Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Strategie de PR: lepădarea de Dragnea

Publicat

in

După eșecul dezastruos de la europarlamentare și arestarea lui Liviu Dragnea, PSD a anunțat iminenta reformă. Democrația internă și reinventarea partidului sunt cuvinte fără sens rostite de către principalii lideri ai partidului, singura schimbare vizibilă fiind lepădarea de Dragnea. Cu excepția lui Codrin Ștefănescu, înlocuit fără prea multe explicații, modelul Grindeanu și Tudose (din perioada când își asumau deschis ruptura față de Dictator) este laitmotivul reformei în PSD. Inclusiv premierul Dăncilă, pe care Dragnea a făcut-o “om mare”, se distanțează de acesta, în încercarea tardivă de a se reinventa, cel puțin ca imagine.

Strategia de PR confirmă însă că până să fie închis, opoziția și criticii PSD-ului aveau dreptate: în mâinile lui Geppetto, mai toți se comportau precum niște păpuși, regretând acum că nu au luat atitudine. Cât de ușor le este acestor bravi politicieni să se lepede de Dragnea când acesta nu mai are putere asupra lor. Și cât de naivi tratează valul de ură instalat în societate, aruncând întreaga responsabilitate pe umerii unui politician ieșit de pe scenă în huiduielile tuturor.

Reforma de astăzi din PSD este, de fapt, o reeditare a reformei promovate de Dragnea după debarasarea de Victor Ponta, principalele priorități fiind reprezentate de mulțumirea baronilor și transformarea fostului lider în țap ispășitor. Tentantă pe termen scurt, această strategie este dăunătoare partidului în perspectiva următoarelor scutinuri electorale: în cazul pierderii alegerilor, liderul partidului este primul care este transformat în țap ispășitor.

Lepădarea de Dragnea nu va ajuta însă la transformarea totală a partidului, principala problemă constând în pervertirea sistemului intern de recrutare a eliteri politice, care va continua să-i propulseze în funcții doar pe aceia care se comportă precum niște păpuși în mâinile unui alt Geppetto. Pentru că lașitatea și obedința de odinioară nu dispar peste noapte…

Autor: Vladimir Adrian Costea, invitat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Medicul Virgil Musta, reacție după ce sute de oameni de știință au tras un nou semnal de alarmă privind COVID-19: ‘Cred că aici este cheia’

Publicat

in

De

Sute de oameni de știință din 32 de țări trag un semnal de alarmă: noul coronavirus se poate lua mai ușor decât se credea până acum. Într-o scrisoare adresată Organizației Mondiale a Sănătății, 239 de cercetători spun că au ajuns la concluzia că virusul rămâne în aer în particule mici, cum sunt cele expirate de un bolnav, și poate infecta alte persoane. Noua teorie presupune că virusul poate fi transmis dintr-o parte în alta prin intermediul sistemelor de ventilație, într-o clădire de birouri, de exemplu. Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a comentat la Digi24 acest semnal de alarmă al oamenilor de știință și a explicat care sunt cele mai periculoase spații închise și în ce măsură ne putem contamina prin intermediul aerului condiționat.

Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune că se știe că transmiterea virusului este aeriană și că cea mai intensă transmitere este când ne aflăm la o distanță de sub un metru și vorbim cu o persoană contaminată, cu atât mai mult dacă persoana respectivă tușește sau strănută. De aceea sunt importante măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii. Cealaltă cale de transmitere este prin suprafețe, prin mâna murdară care, dusă la nas sau la gură, contaminează și duce virusul pe cale bucală în organism.

Nici n-au scăpat bine de carantină, că în Suceava lovește un nou PRĂPĂD: COD ROȘU de inundații

De altfel, dr. Virgil Musta menționa încă de la începutul lunii mai, la Digi24, că instalațiile de aer condiționat ar putea constitui un pericol, dacă nu au un filtru bactericid. „Mă refeream la aerul condiționat în incinte ale instituțiilor publice, unde pot fi un număr mare de persoane, care nu se știe dacă sunt sau nu sunt contaminate. Dacă aerul condiționat nu prezintă sisteme de dezinfecție eficiente, există acest risc”, a spus luni, la Digi24, dr. Virgil Musta, comentând scrisoarea celor 239 de cercetători adresată OMS.

Acest risc, al contaminării prin intermediul aerului condiționat, există mai puțin în familie, unde contactul între persoane este permanent și dacă un membru din familie face boala, cel mai probabil o fac și ceilalți, a adăugat dr. Virgil Musta.

Lămpile cu ultraviolete, care au efect bactericid și virucid, ajută la decontaminarea suprafețelor din incite asupra cărora cad razele, dar au dezavanatajul că atât timp cât acționează, 20-30 de minute, în încăperea respectivă nu trebuie să fie nicio persoană.

Cele mai periculoase spații închise rămân mijloacele de transport în comun. Atât timp cât sunt foarte aglomerate, ele reprezintă un factor important de transmitere, pentru că acolo, mai ales dacă este aglomerație, nici nu ai cum să păstrezi distanța de 1,5 metri. În ceea ce privește hipermarketurile – depinde cât de aglomerate sunt, plus că există niște reguli, a punctat medicul infecționist.

„Eu cred că de fapt, în fiecare loc, dacă este bine evaluat din punct de vedere al riscului epidemic, se pot institui măsuri ca să se diminueze la  maximum riscul de contaminare. De fapt, cred că aici este cheia. Fiecare activitate poate fi desfășurată, dar în anumite condiții. Și aici e rolul managementului societății respective sau a celui care conduce activitatea să evalueze riscurile și să vadă ce măsuri trebuie luate ca să diminueze riscul la maximum”, a explicat Virgil Musta la Digi24.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cod roșu de vreme rea pentru râurile din județele Buzău și Vrancea: inundații locale și viituri rapide

Publicat

in

De

Hidrologii au emis, marți, o avertizare Cod roșu de inundații, valabilă pe râuri din județele Buzău și Vracea până la ora 20.00, informează Mediafax.

Citește și: Pedofil cercetat pentru pornografie infantilă și corupere sexuală: a încercat să abuzeze o copilă în vârstă de zece ani

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Slănic, Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru, Râmnicu Sărat – bazin superior amonte S.H. Tulburea, din județele Buzău și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Slănic – bazin superior amonte S.H. Lopătari, au transmis hidrologii. Avertizarea este în vigoare până la ora 20.00.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend