Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Statul american Idaho va autoriza plutonul de execuţie pentru condamnaţii la moarte

Publicat

in

Condamnaţii la moarte din Idaho, un stat din vestul SUA, ar putea fi ucişi de un pluton de execuţie dacă injecţia letală nu este posibilă, potrivit unei legi adoptate luni de parlamentul local, notează AFP.

Imagine din timpul dezbaterilorFoto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Aprobat cu 24 de voturi pentru şi 11 împotrivă de Senatul acestui stat conservator, textul urmează să fie ratificat de guvernator.

Idaho ar deveni astfel al cincilea stat american care a aprobat această metodă de execuţie, după Utah, Oklahoma, Mississippi şi Carolina de Sud, potrivit organizaţiei Death Penalty Information Center.

Din 1976 şi sfârşitul unui scurt moratoriu asupra pedepsei cu moartea în Statele Unite, doi bărbaţi şi o femeie au fost executaţi astfel – toţi în Utah (vest) -, ultima execuţie fiind în 2010.

Statele americane care aplică pedeapsa cu moartea întâmpină cele mai mari dificultăţi în procurarea substanţelor necesare unei injecţii letale, din cauza opoziţiei companiilor farmaceutice care nu vor să fie asociate cu pedeapsa capitală.

Moartea în faţa plutonului de execuţie ar putea avea loc în Idaho numai în cazul în care injecţia letală este imposibilă.

Asociaţia pentru apărarea libertăţilor civile ACLU a denunţat adoptarea legii drept „îngrozitoare”, considerând-o „arhaică”.

„Un pluton de execuţie este deosebit de înfiorător(…), astfel de execuţii lasă cicatrici durabile tuturor celor implicaţi”, a declarat ACLU Idaho într-un comunicat.

Persoanele ucise de plutonul de execuţie „sunt, după toate probabilităţile, supuse la niveluri extreme de durere şi tortură”, a adăugat organizaţia, citând experţi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Deputații din autonomia Găgăuză au cerut ca legislația Moldovei să fie adusă în conformitate cu statutul Gagauz-Yeri

Publicat

in

Congresul deputaților de toate nivelurile din autonomia Găgăuză a cerut ca legislația Republicii Moldova să fie adusă în conformitate cu statutul Găgăuziei. Potrivit agenției „INFOTAG”, acest lucru se precizează într-o rezoluție care a fost adoptată sâmbătă, în finalul congresului desfășurat la Comrat.

Citeste mai mult

NATIONAL

Conflict deschis între legendele lui Bayern Munchen. Oliver Kahn a fost interzis la ultimul meci din campionat

Publicat

in

Numirea legendarului portar Oliver Kahn ca preşedinte al consiliului de conducere al lui Bayern Munchen a fost o greşeală, a estimat luni Uli Hoeness, figură istorică a clubului care domină fotbalul german, relatează AFP, conform Agerpres.

După ce a cucerit sâmbătă, în mod dramatic, al 11-lea titlu consecutiv de campioană a Germaniei, Bayern a anunţat demiterea lui Oliver Kahn şi a directorului sportiv Hasan Salihamidzic, la finalul unui sezon în care s-a oprit în sferturi în Liga Campionilor şi în Cupa Germaniei, în ciuda numirii antrenorului Thomas Tuchel în locul lui Julian Nagelsmann.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend