Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SPGC-ul şi-a dus la bun sfârşit toate promisiunile – 6.200 de tone de asfalt s-au turnat în 2017 la Curtea de Argeş

Avatar

Publicat

in

Anul 2017 se apropie de sfârşit şi, o datǎ cu el şi puţinele lucrǎri care s-au efectuat în Curtea de Argeş în ultimele 11 luni de zile. Argeşenii sunt dezamǎgiţi de faptul cǎ nu s-a început construcţia bazinelor de înot, cǎ nu s-a deschis ştrandul sau cǎ zona de nord a municipiului este în continuare blocatǎ totalǎ, mai ales la orele de vârf. Nu au fost rezolvate problemele din transportul public local şi nu s-au luat mǎsuri pentru descongestionarea traficului ci, dimpotrivǎ, s-au instituit unele sensuri unice, care, spun o parte dintre locuitorii oraşului, mai mult ar fi îngreunat situaţia.

Pe de altǎ parte însǎ existǎ însǎ un serviciu public care şi-a finalizat programul de lucrǎri şi ai cǎrui muncitori încǎ lucreazǎ la foc automat. Este vorba de Serviciul Public de Gospodǎrire Comunalǎ care, la data de 1 noiembrie poate spune cǎ a finalizat programul propus şi aprobat de consilierii locali.

« Da, toate lucrǎrile din programul de lucru au fost fǎcute şi încǎ mai avem de muncǎ. S-au turnat 6.200 de tone de asfalt în toate zonele unde s-a stabilit la începutul anului. Singura lucrare care nu s-a putut face a fost o ramificaţie pe strada Râmnicu Vâlcea. Acea lucrare trebuie cuprinsǎ în programul de investiţii al primǎriei de anul viitor pentru cǎ e vorba de ceva mult mai complex. In schimb însǎ s-au asfaltat alte zone, cum ar fi pe strada Progresului, în zona Izvor sau pe strada Oborului » a declarat directorul SPGC, Ioan Ghiţǎ, redactorilor PROFIT.

Incepe o nouǎ serie de plombǎri

Pânǎ la sfârşitul aceste sǎptǎmâni, angajaţii SPGC vor finaliza încǎ o lucrare, şi anume asfaltarea fostei intrǎri de la sala de sport de vis-a vis de Colegiul National Vlaicu Vodǎ. Apoi se va trece la ultima serie de plombǎri din acest an . « Dupǎ ce finalizǎm ce mai avem de fǎcut vom face un inventar al zonelor unde mai trebuie fǎcute plombǎri pentru ca apoi sǎ le şi realizǎm. Este destul de greu pentru cǎ s-a rǎcit vremea şi nu putem umbla cu asfaltul de colo – colo… Vom mai continua şi pietruirile şi tot ce mai apare… » a completat directorul Ioan Ghiţǎ.

Intersecţia între strǎzile Pompieri şi 1 Decembrie, anul viitor

Aprobatǎ ca lucrare în cadrul programului Serviciului Public de Gospodǎrire Comunalǎ în urmǎ cu o lunǎ de zile, reamenajarea intersecţiei dintre strǎzile Pompieri şi 1 Decembrie ar putea fi amânatǎ pentru anul viitor. Este vorba de o lucrare destul de amplǎ, de o lǎrgire a strǎzii, astfel încât intersecţia sǎ fie oarecum descongestionatǎ. Fiind însǎ luna noiembrie şi temperaturile destul de scǎzute, cel mai probabil nu se va mai putea demara lucrarea pânǎ la primǎvarǎ.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare şi consideră că executivul condus de Florin Cîțu trebuie să demisioneze, dacă până în septembrie nu vor fi vaccinați 10.400.000 de români, așa cum a promis.

Mai mult, social democraţii spun că vor depune o moţiune clară contra ministrului Sănătăţii, care a contestat recent datele oficiale privind rata de incidentă a infectării cu virusulul SARS-COv-2 raportate de Grupul de Comunicare Strategică aflat în subordinea sa.

”Nu sunt în stare să ducă la capăt un act administrativ. Vom chema la audieri responsabilii pentru campania de vaccinare și testare

Au rupt tot globul pentru tot ce au făcut. Asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu își asumă nimic, doar vine și fac promisiuni. Cîțu a spus că până în septembrie vom avea 10,4 milioane de români vaccinați. Ce se întâmplă dacă nu vom avea? Orice om responsabil și-ar da demisia”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, este de 528.378, la un număr de 487.711 persoane, din  care 447.044 persoane au primit o doză, iar 447.044 persoane au fost vaccinate cu două doze

“Vom merge cu presiunea publică ca oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor și cu viața noastră, să își asume responsabilitatea. Am ajuns în situația în care ministrul Sănătății spune că nu are încredere în datele pe care le face el.

Vom depune o moțiune clară contra ministrului Sănătății. Când trece o moțiune simplă, în Uniunea Europeană, un ministru este schimbat”, a explicat Marcel Ciolacu.

“Vrem o țară ca afară, trebuie să intrăm într-o normalitate. Nu cum face Iohannis, care aduce perdanții la guvernare. Ne dorim să inventăm apa caldă în România, cum se întâmplă cu vaccinarea și testarea, să fim originali? Noi deschidem școlile fără să testăm măcar rapid profesorii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Mâine (n.r miercuri)  vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

„Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări.”

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avertismentul specialiștilor! Urmează creșteri uriașe anul acesta

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit unei analize a CFA România, analiștii au ajuns la concluzia că inflația va crește în următoarele 12 luni, la o medie de 2,64%, şi un curs de schimb în urcare, la o medie de 4,98 lei/euro

În cazul evoluţiei dobânzilor părerile sunt împărţite în mod egal între ei care văd majorare şi stagnare, media prognozată a Robor la 3 luni fiind de 2,18%.

Conform celor mai recente date statistice, rata inflaţiei se situa la 2,06% la finele lui 2020. Cursul de schimb afişat de BNR este de 4,87 lei/euro, iar Robor la 3 luni este de 1,56%.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a înregistrat în luna decembrie 2020 valoarea de 50,4 puncte, un plus de 5,9 puncte față de valoarea înregistrata în luna noiembrie 2020, dar cu 11 puncte sub decembrie 2019.

În opinia analiştilor, cele mai mari riscuri pentru economie sunt în prezent legate de evoluția crizei induse de coronavirus şi de deficitul bugetar.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, jumătate din analiştii participanţi la sondaj cred că impactul pandemiei se va menţine până în T3 2021, iar un sfert cred că termenul va fi T4.

În medie, membrii CFA prognozează o creştere de 3,3% a PIB în 2021 şi un deficit bugetar de 6,9% din PIB.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend