Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SPOVEDANIA unui PREOT din Argeş – CÂŢI BANI AU CÂŞTIGAT POPII DE BOBOTEAZĂ

Avatar

Publicat

in

– Orice preot cu parohie poate avea un castig de minim 2500 Euro in maxim doua zile

Primele zile ele fiecarui an sunt foarte aglomerate pentru preoţii ortodocşi. Aceştia au foarte mult de alergat chiar din prima zi a noului an, de Sf. Vasile,  si până la sărbătoarea Bobotezei.  Aceștia, conform tradiţiei si canoanelor bisericesti, trebuie sa meargă la familiile din parohia pe care o păstoreşte pentru slujbele speciale de Sf Vasile, in prima fază si, mai apoi, cu Iordanul, de Bobotează. Potrivit unei reguli vechi, enoriaşii le oferă slujitorilor domnului mici „atenții”, cu preponderenţă sume de bani dar şi alte cadouri gen fleici de carne afumata, carnati, cafea sau bauturi fine. Un preot din Argeş sosit in redactia PROFIT ieri, chiar în ziua de Sf. Ion, ne-a mărturisit ca desi e o … munca grea, aleargă cu placere prin frig pentru ca recompensa este pe masura. Potrivit acestuia, un preot cu lipici la enoriasi si ceva noroc,  poate aduna in doar 2, 3 zile sume frumoase, care se învârt în jurul sumei de 2.500 – 3000 de euro pentru parohiile mici sau medii. ” Eu am o parohie măricică cu oameni darnici si multi înstăriţi pe care îi cheama Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o traditie iar oamenii se bucura sa ma vada si cred ca inteleg ca nu este usor sa bati kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preotii nu cer nimic, oamenii ne dau cat ii lasa inima. Cei cu nume de sfant dau mai mult, altii ne dau si carne, carnati sau sticle cu bautura mai acatari. Inca nu am facut un calcul exact, dar in ziua de Sf Vasile si de Boboteaza cred ca am strans undeva la 3500 Euro. Poate vi se pare mult dar sa stiti ca asa mai compensam si noi veniturile mici de peste an”, ne-a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş. Întrebat daca pentru aceste sume emite vreo chitanta sau alt tip de document acesta ne-a spus ca nu are cum atat timp cat aceste sume sunt donatii. ” Oamenii sunt convinsi ca nu dau popii banii ci ii dau bisericii de care apartin. Si ce chitanta sa dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le ofera ?”

Acelasi preot ne-a marturisit ca are colegi preoti cu parohii mari de peste 700-900 de familii, în timp ce la ţară numărul familiilor este mult mai mic.  “Am un fost coleg, acum preot la o parohie in Pitesti care castiga de Sf. Vasile si Boboteaza cel putin 6000 Euro. Anul asta chiar mi-a zis ca din banii stransi de Boboteaza işi va termina casa care o are in constructie. Desigur va lasa ceva din banii astia si in vistieria bisericii”

Preotul C.I ne-a facut si un calcul potrivit căruia, pentru o parohie mica de tara , dacă doar jumătate dintre persoane vor fi găsite acasă și dacă fiecare familie va da în medie 20 lei pentru sfințirea casei, suma cu care se alege un preot după Bobotează poate ajunge este cuprinsă între 6.500 lei și 10.000 lei. Aceşti bani scapă de impozitare.

Din punct de vedere al regulilor bisericesti fiecare preot, după sfințirea caselor înregistrează aceste daruri pe care le primesc si merg în visteria bisericii. Din moment ce sunt înregistrate nu pot merge decât acolo, sopun regulile Bisericii Ortodoxe. Dar se inregostreaza ?

Nici fiscul nu are o opinie diferita si , potrivit legislatiei fiscale in vigoare, aceste sume de bani fiind primite sub titlu de donație,  veniturile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.

Mai nou, tehnologia are un cuvant greu de spus si in privinta acestor tipuri de slujbe. Cei mai mulţi preoți anunță din timp când urmează să meargă cu Iordanul. Astfel, unii slujitori ai domnului le dau credincioşilor numărul de telefon sau adresa de facebook, aşa că oamenii pot suna dacă doresc să îşi sfinţească locuinţa la o anume ora. e drept, acest moft costa mai mult !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pericol de electrocutare la Merișani – Cabluri electrice căzute pe pământ

Avatar

Publicat

in

De

Pompierii argeșeni au fost locicitați să intervină, în urmă cu puțin timp în comuna Merișani, sat Borlești, pentru asigurarea măsurilor specifice PSI, după ce un cablu electric sub tensiune a căzut pe pământ. La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de intervenție.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Cum ne ajută cărucioarele pentru supermarket?

Avatar

Publicat

in

De

Te-ai gândit vreodată cât de mult ajută un cărucior supermarket? Sau utilizarea lor este deja o obișnuință, o rutină comună pe care o avem toți atunci când mergem la cumpărături? Fie că ți-ai pus vreodată întrebarea ce te-ai face fără cărucioarele pentru magazine sau nu, acestea servesc mai multe scopuri.

În primul rând, ajută clienții să aibă o experiență plăcută în magazin, fără a depune efort fizic. Apoi, acestea îi ajută pe comercianți să își stimuleze clienții să cumpere mai mult, dar și să le ușureze cât de mult această experiență. Nu în cele din urmă, aceste cărucioare pot fi folosite chiar și în alte domenii de activitate, unde este nevoie de mutarea diferitelor obiecte. Oricare ar fi rolul în care te afli, aceste cărucioare sunt mult mai importante decât ai crede!

Cărucioare supermarket pentru o gestiune mai eficientă

Chiar dacă sunt identificate cel mai des cu supermarket-urile, aceste cărucioare au chiar mult mai multe întrebuințări. Într-adevăr, prima și cea mai cunoscută utilizare a lor este în magazine. Un cărucior magazin ajută clienții să își transporte mult mai ușor produsele atât în interiorul magazinului, cât și până la mașină. O experiență plăcută la cumpărături îi poate încuraja să revină în magazinul respectiv, mai ales dacă aceste cărucioare sunt de calitate și ușor de manevrat.

De cealaltă parte, un carucior supermarket îndeamnă și la cumpărături ample, datorită dimensiunilor sale. În această situație creierul simte nevoia să umple spațiul gol – exact ca atunci când simțim nevoia să ne umplem farfuria la masă, oricât de mare ar fi aceasta. Și în acest fel cresc vânzările magazinului care pune la dispoziție astfel de cărucioare.

Mai mult decât atât, un cărucior magazin poate fi folosit și în operațiuni de gestiune. Tocmai pentru că sunt rezistente, se manevrează ușor și vin într-o varietate de dimensiuni, acestea pot fi integrate în procesele oricărei firme.  De exemplu, poate fi necesară mutarea constantă a unor dosare sau bibliorafturi grele sau a unui volum mare de cărți.

Există un cărucior supermarket și pentru afacerea ta!

Există o mulțime de tipuri de astfel de cărucioare. Și cu siguranță există unul care are dimensiunea potrivită și care este realizat din materialele ideale pentru a-ți face activitatea mult mai ușoară și mai plăcută!

Cărucioarele din plastic pot suporta greutăți mai mici. Acestea sunt realizate din plastic super rezistent, iar avantajul principal este că nu ruginesc niciodată și nici nu se deformează în timp. Mai mult, acestea sunt mult mai silențioase decât cărucioarele clasice.

Cărucioarele clasice, cele cu care suntem obișnuiți, sunt realizate dintr-un aliaj metalic. Acest aliaj este foarte rezistent și nu ruginește. Oferă posibilitatea de a crea cărucioare care pot transporta greutăți mult mai mari, chiar și de peste 200 de killograme. Acest tip de cărucioare este și mult mai versatil, putând fi adăugate o mulțime de accesorii folositoare. De exemplu, un scaun special pentru bebeluși care le permite părinților să poată avea grijă și de micuțul lor, dar și să termine cumpărăturile atât de necesare – fără a pune în pericol pe nimeni.

Acestor cărucioare le pot fi adăugate și polițe inferioare sau platforme – extra spațiu de depozitare, folosit în special pentru produsele de dimensiuni mari. Aceste tipuri de cărucioare metalice au foarte multe variațiuni – mai mici, mai mari, tip coș, tip platformă, pentru aranjarea mărfii și multe altele.

Afacerea ta va prospera mai ales atunci când depui un strop extra de efort pentru a le oferi clienților și angajaților tăi doar ce e mai bun. Atunci când le ușurezi procesul de cumpărare clienților, aceștia se vor simți relaxați în magazin și, automat, vor fi îndemnați să cumpere mai multe lucruri – iar cărucioarele pentru magazine îi și ”ajută” să cumpere uneori chiar mai mult decât ar avea nevoie.

De cealaltă parte, în cazul în care angajații tăi au nevoie de un astfel de cărucior, nu ezita să le oferi un mod mai simplu de a-și face treaba. Îți vor fi recunoscători și vor fi chiar mai motivați să își îndeplinească sarcinile!

Suntem siguri că faci doar alegeri benefice pentru afacerea ta. De aceea te încurajăm să alegi cărucioare supermarket corespunzătoare cu nevoile tale – sigur vei găsi ceva care să îți fie pe plac și de mare ajutor!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend