Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Stelian Bujduveanu: ‘642 de spaţii libere, igienizate şi scoase la licitaţie. Transformăm patrimoniul Capitalei în portofoliu imobiliar activ’

Publicat

in

Un număr de 642 de spaţii libere din Capitală, totalizând 65.598 mp, vor fi igienizate, iar ulterior închiriate, pentru a aduce venituri suplimentare la buget, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„Fără secrete. Patrimoniu la vedere: Fac publică lista spaţiilor libere din Bucureşti! Cel mai bine păzit secret al administraţiei Bucureştiului a fost, de departe, inventarul patrimoniului oraşului. Acea listă cu clădiri monument, spaţii comerciale, case, apartamente, garaje… Zeci de mii de metri pătraţi care se află în patrimoniul Bucureştiului. O ‘comoară’ care zace în paragină şi generează cheltuieli, dar mai ales o imagine degradantă pentru Capitală. Pun ordine în lucruri! Fără liste secrete, fără cheltuieli inutile, fără clădiri în paragină”, scrie viceprimarul liberal, pe Facebook.

Acesta reaminteşte că din luna martie, conform dispoziţiei primarului general, a preluat atribuţiile pentru administrarea patrimoniului oraşului. Bujduveanu adaugă că, alături de directorul Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI), Mihai Enăchescu, a început demersurile pentru inventarierea spaţiilor şi clădirilor, pentru scoaterea acestora „din paragină”, astfel încât să creeze venituri la buget, potrivit Agerpres.ro.

„65.598,26 mp – este suprafaţa totală a 642 de spaţii libere, aflate în patrimoniul Capitalei! Spaţii situate în zone centrale, dar lăsate în paragină! Spaţii neutilizate, dar care generează cheltuieli administrative enorme! Spaţii care provoacă o imagine degradantă pentru oraş. Lista spaţiilor a fost un secret bine păzit! De azi, aceste spaţii şi tot ce ţine de patrimoniul oraşului va fi la vedere. (…) Transformăm patrimoniul Capitalei în portofoliu imobiliar activ”, scrie viceprimarul.

Potrivit acestuia, spaţiile vor fi igienizate şi puse în siguranţă, se va realiza un minim de investiţii (văruit, reparat instalaţiile electrice şi sanitare), iar apoi vor fi închiriate.

„Vom organiza licitaţii, transparent, pentru a închiria aceste spaţii. Am convingerea că industriile ospitalităţii şi cea a serviciilor vor şti să le valorifice. Bucureştiul va avea, astfel: venituri, nu cheltuieli; economie funcţională; estetică urbană, nu degradare şi paragină”, subliniază Bujduveanu.

Postarea conţine şi lista spaţiilor libere, fără a fi menţionate numerele poştale. Este o măsură suplimentară de protecţie împotriva vandalismului şi a ocupării abuzive a acestor spaţii, adaugă viceprimarul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO/ Camion cu stupi răsturnat – A fost emis mesaj Ro-Alert

Publicat

in

De

Autoritățile din Neamț au emis sâmbătă dimineața un mesaj Ro Alert după ce prezența unor albine a fost semnalate în zona localității Hanul Ancuței. Acestea provin dintr-un camion care s-a răsturnat pe DN 2.

„A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămaneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune periolului de înțepături de albine”, se arată în mesajul emis de ISU Neamț.

Un camion care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat sâmbătă dimineața pe DN 2 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

„Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zonă și sunt agitate, prezentând pericol de agresiune”, susțin pompierii.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, au fost înțepați mai mulți membri ai echipajelor de intervenție.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Încercarea de a trece în enclava spaniolă Melilla i-a costat viața pe 18 africani

Publicat

in

De

Optsprezece africani care încercau să treacă în Spania au fost ucişi, iar zeci de migranţi şi poliţişti au fost răniţi, după ce mai multe persoane au traversat gardul de la graniţa dintre Maroc şi enclava nord-africană spaniolă Melilla.

În total, 133 de migranţi au trecut vineri graniţa dintre oraşul marocan Nador şi Melilla, aceasta fiind prima trecere în masă de acest tip de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre Spania şi Maroc luna trecută.

Un purtător de cuvânt al biroului guvernului spaniol din Melilla a declarat că aproximativ 2.000 de persoane au încercat să treacă, dar multe dintre ele au fost oprite de poliţia spaniolă şi de forţele marocane de o parte şi de alta a gardului de frontieră, potrivit AP.

Ministerul de Interne marocan a anunțat că victimele s-au produs atunci când oamenii au încercat să escaladeze gardul de fier. Acesta a precizat că cinci migranţi au fost ucişi şi 76 răniţi, iar 140 de ofiţeri de securitate marocani au fost răniţi.

Treisprezece dintre migranţii răniţi au murit ulterior la spital, ridicând bilanţul la 18 morţi, potrivit agenţiei oficiale de ştiri MAP din Maroc, care a citat autorităţile locale.

Asociaţia marocană pentru drepturile omului a raportat 27 de morţi, dar cifra nu a putut fi confirmată.

Oficialii spanioli au declarat că 49 de gărzi civile au suferit răni minore. Patru vehicule de poliţie au fost avariate de pietre aruncate de unii migranţi.

Cei care au reuşit să treacă au mers la un centru local pentru migranţi, unde autorităţile le evaluează situaţia.

Oamenii care fug de sărăcie şi violenţă fac uneori încercări de a ajunge la Melilla şi în celălalt teritoriu spaniol de pe coasta nord-africană, Ceuta, ca o trambulină spre Europa continentală.

Timp de două zile, la începutul lunii martie, peste 3.500 de persoane au încercat să escaladeze bariera de şase metri care înconjoară Melilla şi aproape 1.000 au reuşit să treacă, potrivit autorităţilor spaniole.

Trecerile de vineri au fost prima încercare de când relaţiile dintre Spania şi Maroc s-au îmbunătăţit în martie, după o dispută de un an centrată pe Sahara Occidentală, o fostă colonie spaniolă anexată de Maroc în 1976.

Marocul şi-a slăbit anul trecut controalele în jurul Ceuta, permiţând astfel ca mii de migranţi să treacă în Spania. Măsura a fost văzută ca o răzbunare pentru decizia Spaniei de a permite liderului mişcării pro-independenţă din Sahara Occidentală să fie tratat pentru COVID-19 într-un spital spaniol.

Tensiunile dintre cele două ţări au început să se dezgheţe la începutul acestui an, după ce Spania a sprijinit planul Marocului de a acorda mai multă autonomie Saharei Occidentale, unde activiştii solicită independenţa deplină.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend