Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sportivii de la sanie şi bob au trecut testul covid şi urmează să plece în China pentru JO – Cine este deja la Beijing

Publicat

in

Sportivii Team Romania de la sanie şi bob au trecut testul covid la Frankfurt şi urmează să facă deplasarea în China pentru Jocurile Olimpice de iarnă, a anunţat, sâmbătă, COSR, potrivit news.ro.

“Sportivii Team Romania de la sanie şi bob sunt gata de plecare spre Beijing. La Frankfurt toată lumea – sportivi, antrenori şi oficiali – a trecut testul Covid şi se va îmbarca pentru China cu destinaţia Yanqing”, a precizat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Citește și: AUTODETONAREA primarului din Bratovoești îl BAGĂ în CORZI pe Claudiu Manda

Aflaţi deja în China, la Zhangjiakou, săritorii cu schiurile Daniela Haralambie, Andrei Feldorean şi Daniel Cacina au fost la prima oră să vadă ”farfuria zburătoare”, în timp ce la Yanqing schiorii de la alpin, Maria Constantin şi Alexandru Ştefănescu, au făcut doar pregătire fizică în satul olimpic.

România participă la Jocurile Olimpice de iarnă cu 22 de sportivi: 8 fete şi 14 băieţi, la 7 discipline sportive. La sanie şi bob vor concura Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Marian Gîtlan, Darius Şerban, Andreea Grecu, Katharina Wick, Mihai Ţentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre şi Cristian Radu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

AFP: Incendiile din nord-estul Algeriei, sunt complet sub control

Publicat

in

De

Incendiile care au devastat miercuri şi joi zone împădurite şi urbane din nord-estul Algeriei, soldate cu moartea a cel puţin 38 de persoane, sunt complet sub control, a declarat vineri un oficial al Protecţiei Civile algeriene, relatează AFP.

„Toate incendiile sunt complet sub control”, a declarat Farouk Achour, director adjunct al Departamentului de Informaţii şi Statistici din cadrul Protecţiei Civile.

Numărul oficial provizoriu al incendiilor este de 37 de morţi. Treizeci de persoane, dintre care 11 copii şi şase femei, au murit la El Tarf, în apropierea frontierei cu Tunisia. Alte cinci decese au fost înregistrate în Souk Ahras (est) şi două în Sétif (est). Mai multe mass-media au raportat o a 38-a victimă, un bărbat în vârstă de 72 de ani, care a murit în Guelma (est), conform Agerpres.

Timp de 48 de ore, peste 1.700 de pompieri s-au luptat pentru a stinge peste 20 de incendii forestiere care au făcut, de asemenea, circa 200 de răniţi, unii dintre ei cu arsuri grave.

Ministerul de Justiţie a deschis o anchetă pentru a stabili dacă anumite incendii au fost provocate.

Parchetul din Souk Ahras, unde o familie întreagă a murit în flăcări, a anunţat arestarea unui piroman într-o pădure din apropierea acestui oraş cu 500.000 de locuitori. Peste 350 de familii au fugit din casele lor, iar un spital din apropierea unei zone împădurite a fost evacuat.

Trei bărbaţi au fost, de asemenea, arestaţi de jandarmerie lângă El Tarf, la circa 200 de kilometri distanţă. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi incendiat recoltele unui vecin, fără ca autorităţile să fi făcut pentru moment legătura cu incendiile din regiune.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O nouă metodă de phishing – Firmele de curierat sunt principalul vector

Publicat

in

De

Circulă o nouă tentativă de tip phishing. Cei care vor să păcălească persoanele naive se folosesc de imaginea unor firme de curierat, cu activitate mult mai intensă în perioada reducerilor.

„O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Cei care primesc mesaje privind coletele care-i așteaptă trebuie să:

– fie vigilenți și să analizeze cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile

– să evite accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute

– să evite furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și sî verifice mereu în browser-ul de internet că sunt pe site-ul legitim

– să analizeze cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română

– să verifice de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend