Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Statele membre UE au adoptat o declarație privind combaterea antisemitismului

Avatar

Publicat

in

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat miercuri o declaraţie ce exprimă “îngrijorarea” faţă de creşterea antisemitismului şi solicită adoptarea de măsuri, în special la nivel european, informează AFP, potrivit AGERPRES.

“Creşterea ameninţărilor la adresa evreilor în Europa, inclusiv reapariţia miturilor conspirative, a expresiilor publice ale antisemitismului, în special în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi creşterea incidentelor antisemite şi a crimelor motivate de ură sunt foarte îngrijorătoare”, se arată în declaraţia celor 27 de state membre.

“Lupta împotriva antisemitismului este o problemă transversală ce implică diferite niveluri de guvernare şi politici la nivel local, naţional şi european”.

Prin urmare,”lupta împotriva antisemitismului trebuie luată în considerare în mod coerent în măsurile şi deciziile adoptate de instituţiile Uniunii Europene şi, în special, să se reflecte în măsurile prezentate de Uniunea Europeană”.

Citește și: Claudiu Florică și Dinu Pescariu SCAPĂ de dosarul Microsoft: faptele s-au PRESCRIS! Judecătorii confiscă 22 de milioane de euro

Statele membre amintesc că “orice formă de antisemitism, de intoleranţă sau ură rasistă este incompatibilă cu valorile şi obiectivele Uniunii Europene şi ale statelor sale membre”.

Printre măsurile menţionate, aceştia solicită eliminarea rapidă a “discursurilor de ură ilegale şi a conţinutului terorist online”, un “răspuns judiciar puternic şi sistematic faţă de actele antisemite” o “educaţie privind Holocaustul, antisemitismul şi viaţa evreilor”.

“Împărtăşirea bunelor practici” între statele membre “este, de asemenea, esenţială”, consideră autorii declaraţiei.

“Antisemitismul este un fenomen ce afectează întreaga Uniune Europeană. Pentru a-l combate eficient, avem nevoie de un set adecvat de instrumente europene”, a subliniat în comunicatul de presă comisarul guvernamental german pentru combaterea antisemitismului, Felix Klein, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Clubul de fotbal Sepsi OSK l-a transferat pe funaşul slovac Branislav Ninaj

Avatar

Publicat

in

De

Clubul de fotbal Sepsi OSK l-a transferat, joi, pe fundaşul slovac Branislav Ninaj, care a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate, anunţă gruparea din Sfântu Gheorghe pe un site de socializare, anunță AGERPRES.

“Sepsi OSK s-a întărit cu un nou jucător cu experienţă, în persoana lui Branislav Ninaj. Fundaşul central slovac, în vârstă de 26 de ani, a semnat un contract valabil pe doi ani şi jumătate cu clubul nostru, cu opţiune de prelungire. Noul nostru jucător a strâns 20 de selecţii pentru naţionala U21 a Slovaciei şi 3 pentru prima reprezentativă. Îi urăm mult succes lui Branislav alături de Sepsi OSK”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului covăsnean.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

În cariera sa de până acum, fotbalistul slovac a evoluat pentru formaţiile Slovan Bratislava, KSC Lokeren, MSK Zilina, Osmanlispor şi ultima oară la Fortuna Sittard.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Va fi dezvoltat un nou vaccin anti-COVID! Cine îl produce și când va fi disponibil

Avatar

Publicat

in

De

Italia va avea gata un vaccin anti-Covid, produs de compania farmaceutică ReiThera, începând cu luna septembrie.

Potrivit Agenţiei Italiene a Medicamentelor (AIFA), din această toamnă va fi posibilă administrarea a câtorva milioane de doze din acest vaccin.

Președintele Agenţiei Italiene a Medicamentelor , Giorgio Palau, a anunţat într-un interviu televizat că „este posibilă administrarea a câtorva milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de Reithera începând din septembrie”, relatează EFE, citată de Agerpres. Potrivit acestuia, la acestea se vor adăuga alte 200 de milioane de doze de vaccin pe care Italia le-a comandat de la alte companii farmaceutice, a căror livrare a fost întârziată.

Pentru ca vaccinul de la Reithera să fie disponibil, a precizat Palau, „avem nevoie de câteva luni în plus pentru că faza 1 de abia a fost încheiată, iar la fazele 2-3 vor participa zeci de mii de persoane.

Din acest motiv, acest vaccin „nu este util în această fază critică, dar cu siguranţă va fi mai târziu”, a explicat el. De asemenea, „avem o companie italiană capabilă să realizeze alte aporturi”, a precizat Palau. Italia a anunţat marţi că va investi 81 de milioane de euro pentru dezvoltarea acestui vaccin.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend