Conecteaza-te cu noi

POLITICA

Spre bucuria lui Vasilica, Draghici si Radulescu, in februarie Nicolescu poate pierde șefia CJ

Publicat

in

Draghici 22245Pe 11 februarie, Constantin Nicolescu află dacă își păstrează sau nu prima funcție din Consiliul Județean Argeș. Acesta este ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție va da verdictul final în dosarul în care liderul PSD se judecă cu Agenția Națională de Integritate. Marți, Instanța Supremă a stabilit amânarea pronunțării sentinței, pentru ca magistrații să studieze toate documentele depuse la dosar.

Contracte pentru firmele sale
În anul 2011, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate precizau că Nicolescu a semnat și aprobat în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș mai multe contracte, firmele beneficiare fiind unele la care Nicolescu sau soția sa aveau calitatea de acționari. ANI susținea în raport că există indicii temeinice potrivit cărora şeful CJ este vinovat şi de infracţiunea de fals în declaraţii, deoarece, din evaluarea declaraţiilor de interese completate şi depuse de acesta, rezultă că în declaraţiile de interese depuse în 2004, 2005, 2008, 2009 şi 2010 Nicolescu nu a menţionat calitatea de acţionar deţinută la mai multe societăţi. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi judecătorii au decis că președintele CJ nu este incompatibil. Reprezentanții ANI au atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proces cu mari emotii si zanganit de catuse
Și un alt proces în care Nicolescu are calitatea de inculpat va fi judecat mai devreme. Este vorba despre recursul condamnării de trei ani de închisoare cu executare, aflat pe rolul Instanței Supreme și al cărui prim termen de judecată a fost fixat pentru data de 18 aprilie. Considerând că prima ședință de judecată este mult prea îndepărtată, instanța a stabilit o altă dată, este vorba despre 7 martie. Aceasta este ultima fază a procesului în care liderul PSD a fost condamnat pentru că a accesat ilegal fonduri europene pentru reparația unor școli afectate de inundații inexistente. În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC Pic SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Un europarlamentar român a răbufnit: ‘Nu Austria trebuie să stabilească dacă îndeplinim criteriile de aderare în spațiul Schengen’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat, că atitudinea Austriei de a se opune intrării României în Schengen este una discriminatorie deoarece e lipsită de orice fel de argument. Tomac a insistat că țara noastră ar trebui să se adreseze justiției dacă acest comportament discriminatoriu va continua și nu vom fi primiți în Schnegen. Un vot în acest sens, în privința României, Bulgariei și Croației, urmează să fie dat la Consiliul JAI, care se va desfășura pe 8 și 9 decembrie.

Toamc, despre opoziția Austriei vizavi de intrarea noastră în Schengen: O discriminare

„Nu Austria trebuie să stabilească dacă îndeplinim criteriile de aderare în Spațiul Schengen. Avem un regulament, avem un tratat și când am aderat ne-am asumat că vom îndeplini toate criteriile ce revin prin tratat. Avem un regulanment, iar Comisia Europeană validează dacă îndeplinești criteriile. Comisia spune în ultimele două rapoarte de valuare că îndeplinim criteriile și suntem o țară sigură, care poate gestiona frontierele UE.

Problema e acest abuz, aș spune, al Austriei, care până acum nu a avut nimic de obiectat și dintr-odată s-a trezit în situația în care spune ”o țara intră, alta nu”, adică Croația poate intra, România nu, deși Croația a intrat în UE mult mai târziu și are o frontieră extrem de discutabilă cu Bosnia și Herțegovina.

Dacă un stat UE discriminează alt stat utilizând veto-ul fără a avea argumente solide legate de regulamentul ce ține de gestionarea frontierelor externe, e evident că trebuie să ne înarmăm cu răbdare”, a declarat liderul PMP.

Tomac: România are posibilitatea de a se adresa Justiției dacă e discriminată

„Dacă decidenții noștri nu reușesc până joi să convingă Viena să nu mai blocheze accesul nostru în Schengen, avem opțiunea de a merge în fața justiției și să reclamăm acest act discriminatoriu al guvernului austriac.

Cel puțin public spun că-i deranjează migranții mulți. Eu pot înțelege asta, dar nu e vina României, că România nu e stat membru Schengen care gestionează frontierele UE. Deci nu mă poți sancționa pe mine, ca stat nemembru Schengen, pentru o problemă pe care poate o au acum mai multe state din Schengen.

Deci e limpede că argumentele publice nu stau în picioare. Dacă această abordare nejustificată, discriminatorie a Vienei va continua ca politică în relația cu noi trebuie să ne pregătim de pasul următor. N-aș vrea să intru acum în detalii, dar mi se pare de neacceptat această poziție nedreaptă la adresa noastră, fără argumente”, a mai afirmat Eugen Tomac, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘Avem prea puține spitale publice finalizate în ultimii 30 de ani. Eu nu pot să știu ce se va întâmpla în continuare’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, la postul de televiziune Prima News, că schimbările care se fac în România, în special la Ministerul Sănătăţii, sunt unele ”intense”, el subliniind nevoia ca proiectele iniţiate în ultima perioadă să fie finalizate. ”Avem prea puţine spitale publice finalizate în ultimii 30 de ani”, susţine ministrul.

”Eu nu pot să ştiu ce se va întâmpla în continuare, însă sper să existe suficient de multă înţelepciune în România, încât aceste proiecte să fie continuate şi finalizate, pentru că turnoverul în politica românească, mai ales la Ministerul Sănătăţii, este foarte intens şi el condiţionează, până la urmă, succesul unor proiecte care sunt făcute pentru pacienţii din România şi ar trebui să înţelegem cu toţii, iar dumneavoastră, ca şi televiziune sau alte persoane influente sau instituţii influente în spaţiul public, ar trebui să militeze pentru continuarea acestor proiecte cât ele să se şi finalizeze la un moment dat, avem prea puţine spitale publice finalizate în ultimii 30 de ani”, a declarat ministrul Sănătăţii luni, la Prima News, referindu-se la proiectele demarate de Ministerul Sănătăţii, care vizează inclusiv realizarea spitalelor regionale.

Ministrul a afirmat că centrele universitare pot pregăti, în anii care urmează, resursele umane de care va avea nevoie viitorul sistem, el subliniind că în viitoarele mari unităţi sanitare vor lucra, de asemenea, şi actualii specialişti din spitalele judeţene.

Alexandru Rafila a dat exemplul Spitalului Judeţean Iaşi, unde ”e clar că personalul care lucrează acolo va trebui preluat de noul spital regional”, având în vedere felul în care arată spitalul acum. 

”Dacă în decurs de patru ani de zile reuşim să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii care să facă investigaţia completă a pacientului, hematologie, imagistică, oamenii să poată să primească un diagnostic şi tratament în regim ambulatoriu sau de spitalizare de zi, atunci nu va exista această presiune care în momentul de faţă se observă pe unităţile de primiri urgenţe, camerele de primiri urgenţe şi spitale, pentru că în lipsa altei alternative oamenii nu au ce face şi trebuie să se ducă neapărat la aceste unităţi spitaliceşti”, a mai afirmat ministrul Alexandru Rafila.

El a amintit că ministerul a îndeplinit toate bornele din PNRR, urmând a semna contracte de finanţare pentru dezvoltarea de noi unităţi sanitare, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend