Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SPOVEDANIA unui PREOT din Argeş – CÂŢI BANI AU CÂŞTIGAT POPII DE BOBOTEAZĂ

Publicat

in

– Orice preot cu parohie poate avea un castig de minim 2500 Euro in maxim doua zile

Primele zile ele fiecarui an sunt foarte aglomerate pentru preoţii ortodocşi. Aceştia au foarte mult de alergat chiar din prima zi a noului an, de Sf. Vasile,  si până la sărbătoarea Bobotezei.  Aceștia, conform tradiţiei si canoanelor bisericesti, trebuie sa meargă la familiile din parohia pe care o păstoreşte pentru slujbele speciale de Sf Vasile, in prima fază si, mai apoi, cu Iordanul, de Bobotează. Potrivit unei reguli vechi, enoriaşii le oferă slujitorilor domnului mici „atenții”, cu preponderenţă sume de bani dar şi alte cadouri gen fleici de carne afumata, carnati, cafea sau bauturi fine. Un preot din Argeş sosit in redactia PROFIT ieri, chiar în ziua de Sf. Ion, ne-a mărturisit ca desi e o … munca grea, aleargă cu placere prin frig pentru ca recompensa este pe masura. Potrivit acestuia, un preot cu lipici la enoriasi si ceva noroc,  poate aduna in doar 2, 3 zile sume frumoase, care se învârt în jurul sumei de 2.500 – 3000 de euro pentru parohiile mici sau medii. ” Eu am o parohie măricică cu oameni darnici si multi înstăriţi pe care îi cheama Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o traditie iar oamenii se bucura sa ma vada si cred ca inteleg ca nu este usor sa bati kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preotii nu cer nimic, oamenii ne dau cat ii lasa inima. Cei cu nume de sfant dau mai mult, altii ne dau si carne, carnati sau sticle cu bautura mai acatari. Inca nu am facut un calcul exact, dar in ziua de Sf Vasile si de Boboteaza cred ca am strans undeva la 3500 Euro. Poate vi se pare mult dar sa stiti ca asa mai compensam si noi veniturile mici de peste an”, ne-a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş. Întrebat daca pentru aceste sume emite vreo chitanta sau alt tip de document acesta ne-a spus ca nu are cum atat timp cat aceste sume sunt donatii. ” Oamenii sunt convinsi ca nu dau popii banii ci ii dau bisericii de care apartin. Si ce chitanta sa dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le ofera ?”

Advertisements

Acelasi preot ne-a marturisit ca are colegi preoti cu parohii mari de peste 700-900 de familii, în timp ce la ţară numărul familiilor este mult mai mic.  „Am un fost coleg, acum preot la o parohie in Pitesti care castiga de Sf. Vasile si Boboteaza cel putin 6000 Euro. Anul asta chiar mi-a zis ca din banii stransi de Boboteaza işi va termina casa care o are in constructie. Desigur va lasa ceva din banii astia si in vistieria bisericii”

Preotul C.I ne-a facut si un calcul potrivit căruia, pentru o parohie mica de tara , dacă doar jumătate dintre persoane vor fi găsite acasă și dacă fiecare familie va da în medie 20 lei pentru sfințirea casei, suma cu care se alege un preot după Bobotează poate ajunge este cuprinsă între 6.500 lei și 10.000 lei. Aceşti bani scapă de impozitare.

Din punct de vedere al regulilor bisericesti fiecare preot, după sfințirea caselor înregistrează aceste daruri pe care le primesc si merg în visteria bisericii. Din moment ce sunt înregistrate nu pot merge decât acolo, sopun regulile Bisericii Ortodoxe. Dar se inregostreaza ?

Nici fiscul nu are o opinie diferita si , potrivit legislatiei fiscale in vigoare, aceste sume de bani fiind primite sub titlu de donație,  veniturile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.

Mai nou, tehnologia are un cuvant greu de spus si in privinta acestor tipuri de slujbe. Cei mai mulţi preoți anunță din timp când urmează să meargă cu Iordanul. Astfel, unii slujitori ai domnului le dau credincioşilor numărul de telefon sau adresa de facebook, aşa că oamenii pot suna dacă doresc să îşi sfinţească locuinţa la o anume ora. e drept, acest moft costa mai mult !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Studiu de ultim moment: ‘Poluarea aerului conduce la creșterea cazurilor de coronavirus’

Publicat

in

De

Potrivitu unui studiu recent poluarea aerului favorizează creșterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor.

Potrivit studiului, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, iar rata mortalităţii are o creştere de 15%. Studiul a luat în calcul alţi peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că poluarea aerului probabil conduce la creşterea cazurilor de coronavirus şi a severităţii simptomelor, dat fiind că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic.

Advertisements

Dar echipa care a realizat studiul a concluzionat: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului. Concluziile cercetării au fost examinate de savanţi independenţi şi vor fi publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Cel mai relevant studiu precedent fusese realizat de Universitatea Harvard şi depistase o creştere cu 8% a ratei mortalităţii din cauza poluării.

„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole. Studiul a fost efectuat în Olanda deoarece poluarea este mai accentuată în zonele rurale decât în oraşe, în contextul fermelor de animale.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! UNDE poți face TESTUL REAL TIME PCR în ARGEȘ ca să poți pleca în vacanță – COSTĂ 285 lei

Publicat

in

De

Așa cum se știe, în acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși. Argeșenii pot face acest test la o clinica privată iar costul testării Real Time PCR este de 285 lei. Este vorba de Synevo România care recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre de recoltare, amplasate în 36 de orașe, inclusiv în Pitesti, pe strada Teiuleanu.

Argeșenii care au nevoie de aceste teste pentru a putea pleca in vacanta trebuie sa stie ca testele se pot realiza doar cu programare prealabila online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.

Advertisements

CLICK AICI PENTRU A FACE PROGRAMARE LA TEST REAL TIME PCR

Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend