Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spitalul Bagdasar-Arseni face precizări despre cele 16 persoane infectate: ‘Cu toţii au fost asimptomatici’

Publicat

in

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” confirmă informaţia apărută în mass-media privind existenţa a 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitatea sanitară, între care se află un medic şi şase asistente, dar infirmă faptul că ar fi vorba despre un focar de coronavirus, anunță AGERPRES.

„Confirmăm doar parţial ştirea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare”, se arată într-o informare transmisă de Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Citește și: Dezvăluire nucleară: Șef MAI, sponsorizat de spionajul chinez! Bogdan Despescu ar fi blocat totul în ultima clipă

Potrivit sursei citate, măsurile luate au constat in suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi”, precizează reprezentanţii Spitalului „Bagdasar-Arseni”.

Citește și: După ce a avut o ieșire acidă la adresa lui Klaus Iohannis și a Guvernului Orban, Mihai Mărgineanu spulberă autoritățile: ‘Nimeni nu are niciun plan de viitor’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

OFICIAL – PIB-ul României a crescut în timpul pandemiei de coronavirus

Publicat

in

De

PIB în trimestrul I a crescut față de trimestrul IV 2019 cu 0,3%, iar față de același trimestru din anul 2019, indiactorul a înregistrat o creşterecu 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, anunță INS.

Citește și: Gabriela Firea s-a dezlănţuit: ‘Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea’

Seria ajustată sezonier a Produsului intern brut trimestrial nu s-a modificat, ca urmare a revizuirii estimărilor pentru trimestrul I 2020, faţă de varianta provizorie 1 publicată la 9 iunie 2020, informează Mediafax.

Produsul Intern Brut – date ajustate sezonier – estimat pentru trimestrul I 2020 a fost de 272.074,7 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 0,3% faţă de trimestrul IV 2019 şi cu 2,7% faţă de trimestrul I 2019.

Ca serie brută, Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2020 a fost de 215.965,2 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 2,4% faţă de trimestrul I 2019.

Comparativ cu varianta provizorie (1), dinamica PIB şi a valorii adăugate brute a rămas neschimbată, ca de altfel şi volumul şi contribuţia impozitelor nete pe produs.

Volumul valorii adăugate brute pe ramuri de activitate nu a înregistrat, în general, modificări importante, cu excepţia: Comerţului cu amănuntul şi ridicata; repararea autovehiculelor şi motocicletelor; transport şi depozitare; hoteluri şi restaurante, cu o reducere a volumului de activitate de 0,5 puncte procentuale; Activitaţilor de spectacole, culturale şi recreative; reparaţii de produse de uz casnic şi alte servicii, cu o creştere a volumului de activitate de 0,9 puncte procentuale.

Din punctul de vedere al utilizării PIB, modificări semnificative ale contribuţiei la creşterea PIB, între cele două estimări, au înregistrat: cheltuiala pentru consumul final individual şi colectiv al administraţiilor publice, de la +0,2% la +1,0%, ca urmare a creşterii volumului lor de activitate de la 100,9% la 105,0%; formarea brută de capital fix, de la +0,9% la +2,0%, ca urmare a modificării volumului său de activitate de la 105,9% la 113,1%; exportul net, de la -3,2% la -2,2%.

Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmare a modificării modelelor adoptate, a numărului de regresori folosiţi, a modificării seriilor brute şi a numărului de observaţii disponibile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noul film de război al lui Tom Hanks va fi o lecţie în faţa coronavirusului, speră actorul

Publicat

in

De

„Greyhound” a fost scris de Tom Hanks, care interpretează rolul unui căpitan ce escortează un convoi de nave aliate care traversează Atlanticul de Nord urmărit de submarine germane din Al Doilea Război Mondial.

Filmul urmăreşte novicii din echipaj în acest periplu terifiant, confruntaţi cu dubla responsabilitate de a veghea convoiul şi pe propriii colegi.

„Aceşti oameni de pe navă… tot ceea ce pot face este ce se aşteaptă de la ei şi speră ca providenţa şi norocul să le permită să treacă”, a rezumat actorul într-o conferinţă de presă virtuală.

„Covid-19, nimeni nu ştie cât va dura asta, nimeni nu ştie cine va muri… nu trebuie să cauţi prea departe pentru a vedea corelări şi asemănări cu anii de război”, estimează ea.

Tom Hanks este plătit pentru a afla: în martie, el a devenit primul star de la Hollywood care a contractat noul coronavirus, pe când se afla în Australia pentru filmări la un proiect despre Elvis Presley.

Citește și: Starea de URGENȚĂ a fost MANĂ CEREASCĂ pentru afaceriștii din comerțul cu amănuntul: afacerile au EXPLODAT în luna mai

Vedeta din „Salvaţi pe soldatul Ryan” şi producătorul „Band of Brothers” este indignat de faptul că în prezent nu sunt respectate gesturi simple pentru a te proteja de virus: a păstra distanţa şi a purta mască. Sunt lucruri simple în comparaţie cu ce erau nevoiţi să suporte marinarii din epocă: torpile germane şi ocean îngheţat.

„Dacă cineva nu e capabil să pună în practică aceste lucruri de bază, ar trebui să-i fie ruşine”, a spus Tom Hanks. „Făceţi-vă treaba. Este foarte, foarte simplu”, a insistat actorul în vârstă de 63 de ani.

Pasionat de istorie, Tom Hanks s-a inspirat pentru scenariu din romanul lui C.S. Forester, „The Good Shepherd” (1955). I-a luat şapte ani de muncă de când a descoperit un exemplar.

Coperta originală era cu un bărbat grizonant, cu uniformă, bătut de vânt, comandantul Ernie Krause, pe care îl interpretează în „Greyhound”. Văzând acest personaj, „m-am gândit: acest om este epuizat, a trăit infernul”, îşi aminteşte Hanks.

Pentru filmările la „Greyhound”, regizorul Aaron Schneider a construit un decor realizat pe USS Kidd, singurul distrugător american din Al Doilea Război Mondial, care şi-a păstrat configuraţia originală. Pentru mai multă autenticitate, anumite scene de interior au fost filmate la bordul navei de război, care a rezistat unui atac kamikaze în 1945 şi care se află acum în Louisiana, unde are statut de muzeu.

Din nefericire, spectatorii nu vor putea profita de toate aceste detalii pe marele ecran pentru că filmul nu va fi lansat în sălile de cinema.

Din cauza pandemiei care s-a prelungit, în special în Statele Unite, producătorii au decis să aştepte. Sony a preferat să vândă „Greyhound” în exclusivitate către Apple.

„Cu toţii avem inima frântă pentru că filmul nu va fi în sală”, a asigurat Tom Hanks, precizând că trebuie privită în faţă realitatea pandemiei.

„Precum comandantul Ernie Krause în mijlocul Oceanului Atlantic, care se întreabă cum va supravieţui şi cum îşi va face datoria, dacă va supravieţui, suntem în faţa unei crize de Covid-19, care este de cinci ori mai mare decât am anticipat. Şi nu ştim cum, şi dacă vom putea ieşi şi cine ni se va alătura de cealaltă parte”, a spus el.

Lungmetrajul „Greyhound” va putea fi vizionat pe Apple TV Plus începând cu 10 iulie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend