Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Sting va cânta în sala Bataclan, în memoria victimelor atacurilor din Paris, soldate cu 90 de morţi

Avatar

Publicat

in

Sting ca concerta în Teatrul Bataclan, unde a avut loc unul dintre atacurile teroriste din Paris, petrecute în noiembrie 2015, în urma căruia 90 de persoane şi-au pierdut viaţa. Concertul va fi un tribut, în sala în care nume mari ale industriei muzicale au susţinut concerte.

Sting a anunţat că va “redeschide” simbolic Bataclan, sala de concerte unde s-au petrecut atacurile teroriste jihadiste din Paris, în noiembrie 2015. Concertul muzicianului britanic se va desfăşura pe 12 noiembrie, în ajunul comemorării de un an de la Atacurile din Paris revendicate de organizaţia Stat Islamic.

Sting a declarat că acceptă să cânte pe Bataclan pentru a-i omagia pe cei care şi-au pierdut viaţa în urmă cu un an. “În al doilea rând, vreau să celebrez viaţa şi muzica pe care o reprezintă această sală de concerte. Prin acest concert, sper să onorez spiriul celor care au fost omorâţi. Nu-i vom uita.”

Anunţul oficial al lui Sting a fost şi o formă de sprijin pentru spaţiul Bataclan, în care reprezentanţii s-au străduit să atragă din nou nume mari în industria muzicală, în ciuda tragediei petrecute în sala de concerte. Toate fondurile strânse în urma concertului vor fi donate către două organizaţii de caritate care se ocupă de victimele atacurilor din Paris.

Grupul muzical Eagles of Death Metal a anunţat un nou documentar ce va cuprinde evenimentele petrecute înainte şi după atacul terorist care a avut loc în sala de concerte Bataclan, din Paris, în luna noiembrie a anului trecut.

Trupa al cărui solist este Jesse Hughes susţinea un show în sala Bataclan, în noaptea de 13 noiembrie 2015, când teroriştii Statului Islamic au deschis focul asupra spectatorilor. 89 de oameni şi-au pierdut viaţa în acel atac terorist, care era doar unul dintre cele şase atacuri coordonate din capitala Franţei. Atacurile teroriste de la Paris din noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi.

Potrivit Pitchfork, noul documentar se va numi “Eagles of Death Metal: Prietenii noştri”, fiind realizat de trupă special pentru a povesti desfăşurarea evenimentelor tragice din acea noapte.

Regizat de Colin Hanks (fiul lui Tom Hanks), documentarul va trata şi prietenia dintre Hughes şi solistul trupei Queens of the Stone Age – Josh Homme -, dar şi relaţia trupei cu fanii.

“Eagles of Death Metal: Prietenii noştri” va fi difuzat de HBO în luna februarie a anului viitor.

Eagles of Death Metal a fost fondată în 1990, în Palm Desert, SUA, de Jesse Hughes (voce, chitară) şi Josh Homme (chitară, clape, lider al unei alte formaţii celebre, Queens of The Stone Age), membrii permanenţi ai trupei.

Trupa Eagles of Death Metal – care a lansat în octombrie 2015 cel mai recent album al său, “Zipper Down” – este formată din şase muzicieni, iar aceştia au scăpat nevătămaţi în urma atacurilor de la Paris. Însă, un membru al staff-ului, Nick Alexander, directorul de marketing al trupei, a fost ucis în atac.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bilanțul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19! Peste 47.000 de persoane vaccinate, 93 de reacții comune și minore, în ultimele 24 de ore

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP- CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 05 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

Tip vaccin Persoane vaccinate în ultimele

24 ore

Total persoane vaccinate Reacții adverse în ultimele 24 de ore Total reacții adverse
Doza I Doza a II-a Doza I Doza a II-a Tip local Tip general Tip local Tip general
Pfizer 30.557 669 224.446 621.054 6 21 644 3.083
Moderna* 137 8.225 78.026 15.000 0 2 56 241
AstraZeneca** 7.765 0 173.384 0 0 64 30 1.867
Total 38.459 8.894 475.856 636.054 6 87 730 5.191
Pfizer 31.226 845.500 27 3.727
Moderna 8.362 93.026 2 297
AstraZeneca 7.765 173.384 64 1.897
TOTAL GENERAL 47.353 1.111.910 93 5.921 3,4 / 1000 doze administrate

Doze administrate:

Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 31.226 1.466.554
Moderna 8.362 93.026
AstraZeneca 7.765 173.384
TOTAL 47.353 1.732.964

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

  • Foarte frecvente (>1/10) Frecvente (>1/100 și <1/10) ;
  • Mai puțin frecvente (>1/1.000 și <1/100);
  • Rare (>1/10000 și <1/1.000);
  • Foarte rare (<1/10.000).

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro

GUVERNUL ROMÂNIEI

COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19

Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Menționăm că 12 reacții adverse sunt în curs de investigare.

*Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021; **Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Citește și:

Scandalos! Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cum s-a permis acest lucru

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Precizări de ultim momente de la CNCAV: Prioritate la vaccinare pentru pacienții transplantați și pacienții aflați pe lista de așteptare pentru transplant

Avatar

Publicat

in

De

Pentru a veni în sprijinul pacienților cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant prevăzuți în Etapa a II-a de vaccinare, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți, inclusiv a însoțitorilor/persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu aceștia.

Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.

Centrele de transplant întocmesc listele cu persoanele prioritare la vaccinare

Pentru a veni prompt în sprijinul pacienților care își exprimă acordul de a fi vaccinați, centrele de transplant au obligația de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).

Pacienții care sunt transplantați sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz.

Direcțiile de sănătate publică județene și/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcționează pe raza județului, pe criterii funcționale și va comunica această arondare centrelor de transplant.

Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezenta documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare.

Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic național de vaccinări precum și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare, corespunzător categoriei din care fac parte.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcție de solicitările centrelor de vaccinare.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Citește și:

Scandalos! Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cum s-a permis acest lucru

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend