Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spectacolele Aida, Coppélia şi La Traviata, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Publicat

in

Spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi, baletul „Coppélia” de Léo Delibes şi „La Traviata” de Giuseppe Verdi sunt propunerile Operei Naţionale Bucureşti pentru perioada 21 – 27 iunie, potrivit news.ro.

Joi, 24 iunie, începând cu ora 18:30, va fi prezentat spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul aduce în faţa publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos. Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit să recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică, să reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Citește și: Locurile și FELUL în care BANII din firmele Adamescu au fost DAȚI judecătorilor TB

Vineri, 25 iunie, şi sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 18:30, va putea fi urmărit spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodoraşcu. Balerul a avut premiera pe 25 mai 1870, la Teatrul Imperial de Operă din Paris. Ideea poveştii a fost sugerată de Charles Nuitter, documentarist şi libretist de Operă. Nuitter şi Saint-Léon au scris-o ca pe un basm, cu final fericit pentru tânărul cuplu din sat, Swanilda şi Franz, care devin fascinaţi de excentricul Coppelius şi „fiica” sa, păpuşa Coppélia.

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Naţională Bucureşti prezintă publicului spectacolul cu opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, dirijat de maestrul David Miller, în calitate de invitat. Prima reprezentaţie a operei la Bucureşti a avut loc în anul 1856, la câţiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneţia. Marie Duplessis a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”. Giuseppe Verdi a folosit romanul drept sursă de inspiraţie pentru opera sa, „La Traviata”.

Biletele se pot achiziţiona online şi de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

Reprezentaţiile au fost adaptate, pentru a respecta normele oficiale în vigoare. Purtarea măştii este obligatorie, va fi respectată distanţarea fizică, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sală va fi permis cu o oră înainte de a începe reprezentaţia, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naţionale Bucureşti vaccinarea şi testarea nu sunt obligatorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Raed Arafat, despre testele din școli: ‘Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini’

Publicat

in

De

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că testele pe bază de salivă distribuite în şcoli nu se pot contamina în momentul în care se compun chiturile de testare, mai ales dacă persoanele care le mânuiesc s-au spălat pe mâini. Întrebat despre momentul în care vor mai fi livrate alte teste, Arafat a explicat că următoarele tranşe depind de consum.

Raed Arafat a discutat, vineri seară, la Digi 24, despre testele pe bază de salivă distribuite în şcoli şi a afirmat, răspunzând unei întrebări, că testele nu pot fi contaminate în momentul în care se compun chiturile de testare.

”Nu găsiţi teste la care sunt toate componentele într-un pachet (…) Testul nu este steril. Nu există posibilitatea unei contaminări, mai ales dacă persoanele care au făcut punguţa sunt spălate pe mâini”, a afirmat Arafat, relatează News.ro.

Întrebat când vor ajunge alte tranşe de teste în şcoli, Arafat a explicat: ”Mai sunt anunţate întârzieri, dar astăzi a fost preluată o cantitate, urmează să mai vină. Cantitatea testelor este mare, de aceea decizia a fost să le luăm în etape, ca să vedem consumul. Pe baza consumului, se semnează contracte subsecvente, să mai vină (…) Suntem în legătură cu Ministerul Educaţiei, să vedem câte se consumă, apoi IGSU mai poate semna contracte subsecvente”.

Potrivit lui Arafat, testarea copiilor de două ori pe săptămână face ca şcoala să devină mai sigură.

Vezi și: Arafat nu se teme că o să fie schimbat din funcție: ‘Actualul sistem nu e făcut de mine’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul anti-vacciniștilor din Italia a ajuns la ATI: ‘Am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina’

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mişcării antivacciniste din Italia şi-a schimbat opiniile legate de datele ştiinţifice privind COVID-19 după ce a fost spitalizat într-o secţie de terapie intensivă în oraşul Treviso, transmite agenţia de presă ANSA.

Lorenzo Damiano a condus protestele împotriva vaccinării şi s-a declarat contra introducerii obligativităţii certificatului verde drept măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. El a susţinut că persoanele coronasceptice sunt tratate precum victimele Holocaustului, scrie agerpres.ro.

Însă după ce a fost internat recent într-o secţie de terapie intensivă, el le-a declarat reporterilor: ”După această perioadă, am o viziune diferită despre lume şi mă voi vaccina”.

Potrivit unor surse spitaliceşti, în Italia numărul antivacciniştilor spitalizaţi a sporit cu 17%.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend