Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este în focul acreditării. Vezi cum e afectat pacientul

Avatar

Publicat

in

Din 5 în 5 ani unităţile sanitare aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi care susţin că oferă pacienţilor un set de servicii medicale de o anumită clasă şi respenctând condiţiile standard, indifferent că este vorba despre unităţi sanitare de stat sau private, sunt suspuse unor proceduri de acreditări effectuate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. Pentru a înţelege oricine ce presupune acreditarea unei instituţii sanitare, vă spunem că unitatea sanitară acredită ANMCS demonstreză prin tot ceea ce face că acordă îngrijiri medicale care satisfac aşteptările pacienţilor atât în ceea ce priveşte rezultatele actului medical cât şi în ceea ce priveşte  condiţiile în care acesta se desfăşoară. Cu alte cuvine, pacientul pleacă de la unitatea sanitară vindecat sau ameliorat simţitor şi mulţumit de condiţiile din spital. La sfârşitul lunii iunie 2016 se termină prima etapă de acreditare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Fiecare secţie trece printr-un proces de acreditare aşa că la nivel SJU e mare forfotă căci un spital care nu obţine acreditarea ANMCS nu mai poate încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănpătate iar singura şansă de supravieţuire constă în disponibilitatea pacientului de a achita contravaloarea servicilor medicale. La acreditarea SJU Piteşti participă toată lumea. De la portari, infirmiere , asistente şi medici şi până la pacienţi căci şi aceştia trebuie să suporte rigorile acreditării deşi acreditarea, teoretic, e în folosul lor şi nu pacienţii trebuie să ia masuri pentru obţinerea acreditării. De astăzi începând toţi angajaţii spitalului poartă ecuson ca să vadă pacientul numele şi funcţia celui cu care are de-a face. Până acum nimeni nu ştia ce funcţie îndeplineşte cel cu care stă de vorbă căci la noi toate regulile par a fi special făcute pentru a fi încălcate.  Deşi acreditările sunt îndreptate teoretic spre binele pacientului, practic, în vederea acreditării, SJU supune pacientul la grele încercări. Pentru că pe fosta  cale de acces către cabinetele medicale de psihiatrie, ORL , medicină legală şi chirurgie vasculară s-a făcut dezinfecţie, pacienţii sunt obligaţi să ocoloească zona . Acest lucru presupune ca fiecare pacient să urce pe jos sau cu liftul până la etajul 2 şi de acolo să o ia pe scări frumos, la vale, ca să ajungă unde e programat. Pentru acreditarea unităţii ce nu face bietul pacient mai ales că nici măcar nu-i spune cineva ce se întâmplă de e atâta forfotă prin spital.

scari

Dar ce te faci când coborâtul pe scări devine imposibil iar altă cale de acces nu există? Căci oamenii care merg la cabinetul de chirurgie vasculară sunt în general în scaun cu rotile. Cum coboară aceşti pacienţi două rânduri de scări nimeni nu pare a fi interesat.

scaune cu rotile

Să fie acreditare dar pentru cine căci pacientul pare a fi ultimul pe lista de priorităţi. Altfel procedura de acreditare prevede trei standarde pe care trebuie să le îndeplinească unitatea sanitară. Standardul I -spitalul promovează respectful pentru autonomia pacientului, standardul II- spitalul respectă principiul echităţii şi justiţiei sociale şi drepturile pacientului şi standardul III –spitalul promovează principiile binefacerii şi non vătămării.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend