Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spectacolul ‘Hainele cele noi ale împăratului’, în regia Ioanei Petre, va fi prezentat în premieră la Sala Mică a Teatrului ”Ion Creangă” pe 21 august

Publicat

in

Spectacolul ”Hainele cele noi ale împăratului”, regia Ioana Petre, va fi prezentat în premieră la Sala Mică a Teatrului ”Ion Creangă” pe 21 august, de la ora 10,00, informează un comunicat al instituţiei de cultură conform agerpres..

“O poveste din vechime, aşezată pe un calapod care răspunde aşteptărilor micuţilor spectatori de astăzi, păstrând morala – sau miezul basmului, dar învăluindu-l în straturi de sens profund conectate la actualitatea noastră. Aceasta este structura pe care am urmărit-o atunci când am decis să adaptăm ‘Hainele cele noi ale împăratului’ – şi aceasta este viziunea pe care am căutat s-o aplicăm în alegerea titlurilor pe care le-am abordat în ultima perioadă. Pentru că experienţa ne-a dovedit că trebuie să ne aplecăm cu mai multă atenţie asupra textelor clasice, asupra acelor opere care au marcat literatura pentru copii şi care păstrează o considerabilă forţă şi vitalitate şi astăzi, la zeci sau sute de ani de la publicare. Ce ne rămâne nouă de făcut este să găsim cheia potrivită pentru lectură – ceea ce nu-i deloc uşor. Dacă am reuşit şi de data aceasta, vă invit să vedeţi”, a declarat Gabriel Coveşeanu, managerul Teatrului ”Ion Creangă”.
Cu un scenariu de Radu Crăciun, care presară versuri pline de umor în povestea lui Hans Christian Andersen, spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline şi nuanţe fine, dar şi întâmplări nemaiîntâmplate care vor provoca imaginaţia copiilor, precizează organizatorii.

“Ne-am obişnuit într-atât cu goliciunea aşa-zişilor împăraţi cărora le cedăm responsabilitatea de a ne conduce încât am ajuns să îi tolerăm astfel. Compensăm căutând la rândul nostru imaginea unei iluzorii perfecţiuni, menită să ascundă lipsurile noastre. Spectacolul propune ca Împăratul să fie confruntat şi pune la dispoziţia copiilor un final deschis, aceştia putând decide astfel soarta împărăţiei”, a spus regizoarea spectacolului, Ioana Petre.

Din distribuţia spectacolului fac parte Vlad Linţă (Împăratul), Carmen Palcu (A-bun / Coco) şi Tudor Morar (A-ham).

Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 5 septembrie, outdoor, în Amfiteatrul VăraTIC din grădina Casei Eliad, de la ora 18,00.

Biletele pentru premiera de la Sala Mică (21 august) şi pentru reprezentaţia outdoor din Amfiteatrul VăraTIC (5 septembrie) au fost puse în vânzare prin reţeaua Entertix şi Myticket. Mai multe detalii se pot obţine de la Casa de Bilete a Teatrului ‘Ion Creangă’.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Pentagonul anunță un exercițiu naval NATO în Marea Mediterană / Rusia anunță și ea exerciții de amploare

Publicat

in

De

Pentagonul a anunțat vineri lansarea unui exercițiu naval de amploare NATO în Mediterana, luni, cu participarea portavionului american USS Harry Truman, în plină tensiune cu Rusia, care a anunțat ea însăși manevre navale în același timp, potrivit AFP.

„Neptune Strike 22 va dura până pe 4 februarie și are scopul de a demonstra capacitatea NATO de a integra forța de atac maritimă sofisticată a unui grup aeropurtat în sprijinul eforturilor de descurajare și apărare ale Alianței”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a dat asigurări că acest exercițiu se pregătește din 2020 și că nu are nimic de-a face cu tensiunile actuale din jurul Ucrainei, deși „Neptune Strike 2022” nu se afla pe lista exercițiilor planificate în 2022 publicată pe 14 decembrie de NATO pe site-ul său.

„Exercițiul în sine nu este conceput pentru a contracara genul de scenarii care ar putea apărea în jurul Ucrainei”, a spus el. „Este într-adevăr un exercițiu naval al NATO (…) menit să testeze o gamă largă de capabilități navale pe care dorim să fim siguri că le vom consolida în continuare”, a anunțat Kirby.

Rusia a anunțat joi exerciții navale complete. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de soldați vor lua parte în lunile ianuarie și februarie la aceste exerciții desfășurate în Atlantic, Arctica, Pacific sau Mediterana.

Kirby a recunoscut că situația tensionată cu Rusia a stârnit discuții cu aliații cu privire la desfășurarea acestui exercițiu naval. „După discuții cu aliații noștri NATO, s-a decis să mergem mai departe”, a spus el.

USS Harry Truman și grupul său aeropurtat se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie.

Portavionul urma să se alăture zonei de operațiuni a comandamentului central (Centcom) dar ministrul american al Apărării Lloyd Austin a decis la sfârșitul lunii decembrie să-l țină în Mediterana pentru a-i „liniști” pe europeni în fața fricțiunilor cu Rusia.

Fără a menționa tensiunile din jurul Ucrainei, unde Kievul și aliații săi occidentali acuză Moscova că a adunat 100.000 de soldați la granițele țării în așteptarea unei posibile invazii, Pentagonul a subliniat că această schimbare a rutei „reflecta necesitatea unei prezențe continue în Europa”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Şeful ONU ''convins'' că nu va fi o invazie rusă în Ucraina

Publicat

in

De

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat vineri că este “convins” că o invazie sau o incursiune militară rusă în Ucraina “nu se va întâmpla” exprimându-şi speranţa că diplomaţia va rezolva criza în curs, în special dintre Rusia şi Statele Unite, notează AFP, potrivit Agerpres.

“Nu ar trebui să fie o intervenţie militară acolo”, a spus şeful ONU în cursul unei conferinţe de presă. “Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla” şi “sper cu convingere să am dreptate”, a adăugat el.

“Cred că diplomaţia este calea de a rezolva problemele, a mai subliniat Antonio Guterres, insistând că este necesar “să evităm ce este mai rău”.

Miercuri, preşedintele american Joe Biden a estimat că omologul său rus, Vladimir Putin, care a desfăşurat trupe în apropierea frontierelor Ucrainei, “nu doreşte un război pe scară largă”. Dar “cred că va intra” într-un fel sau altul în Ucraina, “va trebui să facă ceva”, a adăugat el, fără alte detalii.

Rusia susţine că nu intenţionează să intervină militar în Ucraina, în pofida amplasării de soldaţi şi armament la graniţa cu această ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend