Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Stefanos Tsitsipas a câștigat în premieră Turneul Campionilor, după o finală superbă cu Dominic Thiem

Publicat

in

Campion al turneului Next Gen cu un an în urmă, Stefanos Tsitsipas a avut o săptămână de senzație la Londra și a câștigat Turneul Campionilor la debut, după ce l-a învins în marea finală a sezonului pe austriacul Dominic Thiem, scor (6)5-7, 6-3, 7-6(4).

Tsitsipas a fost jucătorul mai bun în începutul partidei, a avut mai multe lovituri câștigătoare, însă echilibrul a Thiem a gresit usor în game-ul al 11-lea, însă a revenit extraordinar, a oferit câteva lovituri spectaculoase și a împins disputa în tiebreak, unde s-a impus după o luptă formidabilă cu 8-6.

Începând cu setul secund, Tsitsipas a părut să intre în transă și să joace un tenis incredibil, făcând din ce în ce mai puțin greșeli neforțate (a avut doar una în acest set) și fiind spectaculos în foarte multe momente. Grecul a făcut două break-uri în debutul setului (s-a desprins la 4-0) și nu a mai putut fi oprit până la 6-2.

Prima dublă greșeală a partidei a venit în al treilea game al setului al treilea și a fost făcută de Thiem (acesta a fost și game-ul în care Stefanos a făcut break-ul care putea fi decisiv, având în vedere desfășurarea ultimelor game-uri). Dominic a reușit să iasă din corzi în cele din urmă, a prestat un joc mult mai bun din punct de vedere defensiv (a arătat și o ofensivă sigură) și a făcut un break la 30 (prima oară când austriacul s-a impus la retur), egalând la 3. Thiem a preluat conducerea cu un game câștigat la 0 (a reușit și un rever senzațional).

Tsitsipas a rezistat unui game bun făcut la retur de Thiem, s-a impus la 30, după un schimb spectaculos, și a egalat la 4. Aflat în poziția de a servi pentru a rămâne în meci (după un game câștigat de Thiem), Tsitsipas a făcut un game impresionant la lansare și s-a impus la 0 după doar 67 de secunde. La 6-5 pentru Dominic, Tsitsipas a început game-ul stângaci (a ratat un forehand în lung de linie), dar a revenit (ajutat și de austriac care a trimis de trei ori prea lung) și campionul avea să fie decis în tiebreak. Grecul a fost mult mai sigur pe el la început, s-a desprins la 4-1 cu două minibreak-uri avantaj, însă Thiem a revenit încă o dată (a avut câteva lovituri explozive) și a egalat la 4. Tot Dominic a fost cel care a ratat o lovitură simplă și l-a pus într-o poziție favorabilă pe grec: 5-4 cu două servicii la dispoziție. Tsitsipas nu a mai ezitat și s-a impus cu 7-4.

Momentul în care Tsitsipas a câștigat Turneul Campionilor:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Moromeţii ar putea reveni pe ecrane într-un al treilea film – Ce face regizorul primelor două filme din serie

Publicat

in

De

Cineastul Stere Gulea lucrează la finalizarea poveştii Moromeţilor, aflându-se în prezent în faza de cercetare şi scriere a scenariului, după cum a declarat luni pentru NEWS.ro.

Stere Gulea a adaptat primul roman „Moromeţii” al lui Marin Preda în 1987. Din distribuţie au făcut parte Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Florin Zamfirescu şi Gina Patrichi. Trei decenii mai târziu, a lansat „Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele, Iosif Paştină, Dana Dogaru şi Oana Pellea în distribuţie.

Al doilea film a fost lansat pe 16 noiembrie 2018 şi a generat încasări de 3,7 milioane de lei, fiind vizionat în cinematografe de peste 192.000 de spectatori, potrivit cifrelor Cinemagia.

Citeşte şi: Kirk Douglas, aniversare discretă la împlinirea vârstei de 103 ani

„Lucrez acum la un scenariu. Vreau să închei povestea cu anii 1950, povestea Moromeţilor. Cercetez mai multe cărţi despre acea perioadă, despre comunism. Mi-am fixat un fel de datorie, mai ales după «Moromeţii 2». Văzând interesul şi discuţiile stârnite, mi-am zis să încerc”, a declarat Stere Gulea pentru News.ro. „Sunt în faza scrierii scenariului şi voi vedea dacă iese ceva care să mă convingă. Mai am mult de lucru”, a completat el.

Filmul „Moromeţii 2”, producţie Libra Film, îl are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945 – 1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Tensiunile continuă între el şi cea de-a doua soţie, Catrina, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi.

Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda.

Stere Gulea, născut pe 2 august 1943, a mai regizat filme precum „Iarba verde de acasă” (1977), „Piaţa Universităţii, România” (1991), „Stare de fapt” (1996) şi „Sunt o babă comunistă” (2013). Între 1990 şi 1995, a fost decanul Academiei de Teatru şi Film, apoi, din 1996, a fost timp de doi ani director general interimar al Televiziunii Române.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu a anunțat că Congresul PSD va avea loc până pe 29 februarie. Primarii de mari municipii, invitați la următorul CEx

Publicat

in

De

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat luni că Congresul va avea loc până pe 29 februarie 2020. Tot el a anunțat că la următorul CEx vor veni și primarii de mari municipii, dar și președinții de Consilii Județene.

„Am stabilit o formulă de calcul a delegațiilor și până săptămâna viitoare va fi înaintată BPN și apoi supusă votului în Comitetul Executiv. Am decis ca următorul CEx să aibă invitați pe toți primarii de mari municipii și președinți de Consilii Județene. Nu în ultimul rând, am luat în discuție dacă Congresul va fi unul extraordinar sau ordinar. Așteptăm un punct de vedere al juriștilor și în funcție de acest punct de vedere vom hotărî cum va fi Congresul din februarie”, a spus Marcel Ciolacu după ședința PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend