Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spectatorii revin în tribune – Când şi în ce condiţii pot fi prezenţi fanii la competiţiile sportive

Publicat

in

Spectatorii vor putea reveni în tribune la competiţiile sportive, ca urmare a unei hotărâri care a fost adoptată în şedinţa de Guvern de vineri, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Sportului.​

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor, atât la exterior, cât şi la interior, dar doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.

„Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise”, cât şi deschise, precizează sursa citată.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că măsura a fost adoptată în prima şedinţă a noului Guvern.

„Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

„Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului”, se mai arată în documentul citat.

Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021, informează Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cel mai cool premier al Europei a făcut un test antidrog. Când vor veni rezultatele

Publicat

in

De

Premierul finlandez Sanna Marin a declarat vineri că a făcut un test antidrog în urma publicării unor imagini video din această săptămână în care apare petrecând cu prietenii și a promis că nu a folosit niciodată droguri, transmite Reuters.

Premierul finlandez Sanna MarinFoto: Matias HONKAMAA / AFP / Profimedia

Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a mai precizat că abilitatea sa de a-și îndeplini îndatoririle oficiale a rămas neafectată în noaptea de sâmbătă spre duminică și că ar fi părăsit petrecerea dacă ar fi fost nevoită să lucreze.

În această săptămână au început să circule pe rețelele de socializare mai multe clipuri video cu tânărul premier finlandez petrecând alături de influenceri și artiști cunoscuți din Finlanda, iar acestea au fost publicate de mai multe instituții media din Finlanda și din străinătate.

„În ultimele zile, au existat acuzații publice destul de grave că am fost într-un spațiu în care s-au consumat droguri sau că eu însămi am consumat droguri”, a declarat Sanna Marin într-o conferință de presă.

„Consider că aceste acuzații sunt foarte grave și, deși consider că cererea de a face un test antidrog este nedreaptă, pentru propria mea protecție legală și pentru a clarifica orice îndoială, am făcut astăzi un test antidrog, ale cărui rezultate vor veni în aproximativ o săptămână”, a mai spus Sanna Marin.

Coaliția și opoziția i-au cerut Sannei Marin să facă un test antidrog

Marin, care a devenit cel mai tânăr lider guvernamental în funcție din lume în decembrie 2019, s-a confruntat cu apeluri din partea membrilor coaliției sale de guvernare, precum și din partea opoziției, de a face un test antidrog după apariția filmărilor.

Liderul social-democrat a declarat că nu a consumat niciodată droguri și că nu a văzut pe nimeni făcând acest lucru la petrecerea la care a participat.

În timp ce mulți au lăudat-o pe Marin pentru că a reușit să îmbine munca solicitantă cu o viață privată activă, alții au pus sub semnul întrebării decizia sa de a se lăsa filmată, chiar dacă i s-a promis că înregistrările video nu vor fi făcute publice.

„Dacă ar exista o criză, aș ști înainte de miezul nopții”

Într-o perioadă în care Europa a fost tulburată de războiul Rusiei din Ucraina, Marin s-a confruntat, de asemenea, cu critici potrivit cărora petrecerile sale ar putea interfera cu capacitatea sa de a-și îndeplini rapid atribuțiile în cazul în care o criză bruscă ar lovi Finlanda.

„Dacă ar exista o situație de criză, aș ști despre ea înainte de miezul nopții într-o sâmbătă seara”, a declarat Sanna Marin, adăugând că forțele armate finlandeze sunt bine echipate pentru a anticipa orice criză militară care ar putea afecta țara.

Finlanda, care împarte o graniță terestră lungă cu Rusia, a solicitat, împreună cu Suedia, țara vecină, să adere la NATO în urma războiului din Ucraina.

Petrecerea privată la care a participat premierul Finlandei

Mai multe clipuri apărute pe rețelele de socializare o arată pe Sanna Marin cum bea alături de un grup de prieteni și cântă și dansează pe melodii ale rapperului finlandez Petri Nygård și ale cântărețului pop Antti Tuisku, notează The Independent.

În clipuri, petrecăreții cântă, se îmbrățișează și dansează împreună, se aud înjurături și se văd pahare cu băuturi.

Ziarul finlandez Iltalehti spune că printre personalitățile văzute în imagini alături de Sanna Marin se numără artista Alma și sora sa Anna, fotografa și influencerița Janita Autio, prezentatoarea Tinni Wikström, prezentatoarea radio Karoliina Tuominen, stilistul Vesa Silver și deputatul Ilmari Nurminen.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

(DOCUMENT) Procuratura din Ungaria: Viktor Orban nu a comis o infracțiune prin discursul de la Tușnad

Publicat

in

De

Deputatul maghiar Ágnes Vadai, din  Coaliția Democrată, l-a întrebat pe procurorul general maghiar Péter Polt de ce nu au luat măsuri împotriva „discursului teoriei rasiale” al lui Viktor Orban rostit în România la Tușnad.

Potrivit politicianului DK, este grav, inacceptabil și ilegal faptul că procuratura maghiară nu a deschis o anchetă, chiar dacă „conform Legii fundamentale, legislația din Ungaria este obligatorie pentru toată lumea”. „Articolul 29 prevede că Parchetul trebuie să ia în mod consecvent măsuri împotriva oricărei fapte ilicite”, arată acesta,

În special, deputatul din opoziție a subliniat că o serie de tratate internaționale interzic, de asemenea, discriminarea.

Procurorul general Péter Polt a evaluat cererea scrisă transmisă de Agnes Vadai ca fiind o plângere, pe care a înaintat-o Parchetului Central de Anchetă, transmite presa maghiară. Cu toate acestea, Parchetul Regional de Anchetă din Budapesta a respins plângerea în temeiul articolului 381 alineatul (1) litera (a) din Legea privind procedura penală. Cu alte cuvinte, au constatat că, pe baza datelor de care dispunea, discursul raportat nu a fost o crimă, se arată în răspunsul din documentul oficial, arată sursa citată.

Discursul lui Viktor Orban de la Tușnad a dat naștere multor reacții. Potrivit vicepreședintelui Comisiei Europene, toți aparținem aceleiași rase umane. Potrivit lui Frans Timmermans, rasismul este o invenție politică toxică. O parte a intelectualității maghiare din Transilvania a inițiat o petiție din cauza discursului premierului ungar.

Într-o declarație, Ambasada SUA a condamnat „toate ideologiile, liniile politice și retorica care fac loc doctrinelor de ură și dezbinare”. Mai mulți membri ai Academiei Maghiare de Științe au inițiat o petiție online pentru a protesta împotriva părții despre amestecul rasial din cadrul prelegerii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend