Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Specialiști de top, invitați la Zilele Educației Medicale

Publicat

in

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVR) este partener și sponsor Gold al ediției de anul acesta a Zilelor Educației Medicale, ce au loc în perioada 15-21 martie. Evenimentul, organizat de Societatea Studenților în Medicină din București, va fi online și fizic, urmând să conțină conferințe și workshopuri destinate studenților de la Medicină.

FDVR a invitat în calitate de speakeri doi dintre parteneri, dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenomică, cercetător cu peste 17 ani de experiență universitară în domeniul nutriției și nutrigeneticii în SUA și România, autorul celui mai complex test nutrigenetic existent pe piaţa mondială, și dr. Marius Geantă, Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pionier al medicinei personalizate în România și Sud-Estul Europei.

”Senatul Științific susține acest eveniment deoarece este rezultatul muncii unor tineri implicați, care doresc să ofere studenților acces la programe de pregătire complementară curriculei, valorificând exemple de practică medicală, prin workshopuri susținute de medici specialiști. Prin prezența celor doi specialiști, Senatul Științific sprijină accesul studenților din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” la cercetare inovatoare și specialiști de top, în domenii medicale revoluționare”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu.

Programul științific al evenimentului îl puteți găsi pe https://sites.google.com/view/zem-bucuresti/program-%C8%99tiin%C8%9Bific

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Criza semiconductorilor – Toyota își reduce producția globală cu 100.000 de unități

Publicat

in

De

Toyota Motor Corp își va reduce planul global de producție cu aproximativ 100.000 de automobile, până la aproximativ 850.000 de vehicule în luna iunie, din cauza penuriei de semiconductori, a anunțat marți compania, conform Reuters.

Compania nu și-a modificat estimarea de a produce aproximativ 9,7 milioane de vehicule la nivel mondial până în martie 2023.

Constructorul auto a anunțat, de asemenea, suspendarea suplimentară a unor linii de producție din cauza problemelor de aprovizionare declanșate de restricțiile COVID-19 din Shanghai. Suspendarea suplimentară va fi de până la cinci zile între miercuri și 3 iunie, afectând în total 16 linii de la 10 fabrici pentru lunile mai și iunie.

Compania plănuiește să producă în medie aproximativ 850.000 de vehicule pe lună la nivel global din iunie până în august, a declarat, adăugând că lipsa chip-urilor și izbucnirea epidemiei COVID-19 și alți factori fac dificile estimările.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video | Zelenski, în deja tradiționalul mesaj de la miezul nopții: ‘Ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Eliberați-ne pământul și poporul’

Publicat

in

De

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă în mesajul său video de luni seara că următoarele săptămâni de război vor fi dificile.

„Ocupanții ruși încearcă din răsputeri să arate că nu vor renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbass”, a subliniat Zelenski.

În același timp, a remarcat el, ucrainenii nu au altă alternativă decât să lupte.

„Să lupte și să câștige. Eliberați-ne pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”, a spus el.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 23 mai, invadatorii ruși din direcția Severodonetsk au suferit pierderi și s-au retras .

În direcția Donețk, unitățile inamice nu au încetat să încerce să străpungă apărarea trupelor noastre pentru a le înconjura și a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

În special, în direcția Bakhmut, inamicul a încercat să lanseze o ofensivă, dar nu a avut succes.

În direcția Luhansk, inamicul a efectuat recunoașteri prin luptă, nu a avut succes, s-a retras.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend