşi concurenţii sunt concepute de experţi canini, pentru a imita provocările cu care se pot confrunta câinii în viaţa reală.

Echipa câştigătoare a fiecărei săptămâni va primi 10.000 de dolari, la care se vor adaugă 5.000 de dolari, care vor fi donaţi către o organizaţie caritabilă de protecţie a animalelor.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

În ultima săptămână a competiţiei, câştigătorii ediţiilor precedente se vor întoarce pentru bătălia finală care îi va oferi câştigătorului titlul suprem de „Câine Poliţist de Top” şi un premiu pentru întreaga echipă, în valoare de 25.000 de dolari.

Seria este găzduită de cunoscutul comentator sportiv Curt Menefee, alături de expertul în instructaj canin Nick White şi jurnalista sportivă Jamie Little.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OFICIAL – Sute de amenzi date în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor din starea de alertă

Publicat

in

De

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 29 mai a.c.,  69 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend