Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Standing Bureau validates legal committee’s report sanctioning AUR MP Titi Stoica

Publicat

in

NATIONAL

Serbia: Preşedintele Vucic se va întâlni cu ambasadorii SUA, Rusia, China şi UE după izbucnirea ciocnirilor în Kosovo

Publicat

in

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic se va întâlni marţi cu ambasadorii Statelor Unite, Rusiei, Chinei, Marii Britanii şi cu şeful misiunii Uniunii Europene, a anunţat luni seara biroul preşedintelui, după ce noi ciocniri au izbucnit în nordul Kosovo, informează Reuters.

Aleksandar VucicFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Preşedintele Vucic a pus armata la cel mai înalt nivel de alertă de luptă, după ce mai mulţi membri ai forţei NATO de menţinere a păcii (KFOR) care apărau trei primării din nordul Kosovo au fost răniţi în confruntările cu protestatarii sârbi.

Aleksandar Vucic se va întâlni la ora 8 dimineaţa (06:00 GMT) cu ambasadorii SUA, Italiei, Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, cunoscut sub numele de Grupul Quint, şi cu şeful biroului UE din Priştina, potrivit comunicatului biroului preşedintelui Serbiei.

Ulterior, şeful statului sârb va avea întâlniri separate cu ambasadorii Finlandei, Rusiei şi Chinei.

Liderul diplomaţiei europene, Josep Borrell, a condamnat luni seara ciocnirile, considerând violenţa împotriva forţelor NATO de menţinere a păcii „absolut inacceptabile” şi îndemnând la dialog imediat.”UE îndeamnă autorităţile din Kosovo şi protestatarii să detensioneze imediat şi necondiţionat situaţia”, a declarat Borrell pe Twitter.

Conform AFP, un număr de aproximativ 30 de membri ai KFOR au fost răniţi luni în confruntări cu manifestanţii sârbi care cer plecarea primarilor albanezi, Belgradul raportând zeci de răniţi printre protestatari.

În ultimele zile, situaţia a fost foarte tensionată în nordul Kosovo, unde mulţi membri ai comunităţii majoritar sârbe din patru oraşe nu recunosc autoritatea Priştinei şi sunt loiali Belgradului. Sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localităţi, soldate cu alegerea unor primari albanezi, care au avut o participare de mai puţin de 3,5%. Aceşti primari au fost învestiţi săptămâna trecută de guvernul premierului Albin Kurti, iar apelurile la calm lansate de Uniunea Europeană şi Statele Unite au fost ignorate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Primăria Timişoara dă în judecată o firmă pentru folosirea ilegală a unui spaţiu din oraş şi cere despăgubiri de 11 milioane lei / Fritz: Recuperăm prejudiciul

Publicat

in

„Recuperăm prejudiciul pentru Parcarea Bega: cerem 11 milioane de lei înapoi. La începutul anului, în februarie, am recuperat în urma unei decizii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie parcarea de lângă Parcul Civic, pe str. Carol Telbisz. Din 2016, aceasta a fost ilegal exploatată de o firmă privată. Nu ne oprim aici. Am dat în judecată firma respectivă pentru a recupera banii pe care oraşul i-a pierdut pentru că nu am putut folosi terenul de 3.271 mp aflat în zona zero a Timişoarei. Suma cerută este de 11 milioane de lei”, a scris Dominic Fritz, luni pe Facebook.

Edilul Timişoarei a mai spus că pe acest teren a lansat deja licitaţia pentru proiectarea unei parcări multinivel, faza de elaborare a studiului de fezabilitate.

„Este un proiect pe care l-am bugetat în acest an şi ne aşteptăm să vină cu oferte cât mai multe firme serioase, cu experienţă în gestionarea unor astfel de proiecte. Redăm Timişoara timişorenilor şi oprim jaful bugetului local”, a completat Fritz.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend