Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Spectacol pentru copii, Maimuţe, clovni şi surprize la CCA

Avatar

Publicat

in

serafic show alexandru davila pitesti ccaPe data de 31 ianuarie, începând cu orele 17.00 la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” va avea loc un spectacol de magie, numere cu animale exotice aduse din jungla africană, cu familii de pitici sau clovni. Spectacolul adresat în special copiilor va fi unul de excepţie, promit organizatorii care au mai venit la Curtea de Argeş acum trei ani de zile.

Preţul unui bilet este de 15 lei pentru copiii şi 20 lei pentru adulţi şi pot fi achiziţionate de la CCA.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum e tocul, și pistolul: Bebe COTIMANIS “A PICAT” EXAMENUL pentru funcția de manager al teatrului Davila – A luat sub 7

Avatar

Publicat

in

De

E jale de nedescris și-o tristețe fără margini la Teatrul Alexandru Davila ! În urma analizei proiectulor de management al celor 6 candidați pentru postul de manager la Teatrul Alexandru Davila, 4 dintre aceștia au fost respinși. Bombona pe coliva amatorismului de la Davila este taman directorul Cotimanis, cel care se lauda, flegmatic, ca el poate caștiga câteva mii de euro pe zi. Eeee, una e sa poti câștiga o mie de uero pe zi, alta e să poți câștiga un concurs…. A demonstrat-o Bebe Cotimanis, si el pretendent la sefia Teatrului, dar, fără succes. El n-a putut și a picat examenul nereusind sa ia macar nota 7.

De precizat că rezultatele au fost afișate cu număr de dosar, nu cu nume, iar cei care merg mai departe in cursa pentru fucnția de manager au obținut notea 9.05, respectiv 7. 88.

Susținerea probei de interviu va avea loc luni, 17 mai, orele 11, în Sala Mare a Consiliului Județean Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Muzeul Județean Argeș, expoziție dedicată lui Tudor Vladimirescu – erou al renașterii naționale

Avatar

Publicat

in

De

Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat  Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.

Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la revoluția lui Tudor din Vladimiri, Muzeul Județean Argeș oferă publicului spre vizionare o expoziție de fotografii, transpusă pe 44 de panouri. Pe aceste panouri se regăsesc obiecte din perioada respectivă: arme de foc (pistoale cu cremene și cu percuție, puști), arme albe (iatagane), vestimentație bărbătească din acea epocă.

Totodată sunt expuse și portrete, sculpturi, busturi cu Tudor Vladimirescu, scrisori cu autograful lui, precum și Foișorul Curților Boierești de la Golești, acesta fiind locul unde, conducătorul Revoluției de la 1821, și-a trăit ultimele zile de libertate, înainte de a fi prins și ucis de eteriști.

De asemenea sunt expuse și o serie de medalii, medalioane, monede sau bancnote care au fost emise cu chipul revoluționarului din Vladimiri.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească – Târgoviște, Muzeul Golești, Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Olteniei – Craiova, Muzeul Regiunii Porților de Fier și Muzeul Romanaților – Caracal.

Evenimentul va avea loc marți, 11 mai 2021, ora 12.00, în Grădina Publică din Pitești (vizavi de Muzeul Județean Argeș).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend