Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

STUDIU – Vești bune pentru amatorii de sport: sălile de fitness prezintă risc minim de infectare

Publicat

in

Şansele de infecții cu noul coronavirus la sala de fitness sunt minime, arată un studiu făcut de academicienii de la Sheffield Hallam University.

Citește și: Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

Sălile de sport ar trebui să rămână deschise pentru că prezintă un risc extrem de scăzut de infectare cu coronavirus.

Asta susţin academicienii de la Sheffield Hallam University în urma unui studiu care a început în septembrie.

Din 62 de milioane de vizite la sală în 14 ţări din Europa, doar 487 au rezultat în infectări. Echivalentul a sub 0,8 cazuri la o sută de mii de vizite la sală.

În România nu s-a pus încă problema ca sălile de fitness să se închidă din nou.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CNBC – China este înaintea SUA și pun în pericol dolarul

Publicat

in

De

China este înaintea SUA în privinţa inovaţiei legate de banii digitali, punând în pericol statutul dolarului ca monedă folosită ca rezervă valutară, relatează CNBC.

Aproape 80 de ţări – inclusiv China şi SUA – sunt în curs de dezvoltare a unei monede digitale a băncii centrale (CBDC). Acestea sunt o formă de bani reglementată, dar care există doar online, informează News.ro.

China şi-a lansat deja yuanul digital, care este disponibil pentru mai mult de un milion de cetăţeni chinezi, în timp ce SUA sunt încă concentrate în mare parte pe cercetare.

Cele două grupuri însărcinate cu această cercetare în SUA, Digital Currency Initiative, a MIT, şi Federal Reserve Bank of Boston analizează cum ar putea arăta o monedă digitală pentru americani.

Confidenţialitatea este o preocupare majoră, astfel încât cercetătorii şi analiştii observă lansarea digitală a yuanilor din China.

Cred că, dacă va exista un dolar digital, confidenţialitatea va fi o parte foarte, foarte importantă a acestui lucru. Statele Unite sunt destul de diferite de China”, a spus Neha Narula, directorul Digital Currency Initiative, a MIT Media Lab.

O altă preocupare este accesul. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 7% dintre americani spun că nu folosesc internetul. Pentru americanii afroamericani, acest procent creşte la 9%, iar pentru americanii cu vârsta peste 65 de ani, aceasta creşte la 25%.

Americanii cu dizabilităţi au o probabilitate de aproximativ trei ori mai mare decât cei fără dizabilităţi să spună că nu intră niciodată online. Aceasta face parte din cercetările MIT.

”Cea mai mare parte a muncii pe care o desfăşurăm presupune că CBDC va coexista cu banii fizici şi că utilizatorii vor putea folosi în continuare bani fizici dacă vor dori,” a spus Narula.

Ideea unei CBDC în SUA vizează, în parte, asigurarea faptului că dolarul rămâne liderul monetar în economia mondială.

”Statele Unite nu ar trebui să se bazeze pe actuala conducere în acest domeniu. Ar trebui să promoveze şi să dezvolte o strategie clară pentru a rămâne foarte puternice şi pentru a profita de puterea dolarului “, a declarat Darrell Duffie, profesor de finanţe la Universitatea Stanford Graduate School of Business.

Alţii văd yuanul digital ca insidios.

”Yuanul digital este cea mai mare ameninţare pentru Occident cu care ne-am confruntat în ultimii 30, 40 de ani. Permite Chinei să-şi introducă ghearele în toată lumea din Occident şi le permite să îşi exporte autoritarismul digital ”, a spus Kyle Bass de la Hayman Capital Management.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Premieră în istoria Jocurilor Olimpice: doi frați au luat aurul în aceeași zi

Publicat

in

De

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice un frate și o soră au câștigat aurul în aceeași zi, la un sport individual. Este vorba despre frații japonezi Abe Hifumi și Abe Uta, care au devenit campioni olimpici la judo, duminică, pe tărâm japonez.

Abe Hifumi, a câștigat a treia medalie de aur a delegației Japoniei, la Tokyo 2020, la judo masculin, la categoria -66 kg, cu o victorie prin ippon, în fața georgianului Vazha Margvelashvili, informează Mediafax.

El s-a alăturat surori sale mai mici, Uta, care a câștigat aurul, mai devreme, în aceeași zi, la categoria -52 kg, cei doi devenind astfel primul frate și soră din istoria Jocurilor Olimpice care câștigă aurul în aceeași zi, în într-un sport individual.

“A fost pentru noi cea mai bună zi din viața noastră. Nu cred că noi, ca frate și soră, am fi putut străluci mai tare pe această scenă, cunoscută sub numele de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt atât de fericit. M-am simțit foarte calm în finală”, a declarat Hifumi după finală.

“Am luptat judo-ul meu de la început până la sfârșit. Am fost incredibil de emoționant, fără îndoială. Dar am fost hotărât să ies de pe tatamiul acestor Jocuri de la Tokyo nu doar cu victoria, ci și cu capul sus, privind înainte.”, a mai spus Hifumi, pentru olympics.com

“Medalia se simte foarte greu”, a adăugat el. “Sunt atât de multe lucruri în această medalie de aur. Poate că am doar 23 de ani, dar această medalie de aur conține toți cei 23 de ani și simt greutatea ei. Drumul pentru a ajunge aici a părut că a durat o veșnicie. Dar, obstacolele pe care a trebuit să le depășesc, au fost menite să mă ajute. Totul a fost pentru această medalie de aur”.

Hifumi este de dublu campion mondial și a trebuit să câștige un meci istovitor de 24 de minute împotriva coechipierului Joshiro, în decembrie anul trecut, pur și simplu pentru dreptul de a reprezenta Japonia la aceste Jocuri Olimpice. El a câștigat duminică patru meciuri consecutive, dintre care trei prin ippon.

Sora lui, Abe Uta, s-a impus la categoria la care a evoluat și Andreea Chițu. Japoneza a trecut în semifinale de italianca Odette Giuffrida, cea care o eliminase pe Chițu, și care în final a luat medalia de bronz.

În finală, Abe Uta a învins-o apoi pe franceza Amandine Buchard.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend