Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Start-up Nation: Procedura ediției din 2022 a fost oficializată și în curând încep înscrierile.

Publicat

in

In 2022 se va desfășura a treia ediție a programului Start-up Nation, ce este destinat stimulării întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) nou-înființate. Procedura pentru implementarea programului a fost oficializată azi de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), după ce instituția a anunțat recent că firmele nou-înființate ar trebui să se pregătească deja de înscrierile ce stau să înceapă, dacă vor să obțină până la 200.000 de lei. Ordinul MAT 1.111/2022, ce conține procedura din 2022 a programului Start-up Nation, a fost publicat azi în Monitorul Oficial. 

Ministrul de resort a sfătuit companiile înființate începând din ianuarie 2020, care sunt vizate de acest ajutor de minimis, să studieze documentația necesară și să înceapă pregătirea pentru înscrierile ce urmează în perioada următoare.

„Programul Start-up Nation este una dintre cele mai așteptate măsuri gestionate de MAT. Am încredere că, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, vom putea anunța cât mai curând deschiderea oficială. Până atunci, antreprenorii care doresc să aplice pentru ediția din acest an își pot pregăti din timp cererile de finanțare, pe baza documentelor publicate”, a declarat Constantin Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Concret, pot beneficia de ajutorul de minimis microîntreprinderile și IMM-urile înființate începând cu 1 ianuarie 2020 care își asumă să creeze cel puțin unul sau două locuri de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată. Totodată, este necesară și o cofinanțare de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului pot obține cel mult 100.000 de lei, iar aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă pot obține cel mult 200.000 de lei. În ambele cazuri, suma poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (la care se adaugă cofinanțarea proprie).

Printre condițiile ce trebuie îndeplinite de solicitanți se numără:

  • să aibă capital social integral privat;
  • să fie înregistrați la Registrului Comerțului și să-și desfășoare activitatea pe teritoriul României;
  • codul CAEN pentru care cer finanțare să fie trecut pe lista celor eligibile în Start-up Nation (anexa 1 la Ordinul MAT 1.111/2022);
  • să nu aibă datorii la bugetul general consolidat (nici măcar eșalonate), atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru;
  • să nu se afle în dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operațională, insolvență, faliment sau suspendare temporară a activității.

Înscrierea companiilor nou-înființate se face online, în aplicația IMM Recover, în două etape distincte:

  • etapa de creare profil, în care aplicanții înregistrează, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/ împuternicitului, cât și datele IMM-ului;
  • etapa de înscriere, în care aplicanții completează și transmit cererea de finanțare și documentația justificativă.

A doua etapă va fi anunțată cu cel puțin trei zile înainte de către MAT, perioada de înscriere urmând să fie deschisă timp de 30 de zile lucrătoare (de la ora 10:00 a primei zile la ora 20:00 a ultimei zile). Dacă fondurile nu se epuizează în acel termen, înscrierile vor putea fi prelungite.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO, INCENDII ÎN ARGEȘ – Hectare pârjolite de flăcări la Ștefănești și Călinești

Publicat

in

De

Un puternic incendiu de vegetație uscată a izbucnit, în urmă cu puțin timp, în orașul Ștefănești, în zona gării Golești. Intervin pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. De asemenea, pompierii argeșeni intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă la un alt incendiu de vegetație uscată izbucnit în localitatea Călinești. Ambele intervenții sunt dificile din cauza vântului care favorizează propagarea flăcărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Petrescu aruncă bomba: „PRIMĂRIA VREA SĂ TAIE 80 TEI DE PE BULEVARD, spun sursele mele”

Publicat

in

De

Prezent, aseară, în emsiunea Chestiuni Arzătoare de la PROFI 24 TV, consilierul Dan Petrescu a afirmat că are informații din interiorul primăriei potrivit cărora administrația Panțurescu pregătește tăierea a nu mai puțin de 80 tei de pe Bulevardul Basarabilor. „Am informații din interior care spun că Primăria vrea să taie 80 și ceva de tei de pe bulevard. Vor sa faca, vezi Doamne, o comisie sa analizeze starea teilor și să taie pe ăia găunoși”, a declarat în direct la PROFI 24 TV consilierul Dan Petrescu.

Redactorii PROFIT au incercat sa obțină și un punct de vedere de la administrația locală dar, pînă la redactarea acestei știri, nimeni nu a putut confirma sau infirma cele spuse de Dan Petrescu.

Video mai jos.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend