Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Stupoarea polițiștilor britanici – Au descoperit o mină ilegală de bitcoin, crezând că percheziţionează o fermă de canabis

Publicat

in

Poliţia britanică a descoperit o importantă mină ilegală de bitcoin, crezând că va percheziţiona o fermă de canabis de la periferia oraşului Birmingham, transmite CNBC, citată de news.ro.

Mina, aflată într-o unitate industrială, fura electricitate în valoarea de mii de lire sterline, potrivit poliţiei.

Poliţia a percheziţionat unitatea din Sandwell pe 18 mai, în baza unor informaţii care i-au făcut să creadă că aceasta este folosită drept fermă de canabis.

O mulţime de oameni au vizitat unitatea în diferite momente ale zilei, au spus poliţiştii, adăugând că sunt vizibile o mulţime de cabluri şi conducte de ventilaţie. Acestea sunt toate ”semne clasice” ale unei ferme de canabis, a spus poliţia. Cu toate acestea, ofiţerii au găsit aproximativ 100 de computere şi zero canabis.

Citește și: Discuțiile INDISCRETE despre cererile unui șef de SERVICIU `DISCRET` …

”Cu siguranţă nu este ceea ce ne aşteptam. Avea toate caracteristicile unui sistem de cultivare a canabisului şi cred că este doar a doua astfel de mină criptografică pe care am întâlnit-o în West Midlands”, a declarat Jennifer Griffin, sergentul de poliţie Sandwell.

Minerii de bitcoin folosesc calculatoare special construite pentru a rezolva ecuaţii matematice complexe. Minerii sunt recompensaţi pentru eforturile depuse în moneda digitală. Cu toate acestea, întregul proces este extrem de consumator de energie din cauza cantităţii de energie utilizată de computere.

Bitcoin are o amprentă de carbon comparabilă cu cea a Noii Zeelande, producând anual 36,95 megatone de CO2, potrivit Digiconomist.

”Am înţeles că exploatarea criptomonedelor nu este ea însăşi ilegală, ci furtul clar de energie electrică de la principalul furnizor de electricitate”, a spus Griffin.

Echipamentul informatic a fost confiscat, dar nu au fost efectuate arestări.

Miercuri, guvernul iranian a anunţat interzicerea exploatării bitcoin şi a altor criptomonede, oficialii dând vina pe consumul intensiv de energie pentru întreruperea furnizării electricităţii în mai multe oraşe iraniene.

În perioada ianuarie-aprilie, aproximativ 4,5% din totalul mineritului de bitcoin la nivel global a avut loc în Iran, potrivit firmei de analiza blockchain Elliptic. Acest lucru plasează Iranul printre primele 10 ţări din lume, în timp ce China a ocupat primul loc, cu aproape 70%.

Regiunea Mongolia Interioară a Chinei intenţionează să interzică noile proiecte miniere de criptomonede şi să oprească activitatea existentă, într-o încercare de a reduce operaţiunea care consumă energie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Eugen Tomac, ieșire dură: ‘Dodon este o slugă coruptă a Moscovei! El este omul Kremlinului la Chișinău’

Publicat

in

De

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, are o ieșire dură pe pagina de socializare la adresa lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova reținut pentru trădare și fapte de corupție.

Tomac îl desființează pe Igor Dodon, pe care îl numește sluga coruptă a Moscovei.

„Dodon a fost și este o slugă coruptă a Moscovei.

El nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chișinău. Dincolo de faptele pentru care este anchetat, acest om a acționat ca un angajat al Rusiei și al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Președinte al R. Moldova.”, scrie Tomac, pe Facebook.

Vezi și Bode îi arată cu degetul pe polițiștii de frontieră, dar partenerul de viață al protejatei sale este șeful Poliției de Frontieră

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Premise pentru dezvoltarea colaborării economice româno-libiene

Publicat

in

De

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc o întrevedere a președintelui Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, cu E.S. Abdulmuli Monem, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia în România, care a fost însoțit de Mohamed L.A Shebani, șef al Cancelariei Ambasadei, coordonator al sectoarelor economic, comercial și cultural.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a mulțumit E.S. Abdulmuli Monem, pentru vizita la sediul nostru, efectuată la foarte scurt timp după depunerea scrisorilor sale de acreditare. Președintele CCIB a folosit acest prilej pentru a face o prezentare succintă a potențialului economic al Capitalei, dar și a strategiei Camerei bucureștene în domeniul relațiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar.

Iuliu Stocklosa și-a exprimat convingerea că evenimentul dedicat promovării schimburilor comerciale și cooperarii economice cu Libia organizat de CCIB joi, 26 mai, în cadrul căruia va avea loc și semnarea Memorandumului de Înțelegere între Camera bucureșteană și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Tripoli, va deschide noi perspective pentru o mai bună cunoaștere a oportunităților de afaceri și investiționale oferite de piața libiană, dar și a posibilităților reale de colaborare bilaterală, ținând seama de potențialul ridicat de absorbție al pieței acestei țări.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statului Libia a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România, precum şi întreaga sa deschidere pentru asigurarea unui schimb constant de informaţii de afaceri, în beneficiul celor două comunităţi.

Totodată, a apreciat importanța manifestării organizate joi de Camera bucureșteană și a evidenţiat rolul pe care CCIB şi CCIA Tripoli îl pot juca în deschiderea de noi canale de comunicare între oamenii de afaceri români şi cei libieni.

În 2021, Libia a fost a șasea piață de destinație a mărfurilor românești livrate în Africa, după Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Namibia și Sudan, cu un volum de 100,3 milioane USD, similar celui consemnat în anul precedent (100 milioane USD). Din păcate, în primele 3 luni ale anului 2022 (date disponibile), se constată o diminuare semnificativă a comerțului bilateral. Astfel, în primul trimestru al acestui an, România a exportat în Libia bunuri în valoare de 2,5 milioane USD, adică cu 96% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din această țară au scăzut cu 99% comparativ cu trimestrul I al anului 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend