Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Statul Islamic lovește din nou în Siria – Soldații lui Bashar al-Assad, măcelăriți în apopiere de Raqqa

Publicat

in

Cel puţin 15 combatanţi sirieni pro-regim au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi luni într-o ambuscadă jihadistă împotriva unui autobuz militar lângă Raqqa, în nordul Siriei, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

„Membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au atacat un autobuz militar în regiunea Jabal Bishri, în provincia Raqqa, ucigând 15 combatanţi pro-regim şi rănind mai mulţi alţii”, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), adăugând că nu este deocamdată clar dacă victimele erau soldaţi ai armatei siriene sau membri ai miliţiilor aliate regimului sirian.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale, atacul a avut loc pe un drum ce leagă oraşul Raqqa, aflat sub controlul forţelor kurde şi unde gruparea SI este în continuare activă, şi oraşul Homs, aflat sub controlul regimului de la Damasc.

OSDO a subliniat că bilanţul s-ar putea agrava, majoritatea răniţilor fiind într-o stare critică.

La rândul său, agenţia oficială Sana a raportat 13 morţi în atac. „Unsprezece soldaţi şi doi civili au fost ucişi în atacul care a avut loc la orele locale 06:30”, a informat agenţia, citând o sursă militară.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, atacul a fost cel mai sângeros de la începutul lui martie, când 15 soldaţi au murit într-un atac al SI în Deşertul Sirian.

Califatul autoproclamat Stat Islamic a fost declarat învins în martie 2019 în Siria, însă celule ale grupării jihadiste continuă să întreprindă atacuri împotriva forţelor guvernamentale şi kurde, mai ales în Deşertul Sirian.

Războiul din Siria a făcut până acum în jur de 500.000 de morţi, a devastat infrastructurile acestei ţări şi a strămutat milioane de persoane de la declanşarea lui în 2011.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Publicat

in

De

Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a precizat că nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19, afirmând că aproximativ 95% din populația SUA fie a fost vaccinată, fie a avut deja COVID-19, fie ambele.

CDC a declarat, de asemenea, că nu va mai recomanda școlilor sau grădinițelor să plaseze elevii în carantină sau să deruleze programe de testare în cazul în care elevii sunt expuși la COVID-19, informează reuters.com.

„Infecția anterioară și vaccinarea conferă o anumită protecție împotriva bolii grave și, prin urmare, este cel mai logic să nu facem diferențieri în ceea ce privește îndrumările sau recomandările noastre pe baza statutului de vaccinare în acest moment”, a declarat Dr. Greta Massetti, cercetător la CDC, în cadrul unei conferințe de presă.

Ghidul școlar al CDC a eliminat, de asemenea, recomandările de a organiza copiii în schimburi pentru a reduce probabilitatea de expunere la COVID-19.

Agenția a declarat că elevii care sunt expuși la COVID-19 ar trebui să urmeze recomandările CDC de a purta o mască de înaltă calitate timp de 10 zile și de a face un test în ziua 5.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CE Gimnastică artistică: Echipa feminină a României nu a reușit să ajungă în finală, dar s-a calificat la Mondiale

Publicat

in

De

Echipa feminină a României nu a reușit să se califice în finala de sâmbătă, după ce a ocupat locul al nouălea în calificări, joi, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Munchen. În ciuda acestui rezultat, România a obţinut „biletul” pentru Campionatele Mondiale din acest an.

Federatia Romana de GimnasticaFoto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 şi este singura din delegaţia României care va evolua în finalele pe aparate – la bârnă şi sol.

Calificările senioarelor de joi au avut o triplă miză: medaliile la individual-compus, echipele calificate în finala de sâmbătă şi sportivele calificate în finalele pe aparate de duminică, ultima zi a competiţiei.

Mai mult, o altă miză, probabil cea mai importantă, a fost calificarea la Campionatul Mondial de la Liverpool (29 octombrie – 6 noiembrie), acolo unde ajung primele 13 echipe clasate în concursul de joi, printre care se numără şi România.

Echipa tricolorelor s-a clasat pe locul 9, fix sub linia de finală europeană, cu un total de 152.063 puncte, iar în noiembrie va avea şansa să lupte pentru una din cele trei medalii mondiale, perfromanţă care ar aduce automat şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, scrie News.ro.

În subdiviziunea a III-a, gimnastele tricolore au obţinut următoarele note:

Sărituri: Andreea Preda 12.600, Antonia Duţă 12.500, Ana Bărbosu 12.733, Silviana Sfiringu 12.866;

Paralele: Andreea Preda 12.100, Antonia Duţă 12.400, Ana Bărbosu 13.500, Silviana Sfiringu 11.133;

Bârnă: Andreea Preda 12.466, Antonia Duţă 11.066, Ana Bărbosu 13.233, Silviana Sfiringu 12.533;

Sol: Andreea Preda 12.733, Antonia Duţă 11.333, Ana Bărbosu 13.266, Silviana Sfiringu 10.066.

La individual-compus, Ana Bărbosu s-a clasat pe locul 7 (53.032 puncte).

De asemenea, tot ea este singura gimnastă tricoloră care va evolua în finale pe aparate, la bârnă, calificată de pe primul loc, şi la sol.

Programul competiţiei în continuare este: 12 august – calificări junioare, cu punctaje care contează şi în clasamentele finale la echipe şi individual-compus; 13 august – finala pe echipe senioare; 14 august – finale aparate la junioare şi senioare.

La CE de la Munchen s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend