Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spectacolul ‘Masacrul’, în premieră la unteatru

Publicat

in

„Masacrul”, primul spectacol montat de regizorul Mihai Brătilă la unteatru, va avea premiera oficială pe 27 şi 28 octombrie, în sala din Sfinţii Apostoli nr. 44. O comedie cu maniere, fără maniere, producţia revizitează unul dintre cele mai cunoscute texte ale autoarei Yasmina Reza, în interpretarea actorilor Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea şi Emil Măndănac, informează News.ro.

NATIONAL

Fost comandant britanic: Loviturile rusești au un „efect psihologic major” asupra ucrainenilor

Publicat

in

Atacurile rusești au un „efect psihologic major” asupra locuitorilor din Kiev, în ciuda faptului că victimele din capitală sunt rare, a declarat un expert militar.

Gen Sir Richard BarronsFoto: youtube.com

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Comandamentului Forțelor Întrunite Britanice, a declarat pentru Sky News că acesta este „probabil unul dintre obiectivele” forțelor Moscovei înaintea mult lăudatei contraofensive ucrainene.

El a spus că barajul de atacuri asupra Kievului „nu face multe victime și distrugeri, dar în mod clar au un efect psihologic major asupra populației”.

Sir Richard a adăugat: „De fiecare dată când un lansator de rachete al apărării antiaeriene ucrainene trage o rachetă spre o dronă ieftină, este o rachetă mai puțin… este vorba despre încercarea de a epuiza și apărarea antiaeriană ucraineană”.

Fostul comandant a declarat că forțele rusești „vor face tot ce pot pentru a reduce încrederea ucrainenilor” în contraofensivă, bătălia aeriană fiind „o parte cu adevărat importantă a ceea ce se va întâmpla în continuare”.

Sir Richard a explicat, de asemenea, că este complicat să evaluezi „bătălia voințelor” atunci când vine vorba de acest conflict.

„Cât de aprig, cât de hotărât vor alege rușii să apere tranșeele și șanțurile atunci când ucrainenii vor apărea cu echipamente NATO și cu toată voința de a lupta pe care am văzut-o până acum? Și din perspectiva ucrainenilor, atunci când vor trebui să atace o poziție bine apărată, vor avea voința de a continua?”, se întreabă comandantul

Contraofensiva va fi o „afacere costisitoare”, a spus Sir Richard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Semnalul saturației de Ucraina vine din sport: momentul de cotitură a avut loc la Roland Garros/ Video

Publicat

in

În primul tur al turneului de la Roland Garros s-au înfruntat belarusa Aryna Sabalenka și ucraineanca Marta Kostiuk. Meciul în sine nu a avut istoric, asta pentru că Sabalenka s-a impus cu 6-3, 6-2.

La finalul meciului, ucraineanca Kostiuk a refuzat să dea mâna cu Sabalenka, din cauza războiului. Oamenii din tribune au înțeles ce s-a întâmplat și au început imediat să o huiduie copios pe Kostiuk.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend