Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SUA – Anchtă împotriva uneia dintre cele mai mai mari companii farmaceutice din lume

Publicat

in

Departamentul de Justiţie al SUA a lansat o investigaţie penală împotriva Eli Lilly, axată pe nereguli în producţie şi manipularea datelor la fabrica din Branchburg, New Jersey, care produce tratamentul pentru Covid-19 al gigantului farmaceutic şi alte medicamente, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Investigaţia reprezintă o escaladare semnificativă a controalelor guvernamentale asupra Lilly.

Compania farmaceutică, una dintre cele mai mari din lume, a fost cercetată de mai bine de un an de către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente în legătură cu presupuse nereguli în activitatea de producţie şi în documente, la fabrica din Branchburg.

Joi dimineaţă, compania a dezvăluit într-o declaraţie depusă la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare că a primit o citaţie de la Departamentul de Justiţie în luna mai, pentru documente legate de fabrica Branchburg. Compania nu a dezvăluit nimic mai mult despre natura sau obiectivul anchetei şi a spus că cooperează pe deplin în această privinţă.

Lilly a declarat că a angajat anterior consilieri externi pentru a efectua o anchetă independentă referitoare la acuzaţii legate de fabrica din Branchburg.

Compania a transmis joi aceleaşi informaţii Reuters.

“Lilly se angajează profund în fabricarea medicamentelor de înaltă calitate pentru pacienţii care au nevoie de ele, iar siguranţa şi calitatea produselor noastre reprezintă cea mai mare prioritate a noastră”, a spus compania.

Ancheta Departamentului Justiţiei a urmat unui articol publicat de Reuters în luna martie, potrivit căruia o directoare de resurse umane al Lilly a pretins că a fost forţată să renunţe la locul de muncă la fabrică după ce a întreprins investigaţii interne cu privire la reclamaţiile angajaţilor legate de defecte de fabricaţie, înregistrări falsificate sau distruse şi lipsa personalului.

În aprilie, angajaţii au acuzat un director al fabricii că a modificat documentele solicitate de FDA pentru a minimiza problemele, potrivit unei plângeri interne nesemnate examinate de Reuters.

Compania a declarat anterior Reuters că niciuna dintre problemele semnalate de inspectorii FDA nu a afectat calitatea medicamentelor eliberate medicilor şi pacienţilor.

De asemenea, Lilly a negat că ar fi luat măsuri împotriva vreunui angajat.

Ancheta Departamentului Justiţiei, care implică procurori americani şi alţi oficiali din New Jersey şi Washington, a început în ultimele săptămâni, au spus cele trei persoane.

Biroul Federal de Investigaţii participă la anchetă, au spus aceştia. Un purtător de cuvânt al biroului procurorului general din New Jersey a refuzat să confirme sau să infirme existenţa unei anchete.

Reprezentanţii Departamentului Justiţiei şi ai FDA din Washington nu au avut niciun comentariu imediat cu privire la anchetă. FBI a refuzat să comenteze.

Ancheta este în primele sale etape, au declarat cele trei persoane pentru Reuters, iar Departamentul de Justiţie nu a acuzat Lilly sau pe vreunul dintre angajaţii săi de acţiuni greşite.

Departamentul ar putea urmări în cele din urmă să aducă acuzaţii penale, să solicite sancţiuni civile sau să închidă ancheta fără să ia măsuri.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend