Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, sancţionat de CNAS

Publicat

in

SPITALUL JUDETEAN ARGESZece spitale vor primi mai puţini bani din valoarea contractelor pe care le au cu casele judeţene, din cauza neregulilor găsite în urma controalelor făcute de inspectorii CNAS. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a sancţionat un număr de 10 spitale din Bucureşti şi din ţară pentru o serie de nereguli, printre care se numără şi faptul că pacienţii internaţi au fost nevoiţi să îşi cumpere tratamentul necesar.

Lista unităţilor sanitare sancţionate cuprinde următoarele spitale: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Sitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Oncologic „prof. dr. Al. Trestioreanu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.

 

O serie de pacienţi au fost înternaţi cu diagnosticul de „urgenţă medicală”, deşi nu au fost consulaţi la UPU

Inspectorii CNAS au dispus recuperarea sumelor reprezentând contravaloarea Foilor de Observaţie Clinică Generală întocmite cu criteriul de internare „urgenţă medicală”, pentru pacienţi care nu figurează consultaţi în Unitatea de Primiri Urgente (UPU) pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.

Cristian Buşoi a precizat că mulţi pacienţi au venit la spital direct la un anumit medic, fără să fi trecut prin UPU, deşi pe foaia de internare apărea „urgenţa medicală”.

Preşedintele CNAS a mai spus că sumele vor fi reţinute unităţilor sanitare începând cu luna februarie, pentru perioadele controlate şi în care au fost găsite nereguli, acestea find între una şi trei luni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Vasile Dîncu, despre amenințările lui Vladimir Putin cu folosirea armelor nucleare: ‘Mai degrabă blufează ‘

Publicat

in

De

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a „blufat” atunci când a ameninţat cu folosirea armelor nucleare.

Până la urmă, ceea ce a făcut Putin de la început, pentru că ne-a mai ameninţat pe noi, europenii, cu arme nucleare în martie sau aprilie, ceea ce a făcut a fost mai degrabă să blufeze, să încerce să impresioneze mai degrabă, pentru a vedea cum reacţionează ţările europene în o posibilă recunoaştere sau măcar acceptare a unor referendumuri false pe care le face în cele patru regiuni. Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului„, a afirmat Dîncu, la Digi24.

Ministrul Apărării a spus că ameninţările preşedintelui rus nu schimbă cu nimic situaţia României, dând asigurări că NATO nu va sta deoparte „să privească” în cazul folosirii armelor nucleare.

În România nu se schimbă nimic, pentru că eram într-o stare de vigilenţă încă de la începutul războiului. Noi mergem mai departe cu strategia defensivă pe care NATO a pregătit-o şi, desigur, accelerăm toate procesele de înzestrare. Nu schimbă cu nimic acest nou anunţ al lui Putin. Foarte mulţi analişti îl etichetează ca fiind unul al neputinţei, pentru că a vorbi de folosirea armelor nucleare înseamnă mai degrabă o încercare de a descuraja. Este un echilibru al violenţei, al violenţei ultime ca să spunem aşa, care se naşte prin asemenea declaraţii, pentru că, până la urmă, este un lucru foarte ştiut, nimeni nu poate folosi armele nucleare împotriva celuilalt, atâta timp cât există un echilibru al acestor arsenale. (…) NATO nu poate să stea deoparte şi să privească într-o asemenea situaţie. Există asigurări că acest echilibru al descurajării va funcţiona„, a subliniat Dîncu.

Pe de altă parte, ministrul Apărării a explicat că procedurile de lansare a unor lovituri nucleare sunt foarte complicate, chiar şi în cazul Rusiei, cu mai mulţi paşi de urmat şi oficiali implicaţi.

În lanţul de comandă, care există şi în SUA sau la NATO pentru folosirea armelor nucleare, dar şi în Rusia, pentru că este aproape în oglindă acest lucru, există mai mulţi paşi, eu am numărat şapte proceduri. Nu ajunge ca preşedintele să apese pe un buton din valiza nucleară, ci este vorba de trei coduri care există la preşedinte, premier, ministrul Apărării şi de acolo începe procedura militară, cu şeful de Stat Major, apoi cei care operează. Asta pentru lovitura strategică. Pentru loviturile tactice, procedura este şi mai complicată. Pentru a încerca o lovitură locală cu o bombă nucleară mai mică, pentru a descuraja sau să încerci anihilarea unei regiuni sau unui oraş, este o procedură şi mai complicată„, a mai declarat Vasile Dîncu, potrivit agerpres.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Nu există în Guvern nicio gândire pentru școlile online, nu există în Guvern nicio gândire de a închide lumina sau nu într-o instituție publică în acest moment’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a precizat că la nivelul Guvernului nu se ia în calcul ideea trecerii la învăţământul online pentru realizarea de economii la consumul de energie.

Întrebat marţi seară, dacă la nivelul Guvernului se discută despre posibilitatea adoptării unor măsuri precum trecerea la învăţământul online sau de raţionalizare a consumului de energie în instituţiile publice, ministrul Muncii a răspuns că, în urma discuţiilor din Guvern, s-a decis că este exclusă posibilitatea trecerii la şcoala în sistem online.

Discuţiile de astăzi, din Guvern, de până la această oră, sunt că este exclus învăţământul online. Până acum, discuţiile între noi au fost foarte clare: exclus învăţământul online. Dacă vorbim de eficientizare, eu cred că asta este în grija noastră, a conducătorilor, sau trebuie să fie în grija noastră, a conducătorilor de instituţii permanent. Eu nu vorbesc de procente, nu sunt specialist în energie. Aşa, ca să vorbim plastic, că tai 10% din ceva e foarte uşor, dar ca să realizezi, e alta. (…)

Chestiunea este în felul următor: eu cred şi sunt convins de acest crez, că fiecare şef de instituţie, atunci când discutăm de instituţii publice şi când discutăm de bani publici nu avem nevoie de o criză energetică, de o criză financiară ca să luăm pe cât posibil, toate măsurile pentru a chivernisi, aşa cum este corect, banul public. (…) Nu există în Guvern nicio gândire pentru şcolile online, nu există în Guvern nicio gândire de a închide lumina sau nu într-o instituţie publică în acest moment. Avem, într-adevăr, în Guvern discuţii despre cum să eficientizăm consumul. Asta nu este rău”, a declarat Marius Budăi, la România Tv, citează news.ro.

El a precizat că ”refuză să creadă” că România se va întoarce la ”situaţia din anul 2020-2021”.

El a explicat că la Ministerul Muncii au fost montate prize inteligente, corpuri de iluminat cu senzori de mişcare, cheltuieli care pe termen mediu se vor amortiza.

Budăi a mai spus că nu a avut nicio solicitare din partea primului ministru sau vreo decizie în Guvern prin care să fie trimise note sau adrese instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii pentru a ”stinge lumina” în anumite intervale orare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend