Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Studiu: Pacienții asimptomatici au aceeași încărcătură virală cu pacienții simptomatici

Avatar

Publicat

in

Un studiu recent în care au fost implicate 303 persoane din Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut o încărcătură virală la fel de mare ca persoanele simptomatice.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang și publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de contaminare într-un grup religios sud-coreean din Daegu, în februarie. Autoritățile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive care aveau puține simptome sau deloc, într-o clădire a căminului guvernamental, unde medicii și asistentele au monitorizat dezvoltarea bolii și au testat încărcătura virală în mod regulat. Media de vârstă a celor analizați era de 25 de ani.

Din 303 de persoane, 89 nu au prezentat simptome, o proporție de 29%. Fiind carantinați până testul a fost negativ, personalul medical a putut distinge pre-simptomaticii de adevăratele cazuri asimptomatice. 21 de persoane au fost inițial pozitive pentru coronavirus, fără simptome, dar au sfârșit prin a le manifesta. Cele mai multe studii, testând pacienții o singură dată, pot confunda cazurile pre și asimptomatice.

Publicitate

Concentrațiile virale ale pacienților asimptomatici au fost „similare cu cele ale pacienților simptomatici”, relatează autorii. Dar prezența particulelor virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase.

Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: în ce măsura cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tușesc sau strănută, dar, pe de altă parte, nici nu stau în izolare și, prin urmare, sunt în contact cu alte persoane. „Este important să subliniem că detectarea ARN viral nu este sinonimă cu prezența unui virus infecțios și transmisibil”, avertizează autorii studiului. Studii epidemiologice și experimentale mari sunt necesare pentru a înțelege acest lucru, conform smartradio.ro.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către PNL. Cine este omul care face jocurile de la Guvern pentru partid

SURSE O altă versiune a uciderii lui Emi Pian! Cum ar fi început bătaia: ‘Ce-mi vorbești, mă, mie așa, în nas?’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Ce elemente sunt demne de luat în calcul în alegerea unor spaţii industriale de închiriat?

Avatar

Publicat

in

Alegerea unei locaţii din multitudinea de spaţii industriale de închiriat poate fi destul de dificilă pentru persoanele care nu au suficient de multe informaţii importante în acest domeniu. Reprezentanţii afacerilor care au nevoie de un spaţiu de depozitare şi care nu au o locaţie stabilită, trebuie să gândească la rece şi să ia în calcul toate variantele disponibile la momentul respectiv.

În cele mai multe cazuri, nu vor fi necesare tehnologii sofisticate sau o investiţie uriaşă, însă este esenţial ca potenţialii chiriaşi să ţină cont de câteva lucruri, astfel încât spaţiul de depozitare să asigure eficiența dorită.

Publicitate

Greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat

În alegerea unui spaţiu industrial de închiriat, potenţialii chiriaşi fără experienţă pot avea neplăcuta surpriză să facă unele greşeli care îi pot costa scump sau care îi pot împiedica în obţinerea succesului afacerii lor pe viitor. Cele mai importante greşeli de evitat în alegerea unor spaţii industriale de închiriat sunt:

·  Alegerea unui spaţiu de închiriat prea mic

Din dorinţa de a avea mai mult spaţiu printre rafturile sau printre zonele de depozitare, antreprenorii pot face această greşeală, de a nu aloca suficient spaţiu pentru primirea mărfurilor. Una din cele mai importante funcţii pe care le poate juca un spaţiu industrial este aceea de a asigura fluxul facil al mărfurilor în ceea ce priveşte primirea, depozitarea sau livrarea acestora.

Spaţiul de primire a mărfurilor trebuie să fie mare, suficient încât să faciliteze operaţiunile de inventariere, controlul calităţii, etichetarea, inspectarea sau împărţirea pe categorii a produselor.

·  Amenajarea unei singure zone pentru a primi şi livra mărfurile

Unii antreprenori fac marea greşeală de a nu separa zona de primire şi cea de livrare a mărfurilor, lucru care poate duce la confuzii şi greşeli şi care poate creşte timpul pentru livrare şi procesare. Procesele pot fi înlesnite dacă antreprenorii îşi calculează spaţiul de la bun început şi îl organizează pe zone, fiecare zonă în parte având o funcţie prestabilită.

·  Alegerea tipului nepotrivit de rafturi de depozitare şi necalcularea spaţiului necesar pentru echipamente

Orice hală industrială de depozitare va avea nevoie de echipamente de transport care să uşureze munca şi să eficientizeze procesele. Antreprenorii trebuie să ştie că echipamentele de acest gen au nevoie de suficient spaţiu pentru a fi manevrate, lucru pe care foarte puţini oameni de afaceri îl iau în calcul de la bun început.

Aşadar, antreprenorii trebuie să se asigure că toate culoarele dintre spaţiul de depozitare sunt suficient de largi şi că zonele în care accesul echipamentelor este îngreunat nu există. De asemenea, este foarte important de avut în vedere şi tipul rafturilor potrivite pentru depozitare, care deservesc operațiunilor de producţie, asamblare, de depozitare sau împachetare.

Cei care aleg un spaţiu industrial de închiriat pentru a-şi extinde operaţiunile, trebuie să aleagă hala industrială potrivită nevoilor lor, într-o zonă bună, uşor accesibilă şi la un preţ foarte bun.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cele mai cunoscute obiceiuri de înmormântare în România respectate atât de membrii familiei, cât şi de reprezentanţii firmei funerare

Avatar

Publicat

in

România este una din cele mai “bogate” țări în ceea ce privește obiceiuri de înmormântare. Religia și credințele populare au determinat apariția unui număr foarte mare de obiceiuri și tradiții unice în lume atunci când vine vorba despre moartea unei persoane dragi. Deși lumea a evoluat sau încearcă să evolueze foarte mult în secolul 21, în privința obiceiurilor de înmormântare încă au rămas împământenite unele detalii, care presupun oferirea prosoapelor și batistelor celor prezenți la ceremonie, precum și alte tradiții menite să aline sufletele îndurerate ale rudelor, dar care nu au o explicație logică.

Obiceiuri de înmormântare înainte și după ceremonia de înmormântare propriu-zisă

Publicitate

Pentru că religia ortodoxă a dezvoltat de-a lungul timpului atât de multe slujbe speciale și tradiții de înmormântare, acestea sunt ținute cu strictețe și de către reprezentanții unei firme de servicii funerare în sectorul 5 la care apelează rudele decedatului.

Sunt zone ale României în care toate hainele celui care a murit sunt date străinilor, astfel încât persoanele decedate să se poată bucura și pe lumea cealaltă de aceleași lucruri pe care le-au folosit în această viață.

În toate zonele țării, băutura și mâncarea sunt împărțite în memoria persoanelor decedate la date fixe. Pomenile sunt precedate de o ceremonie și pot avea loc acasă sau la restaurant. Pomenile se fac la anumite intervale de timp, iar prima și cea mai importantă este pomana de țărână. Această pomană se face chiar în ziua înmormântării la care participă toate rudele, toate cunoștințele, vecinii, apropiații și toți cei care se prezintă la ceremonie.

La date fixe, membrii familiei pregătesc mâncare și băuturi, duc coliva la biserică împreună cu pomelnicul care conține numele persoanelor decedate. Pomenirile se fac la trei zile, șase săptămâni, șase luni, un an și șapte ani. Membrii familiei pregătesc o pomenire preparând majoritatea mâncărurilor și băuturilor pe care decedații le-au apreciat și le-au consumat cu drag în această viață.

Obiceiuri de înmormântare în timpul ceremoniei

În timpul ceremoniei de înmormântare există o serie de tradiții transmise din cele mai vechi timpuri, care se păstrează cu sfințenie și pe care le au în vedere și reprezentanții firmelor de servicii funerare. Astfel, este esențial ca trupul decedatului să fie transportat în biserică înainte de intrarea oricărei alte persoane. Unele tradiții în anumite zone ale țării presupun ca prosoapele să fie legate în jurul brațelor purtătorilor și atârnate de cruci în biserică.

În timpul ceremoniei, membrii familiei oferă participanților batiste și prosoape. Batistele sunt date bărbaților și sunt denumite omagii, fiind păstrate și duse acasă după finalizarea ceremoniei înmormântării.

Coroanele funerare au un rol foarte important în ceremonia de înmormântare. Coroanele cu flori sunt aduse în biserică și așezate lângă sicriu pentru a-l decora. Ulterior, acestea sunt purtate spre mormânt și așezate pe pământul proaspăt.

În timpul ceremoniei de înmormântare vor fi oferite mâncare și băutură, se va aprinde o lumânare care va arde pe toată durata ceremoniei, iar membrii familiei vor purta haine de culoare neagră, eșarfe negre sau văluri deasupra capului. Ceilalți participanți sau membri ai familiei vor purta doliul, care le va fi pus în piept de către membrii familiei decedatului.

Obiceiuri de înmormântare păgâne

Membrii familiei îndurerați de pierderea unei persoane dragi țin tot felul de tradiții păgâne, care nu au nici o legătură cu religia ortodoxă. Nu este potrivit și îngăduit ca pe icoana sau pe trupul mortului să se așeze bani. Cei care doresc să sprijine familia îndurerată o pot face punând banii pe o tavă care se așează lângă sicriu.

În altă ordine de idei, nu se așează în buzunarul decedatului bani și nici ceas la mână, verighetă pe deget, ac, ață sau pieptene. Banii și lucrurile de valoare cu care rudele doresc să îngroape persoana decedată pot fi date de pomană.

Românii au mai împrumutat sau inventat și alte obiceiuri fără logică sau o simplă explicație. Spre exemplu, în încăperea în care se așează trupul decedatului înainte de înmormântare se acoperă toate oglinzile, nu este permis accesul pisicilor în locuință sau în încăperea în care se află decedatul, iar pentru a aprinde tămâie, în unele zone se folosesc drept foc sau jar hârtie, capete de lumânare, ciocani de porumb sau alte materiale inflamabile. Doar cărbunele de la biserică este admis pentru a aprinde tămâia, deoarece alte produse scot un miros foarte neplăcut, anihilând mirosul aromat al tămâiei.

Nu în ultimul rând, fanfara la înmormântare este un obicei străin de tradiția ortodoxă, care nu acceptă niciun fel de cântare. Formațiile chemate la înmormântări cântă, de regulă, piese muzicale populare, marșuri sau romanțe, care sunt în dezacord cu sobrietatea evenimentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend