Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Starbucks își va suspenda toate activitățile în Rusia

Publicat

in

Lanțul de cafenele Starbucks a confirmat că își va suspenda toate activitățile comerciale din Rusia, inclusiv expedierea produselor sale și cafenelele administrate în franciză, scrie Sky News.

Decizia urmează unei decizii similare luate marți de McDonald’s în urma invaziei rusești în Ucraina.

McDonald’s a precizat că va închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia.

Cu toate acestea, lanțul de fast-food a precizat că va continua să își plătească cei 62.000 de angajați din Rusia.

Măsurile luate de Starbucks și McDonald’s urmează celor luate de mărci precum Apple, Samsung, Zara și mai mulți retaileri de modă de lux care și-au redus activitatea în Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

O victorie şi o înfrângere pentru Steaua în preliminariile Ligii Campionilor

Publicat

in

De

CSA Steaua Bucureşti a înregistrat o victorie şi o înfrângere, sâmbătă, în Grupa preliminară A a Ligii Campionilor la polo pe apă masculin, găzduită de bazinul Het Ravijn din Nijverdal (Olanda), informeaza Agerpres.

Steaua a surclasat echipa bosniacă VK Invictum Sarajevo cu 29-2 (6-1, 9-1, 9-0, 5-0), prin golurile marcat de Nebojsa Vuksovic (7), Vlad Georgescu (5), Nikola Moskov (5), Francesco Iudean (3), Răducu Alex Dincă (3), Tudor Fulea (3), Alexandru Popovici (2), Alexandru Gheorghe, respectiv Aleksa Bjelica şi Hamza Aganovic.

În al doilea său meci de sâmbătă, Steaua a fost întrecută de echipa maghiară A Hid Vasas Plaket Budapesta cu 10-3 (3-0, 2-0, 4-1, 1-2).

Nicolae Oanţă (2) şi Vlad Georgescu au semnat golurile campioanei României, în timp ce pentru Vasas au punctat Bence Batori (4), Akos Konarik (3), Ivan Negaev (2) şi Sava Randelovic.

A Hid Vasas Plaket Budapesta ocupă primul loc, cu 9 puncte, urmată de Primorac Kotor, 6 puncte, Steaua, 6 puncte, ZPC Het Ravijn, 3 puncte, VK Invictum Sarajevo, 0 puncte.

Primele două clasate se vor califica în faza următoare a competiţiei, iar restul vor evolua în EuroCup.

Duminică, de la 10:00, Steaua va juca meciul decisiv, cu Primorac Kotor (Muntenegru), iar A Hid Vasas Plaket Budapesta o întâlneşte pe ZPC Het Ravijn (12:00).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Publicat

in

De

Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ și Eustream, operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia, propun o inițiativă pentru transportul gazelor naturale prin rețelele integrate de transport al gazelor.

Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia propun o inițiativă pentru transportul gazelor naturale prin rețelele integrate de transport al gazelor, informează Mediafax.

Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ și Eustream propun acțiuni comune privind extinderea cooperării dintre Uniunea Europeană și Azerbaidjan prin transportul de cantități suplimentare de gaze naturale prin rețelele lor existente.

Operatorii de transport de gaze vor continua să lucreze conform cadrului stabilit prin acordul de cooperare strategică UE-Azerbaidjan semnat la 18 iulie 2022.

Pe baza cooperării dintre companii de-a lungul anilor, și cu sprijinul fondurilor UE, operatorii sunt încrezători că un astfel de proiect ar oferi o rută alternativă sigură pentru aprovizionarea cu gaze în volume suficient de mari.

„Companiile subliniază că într-un timp scurt și cu îmbunătățiri minime ale infrastructurii existente, proiectul ar putea transporta până la 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, din Turcia și Grecia către Europa de Est, Centrală și de Vest, prin Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia. Acest lucru ar permite consumatorilor europeni să primească mai multe cantități de gaze naturale prin conductele Coridorului Sudic de Gaze. Un astfel de proiect ar putea fi implementat în cel mai scurt timp posibil, și la costuri minime, contribuind în mod semnificativ la asigurarea lichidității pe piața europeană de gaze. Inițiativa contribuie la punerea în aplicare a obiectivelor și priorităților stabilite în planul REPower EU al Comisiei”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Transgaz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend