Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

STUDIUL despre coronavirus care ne dă fiori: poluarea aerului favorizează rata deceselor

Avatar

Publicat

in

Poluarea aerului favorizează creşterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările şi rata deceselor, potrivit unui studiu efectuat de cercetători din Marea Britanie, informează cotidianul The Guardian.

Citește și: Raed Arafat, mesaj pentru protestatarii din Piața Victoriei: Îi așteptăm la spital! Sigur se vor infecta de acolo

Publicitate

Potrivit studiului, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, iar rata mortalităţii are o creştere de 15%. Studiul a luat în calcul alţi peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că poluarea aerului probabil conduce la creşterea cazurilor de coronavirus şi a severităţii simptomelor, dat fiind că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic.

Dar echipa care a realizat studiul a concluzionat: “Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

“Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului. Concluziile cercetării au fost examinate de savanţi independenţi şi vor fi publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Cel mai relevant studiu precedent fusese realizat de Universitatea Harvard şi depistase o creştere cu 8% a ratei mortalităţii din cauza poluării.

“Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole. Studiul a fost efectuat în Olanda deoarece poluarea este mai accentuată în zonele rurale decât în oraşe, în contextul fermelor de animale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marcel Vela a RĂBUFNIT în fața sindicaliștilor: ‘Trebuie s-o spun’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răbufnit în fața sindicaliștilor din Poliția Română! După scandalul iscat de priveghiul lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, un reprezentant al polițiștilor i-a atacat pe Marcel Vela și pe mai-marii Ministerului de Interne.

În acest context, acum, ies la iveală informații despre reacția pe care a avut-o șeful Internelor la adresa… Citește AICI cum a RĂBUFNIT Marcel Vela în fața sindicaliștilor...

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primul caz de COVID-19 în paddock-ul MotoGP

Avatar

Publicat

in

De

Organizatorii Marelui Premiu de MotoGP al Cehiei de la Brno au anunţat că un membru al personalului promotorului Dorna Sports a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, informează lequipe.fr.

Persoana pozitivă, prima din paddock-ul MotoGP, este asimptomatică, potrivit news.ro.

Publicitate

Citește și: Bill Gates, predicții sumbre: Pandemia de COVID-19 ar putea dura până în 2022

“În urma rezultatului pozitiv primit sâmbătă, persoana a fost imediat informată şi izolată în hotelul său. Un nou test a fost efectuat pentru a confirma rezultatul. Acest al doilea test a fost de asemenea pozitiv şi, prin urmare, membrul personalului şi toate contactele sale apropiate vor rămâne izolate. Ca o măsură de precauţie, organizatorii au luat decizia de a testa toate persoanele în contact secundar cu individul şi toate rezultatele au fost negative”, a arătat Dorna Sports, într-un comunicat.

Sâmbătă, în calificări, francezul Johann Zarco (Reale Avintia Ducati) a ocupat prima poziţie, în faţa compatriotului său Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), clasat al doilea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend