Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sporuri de până la 15% pentru magistrați și alți salariați din justiție

Avatar

Publicat

in

Cuantumul sporurilor și condițiile în care se vor acorda acestea pentru salariații din sistemul de justiție au fost recent publicate în Monitorul Oficial. În funcție de cum se încadrează locul de muncă și de condițiile grele, vătămătoare ori periculoase, magistrații și ceilalți angajați din justiție pot primi până la 15% în plus la salariul de bază, relateaza avocatnet.ro.

 

Procentul cu care se poate suplimenta salariul personalului bugetar din justiție dacă lucrează în condiții mai grele de muncă se regăsește în Hotărârea Guvernului nr. 118/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind sporurile pentru funcțiile bugetare din justiție. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 261 din 26 martie 2018 și se aplică deja.

Regulamentul de sporuri pentru justiție se aplică tuturor angajaților din sistem, de la judecători și procurori, până la inspectori judiciari, personalul auxiliar și cel de probațiune.

Toate categoriile de personal au dreptul la un spor de până la 15% din salariul de bază pentru condiții grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, se prevede în hotărâre. Iarcriteriile în funcție de care se acordă sunt următoarele: riscul de îmbolnăvire, solicitarea nervoasă, riscul de accidentare sau indicii de morbiditate.

Atunci când se încadrează un loc de muncă la condiții grele, vătămătoare ori periculoase se ține cont de șase factori. Practic, sporul poate ajunge chiar la 15% dacă locul de muncă respectiv are cel puțin patru factori de risc. Altfel, sporul nu va urca mai mult de 5% dacă există sub trei factori de risc.

Concret, cei șase factori de care se ține cont sunt, potrivit regulamentului: dacă există sau nu factori nocivi la locul de muncă, cum acționează și cum se asociază ei, durata de expunere la factorii nocivi, existența unor condiții de muncă ce pot duce la temeri de accidentări sau îmbolnăviri, necesitatea efortului fizic, zgomotul intens sau vibrațiile, dar și orice alte condiții de muncă ce pot duce la uzura timpurie a organismului

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Comisia Europeană va controla orice export de vaccin anti-COVID-19 din UE

Avatar

Publicat

in

De

Comisia Europeană va finaliza, până la sfârşitul acestei săptămâni, o propunere pentru a cere companiilor farmaceutice să înregistreze exporturile de vaccin anti-COVID din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Ţările Uniunii Europene au aflat săptămâna trecută că livrările vaccinului dezvoltat de AstraZeneca, care e aşteptat să fie aprobat vineri, vor fi cu 60% mai scăzute în primul trimestru faţă de ce a fost stabilit iniţial.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Au fost reduse şi livrările vaccinului dezvoltat de companiile Pfizer şi BioNTech, scrie news.ro.

Uniunea Europeană poate deja monitoriza exporturile cu ajutorul informaţiilor din vămi, dar vrea date clare având în vedere că încearcă să oblige companiile farmaceutice să respecte contractele.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Nou trend la bărbați: Operațiile estetice sunt în plină ascensiune

Avatar

Publicat

in

De

Operațiile estetice pentru bărbați au devenit un trend în plină ascensiune. Numărul pacienților de sex masculin a crescut cu 80% în ultimii 5 ani, transmite chirurgul estetician dr. Cristian Niţescu.

„Cele mai populare intervenții rămân, în continuare, operațiile de rinoplastie (intervenția de chirurgie estetică a piramidei nazale) și de implant mamar, însă vin puternic din urmă intervenții precum implanturile de gambă sau operația de mentoplastie (intervenția chirurgicală de modificare a formei și dimensiunii bărbiei)”, se arată într-un comunicat de presă. De asemenea, printre cele mai căutate intervenții de către pacienții de sex masculin se numără și operația de otoplastie (intervenția de corectare chirurgicală a urechilor decolate).

Dorințe vechi, tehnologii noi

În principiu, cele mai mari dorințe ale celor care apelează la serviciile de chirurgie estetică sunt aceleași. Își doresc un nas mai puțin proeminent, sâni mai mari și mai ridicați, un abdomen mai plat, un chip cu aspect întinerit. S-au schimbat, însă, tehnologiile prin care se obțin aceste rezultate.

„Dacă vorbim de liftingul facial, în prezent există 7-8 tehnici diferite care pot fi adaptate în funcție de țesuturi sau de alți parametri ai pacienților. Același lucru se întâmplă și în cazul abdominoplastiei. Esența constă în eliminarea excesului de piele și grăsime, dar poți să faci diverse combinații de lipoaspirație. Poți, de asemenea, să faci un body lift, în sensul în care mergi din față dar nu vizezi doar abdomenul, ci și zona din spate, dacă pacientul prezintă și în acea zonă exces de piele, caz în care lipoaspirația nu va da cele mai bune rezultate”, spune dr. Cristian Nițescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend