Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

STIAI ASTA ? Câtă sare se află în parizerul de porc

Publicat

in

Sarea în bucate este și o vorbă veche românească, chiar și o poveste. Dar, tot o vorbă veche românească spune şi că ce-i prea mult strica ! V-ati intrebat vreodată cît de multă sare conţine tradiţionalul parizer ? Infocons a realizat o statistica detaliati iar datele arată că, în cele mai multe cazuri, parizerul contine sare peste limitele admise.

(Informații bazate pe studiul realizat de InfoCons pe 12 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Carrefour Romania S.A., Cristim 2 Prodcom SRL, Kaufland Romania S.C.S., Meda Prod ’98 S.A., METRO Cash&Carry Romania SRL, S.C. CIA ABOLIV S.R.L., S.C. FOX COM SERV S.R.L., S.C. GOODIES MEAT PRODUCTION S.R.L., S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L., SC Auchan Romania SA, SC. CIA ABOLIV S.R.L.)

Conținutul de sare variază între 1.27 și 2.8 g/100g

Produsele cu cel mai mic conținut de sare identificate au fost:

Nume Brand Sare DZR Sare
Auchan Parizer cu carne de pui 500g Auchan 0.99 19.8%
Cris-Tim Mini Parizer cu Pui 500g Cris-Tim 1.5 30%
Cris-Tim Parizer Taranesc cu Pui 100g Cris-Tim 1.5 30%

La polul opus, produsele cu cel mai mare conținut de sare au fost:

Nume Brand Sare DZR Sare
Aro Parizer cu carne de pasare 500g Aro 2.6 52%
Carrefour Parizer de pasare 500g Carrefour 2.6 52%
Baroni Mini Parizer cu pui 500g Baroni 2.5 50%

Atenție! În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 19.8%.

Informațiile complete cu privire la conținutul de sare pot fi regăsite aici.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Nicușor Dan își pune ‘mari’ speranțe în noul Guvern: ‘Am încredere că Bucureștiul va fi ajutat. Reafirm că prețul pe care bucureștenii îl plătesc pentru termoficare va rămâne deocamdată același, adică 164 de lei pe gigacalorie’

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, vineri seară, că a găsit deschidere din partea miniştrilor la problemele concrete cu care se confruntă municipiul Bucureşti şi se declară convins că bucureştenii vor fi ajutaţi. Dan anunţă că discuţiile despre preţul pentru termoficare în Bucureşti continuă în Consiliul General.

”Am fost azi la Guvern pentru o întâlnire cu miniştrii Finanţelor, Energiei şi Dezvoltării, Adrian Câciu, Virgil Popescu şi Cseke Attila, pe subiectele legate de termoficarea din Bucureşti. M-am bucurat că în debutul întâlnirii a fost prezent şi domnul prim-ministru, care e familiarizat deja cu problemele Capitalei în urma primei întrevederi pe care am avut-o săptămâna trecută. Discuţiile au vizat preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, subvenţia pentru termie în această iarnă şi problema operatorului de energie Vest Energo (fostul CET Militari)”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a explicat că a prezentat miniştrilor nevoile concrete ale Capitalei în privinţa termoficării şi planurile pentru acest sector.  

”Am explicat cât e de important ca Bucureştiul să primească sprijin guvernamental pentru ca Primăria Generală să îmbunătăţească treptat, în parteneriat cu Guvernul, sistemul de producţie şi furnizare a energiei termice. Răspunsul Guvernului privind subvenţia pentru termoficare va veni odată cu bugetul pentru 2022 şi am încredere că Bucureştiul va fi ajutat, la fel ca toate marile oraşe ale ţării care se confruntă cu această problemă. A fost o discuţie directă, pe bază de cifre şi evoluţii concrete şi am văzut deschidere din partea miniştrilor cu privire la problemele Capitalei”, a mai scris primarul general.

Acesta a reiterat ideea că preţul deocamdată rămâne neschimbat.  

”În acelaşi timp, reafirm că preţul pe care bucureştenii îl plătesc pentru termoficare va rămâne deocamdată acelaşi, adică 164 de lei pe gigacalorie. Ajustarea de preţ se va produce doar după o decizie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar discuţiile pe acest subiect continuă”, a mai scris Nicuşor Dan, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Sănătatea românilor este în pericol! Mihai Ponea(ANSVSA) atrage atenția: ‘Dacă cetățenii au în frigider, în congelator acest lot, să îl readucă în magazin să își primească de îndată banii’

Publicat

in

De

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat în doar o lună peste 25.000 de alerte cu salmonella la carnea de pasăre din Polonia, a declarat Mihai Ponea, vicepreședintele instituției.

Mihai Popnea (ANSVSA), pe B1 TV: „Atrag atenția tuturor lanțurilor de supermarketuri să nu mai pună pe piață produse contaminate de niciun fel”

Oficialul a vorbit despre situația din rețeaua de magazine Penny, unde a fost depistate pipote și ficat de pui congelat infectate cu salmonella. Este vorba despre produse ale firmei poloneze Copanex, iar clienții care au achiziționat produsul sunt sfătuiți să nu îl consume, având în vedere că „poate produce toxiinfecții alimentare destul de grave la grupele de vârstă vulnerabile”, și să îl returneze în magazin pentru a primi banii înapoi.

„Au fost depistate în urma controalelor efectuate inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru că încă de luna trecută ANSVSA a dispus aceste măsuri de recoltare a probelor la carnea de pasăre de proveniență din Polonia și iată că într-o lună avem peste 25.000 de alerte cu salmonella la carne de pasăre din Polonia”, a declarat vicepreședintele ANSVSA, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Mihai Ponea spune că este al 26-lea caz de acest gen.

„Ficat de pasăre sunt 6 tone în rețeaua Penny, care a dispus retragerea acestui lot și tuturor loturilor provenite de la acest producător. Mai mult de atât, a informat și consumatorul. Atrag și eu atenția, dacă cetățenii au în frigider, în congelator acest lot, să îl readucă în magazin să își primească de îndată banii. (…) Tot în această perioadă am dispus controale la tot ce înseamnă segmentul de carne de pasăre, carne de porc, cu proveniență alte state membre, datorită acestor incidente alimentare”, a mai precizat el.

Întrebat cât de periculos e consumul de alimente infectate cu salmonella, Mihai Ponea a explicat:

„În primul rând, poate produce toxiinfecții alimentare destul de grave la grupele de vârstă vulnerabile, cum sunt copiii și vârstnicii, și pe această cale atrag atenția tuturor consumatorilor – când achiziționează carnea de pasăre, să o gătească cât mai bine pentru că bacteria se distruge la mai mult de 70 de grade și evităm orice posibil risc. Tot pe această cale atrag atenția tuturor lanțurilor de supermarketuri să nu mai pună pe piață produse contaminate de niciun fel”, informează b1tv.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend