Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Strategia de supravieţuire a lui Victor Ponta: Modelul Nicolae Văcăroiu

Publicat

in

După ce a renunţat la funcţia de preşedinte al PSD şi a ajuns subordonatul lui Liviu Dragnea pe linie de partid, Victor Ponta a răbdat fără proteste ceea ce unii au numit excese de putere din partea preşedintelui interimar al social-democraţilor. Premierul acceptă să dea raportul la partid, afirmând că depinde în totalitate de coaliţia care l-a propus în funcţie. În opinia jurnalistului Ion Cristoiu, Ponta îşi sacrifică propriul orgoliu de dragul funcţiei, strategie care l-a ajutat pe Nicolae Văcăroiu, în urmă că peste 20 de ani, să rămână în funcţia de prim-ministru timp de patru ani.

“Evidenta asumare a relației de subordonare față de preşedintele PSD e mai mult ca sigur o strategie de supraviețuire a lui Victor Ponta în fruntea Guvernului. Chiar dacă va fi vorba de supraviețuirea ca o simplă păpuşă în mîinile lui Liviu Dragnea sau ale lui Gabriel Oprea, să recunoaştem că va fi, totuşi, o supraviețuire. Ceea ce din punct de vedere al bătăliei politice e un fapt de care trebuie să se țină seamă.

Pentru eventualitatea că şi Gabriel Oprea ar putea da semne de autoritate față de el, Victor Ponta s-a prezentat din start ca un premier dependent de partidele politice ale Coaliției şi nu de el însuşi.

Poziția asumată de Victor Ponta mi-o aminteşte din multe puncte de vedere pe cea a lui Nicolae Văcăroiu din anii 1992 – 1996. O poziție care a făcut să rămînă premier un mandat întreg.

Scriam într-un text anterior de pe cristoiublog.ro că pariul pe minima bărbăție a lui Victor Ponta e din start pierdere de vreme. În cei 3 ani şi jumătate de mandat, Victor Ponta n-a pus o clipă orgoliul în conflict cu funcția.

Eu, personal, aş fi demisionat din funcția de premier nu înainte de a lansa un pamflet împotriva lui Liviu Dragnea. Numai că eu sînt un biet pensionar, în timp ce Victor Ponta e ditamai premierul de 3 ani şi ceva, în ciuda a zeci de scandaluri, de atacuri, de porecle, de porcării făcute de adversari, de eşecuri spectaculoase”, scrie Cristoiu pe blog.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/strategia-de-supravietuire-a-lui-victor-ponta-modelul-nicolae-vacaroiu_964020.html

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Doi hipopotami din oraşul belgian Anvers au fost testaţi pozitiv cu COVID-19

Publicat

in

De

Doi hipopotami de la Grădina Zoologică din oraşul belgian Anvers, care prezentau secreţii nazale în exces, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, au anunţat vineri reprezentanţii stabilimentului, care vorbesc despre o premieră mondială pentru această specie de animale, informează AFP.

Hipopotamii au în permanenţă nasul umed, dar, “de această dată, ei expulzau secreţii nazale în exces, pe care le-am trimis să fie testate din motive de precauţie”, a declarat medicul veterinar Francis Vercammen, citat într-un comunicat.

“Am luat decizia de a testa acele eşantioane pentru COVID-19, iar testele au oferit acest rezultat surprinzător. Din câte ştiu, este vorba despre prima infectare confirmată la această specie. La nivel mondial, virusul a fost semnalat la maimuţe antropoide şi la feline”, a adăugat el.

Cele două femele de hipopotam, Hermien, în vârstă de 41 de ani, şi fiica ei Imani, în vârstă de 14 ani, nu prezintă niciun alt simptom şi nu par să fie suferinde.

Ca măsură de precauţie, Grădina Zoologică din Anvers a decis să închidă pentru vizitatori ţarcul în care trăiesc hipopotamii. Îngrijitorii au fost la rândul lor testaţi şi au avut rezultate negative. Ei trebuie de acum înainte să poarte un echipament de protecţie suplimentară şi să se supună în fiecare zi unor teste rapide de detectare a maladiei COVID-19.

Originea contaminării celor doi hipopotami nu este cunoscută. “Niciunul dintre îngrijitori nu a contractat boala recent, niciunul nu a prezentat niciun simptom”, au precizat reprezentanţii grădinii zoologice belgiene.

Belgia, puternic afectată în această perioadă de un nou val de infectări cu noul coronavirus, a înăsprit vineri restricţiile sanitare, anunţând inclusiv închiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare pentru vacanţa de Crăciun încă din data de 18 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât în alţi ani, potrivit Agerpres.ro.

Belgia, o ţară cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a înregistrat în medie 17.800 de infectări şi 44 de decese pe zi în ultima săptămână din cauza COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere cu peste 1% şedinţa de vineri

Publicat

in

De

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere cu peste 1% şedinţa de vineri, cu tranzacţii în valoare de 49,81 milioane de lei (10,06 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 1,41%, până la valoarea de 12.379,50 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o creştere cu 1,29%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un plus de 1,30%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a câştigat 0,37%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 1,18%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 2,23%.

Indice BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a înregistrat o apreciere de 1,84%, potrivit Agerpres.ro.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 7,23 milioane de lei, urmate de cele ale Digi Communications, care au generat schimburi în valoare de 7,17 milioane de lei, şi de titlurile BRD-Groupe Societe Generale – 5,53 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Comelf, care s-au apreciat cu 11,56%, urmate de cele ale Bermas (+9,52%) şi de titlurile Prebet (+7,58%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Aerostar (-8,48%), Vrancart (-7,48%) şi Patria Bank (-5,44%).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend