Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Strigătul de disperare al angajaților ambasadei americane din Kabul: “Prefer să mor de un un glonț al talibanilor decât să mă întorc la aeroport”

Publicat

in

Afganii care au lucrat pentru ambasada Statelor Unite din Kabul au început să își piardă speranța că vor fi evacuați din Afganistan după căderea țării în mâinile talibanilor, potrivit unei telegrame a Departamentului de stat american obținută de presă și citată de Business Insider.

Scenele haotice de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai continuă de o săptămână acum, numeroși americani și cetățeni ai altor țări, precum și afganii care au lucrat pentru ambasadele statelor occidentale sau au colaborat cu forțele coaliției încercând să plece din țară din cauza temerilor legate de răzbunarea talibanilor.

Printre cei disperați să fie evacuați și care încearcă să treacă de talibanii staționați în apropierea aeroportului se numără și actuali și foști angajați afgani ai ambasadei americane de la Kabul care afirmă că eforturile Washingtonului de a-i evacua i-au lăsat „profund dezamăgiți” și că se simt trădați de SUA, potrivit telegramei obținute de NBC News.

Unii angajați ai ambasadei americane au relatat că au fost separați de copiii lor în timp ce alții au fost răniți atât de grav în timp ce încercau să ajungă la aeroport încât au fost internați în spital. Alții au leșinat din cauza căldurii și a înghesuielii.

„Prefer să mor de un glonț al talibanilor” decât să mă confrunt cu mulțimile din nou, a afirmat un angajat al ambasadei, citat în telegramă.

Un altul a spus că angajații „sunt fericiți să moară aici, dar cu demnitate și mândrie”, potrivit telegramei.

Joe Biden promite evacuarea tuturor americanilor

Președintele american Joe Biden a promis vineri că fiecare american va fi evacuat din Afganistan, chiar dacă acest lucru ar însemna ca forțele SUA să rămână în țară după termenul de retragere stabilit pe 31 august.

Însă surse din rândul talibanilor au declarat luni pentru agenția Reuters că nu vor extinde termenul limită de 31 august pentru statele occidentale și purtătorul de cuvânt al acestora a avertizat că vor exista „consecințe” vizavi de o eventuală prelungire a termenului de retragere.

Nu este clar dacă promisiunea lui Biden se referă și la afganii cu vize pentru SUA sau alte categorii vulnerabile.

Contactat de jurnaliștii de la Insider, un purtător de cuvânt al Departamentului de stat de la Washington a declarat că situația de la ambasada americană din Kabul este cunoscută autorităților americane.

„După cum am văzut, situația de la aeroport este haotică și lucrăm fără oprire pentru a ajuta persoanele eligibile pentru zboruri. Angajații noștri din Afganistan și familiile lor au trecut prin greutăți, durere și suferință din cauza dedicației lor a de lucra împreună cu noi pentru construirea unui viitor mai bun pentru toți afganii. Avem o datorie specială față de ei din această cauză”, a declarat acesta.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat a precizat de asemenea că fostul ambasador american în Afganistan John R. Bass a aterizat recent la Kabul pentru a încerca să îmbunătățească operațiunile de evacuare însă nu a dorit să ofere mai multe detalii cu privire luate pentru ajutarea angajaților ambasadei.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Impresarul lui Robert Lewandowski face SCANDAL, după ce Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur: ‘Trofeul îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita’

Publicat

in

De

Iranianul Pini Zahavi, impresarul lui Robert Lewandowski, a afirmat că atacantul de la Bayern Munchen merita să câştige Balonul de Aur, în locul lui Lionel Messi.

“Toate felicitările pentru Lionel Messi: un jucător impresionant şi o legendă eternă. Dar Balonul de Aur din 2021 nu îi aparţine. Nu de această dată. Balonul de Aur îi aparţine lui Robert Lewandowski. El îl merita”, a spus Zahavi, conform lefigaro.fr.

Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, luni seară, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el, scrie news.ro.

Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a câştigat trofeul de atacantul anului, iar Gianluigi Donnarumma (PSG, fost la AC Milan) a fost desemnat cel mai bun portar.

În clasamentul per total, polonezul Lewandowski a fost pe 2, iar italianul Jorginho a fost pe 3.

Messi este câştigător cu Argentina în acest an al Copei America.

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, a ocupat locul 6 în acest clasament.

Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a fost pe locul 4.

Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

As many as 41,562 people get the COVID shot in past 24 hours, 9,531 as first-time recipients

Publicat

in

De

As many as 41,562 people have received the coronavirus jab with either the Pfizer, Moderna, AstraZeneca or Johnson&Johnson vaccine in the past 24 hours, the National COVID Vaccination Coordination Committee (CNCAV) informs on Tuesday.

As many as 9,531 people were given the first shot, 12,891 received the second shot, and 19,140 the third booster shot.

According to CNCAV, 14,927,256 doses of vaccine have been administered since the start of the vaccination campaign on December 27, 2020 to 7,749,385 persons of whom 7,433,026 received the complete vaccination scheme and 1,565,385 were given the third dose.

Of those vaccinated in the last 24 hours, 15 persons experienced side effects, all whole-body reactions.

As many as 19,428 side effect occurrences to COVID vaccines have been reported since the start of the vaccination campaign – 2,099 local and 17,329 systemic side effects.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend