Conecteaza-te cu noi

CULTURA

SPECATCOL DE ZILE MARI – Fuego revine la Pitesti cu „Testament“ 

Publicat

in

Indragitul cantautor Fuego va prezenta din nou în Sala Studio Liviu Ciulei a Teatrului Al. Davila din Piteşti spectacolul eveniment „Testament“. Astfel, pe 12 februarie, începînd cu ora 19, artistul îşi va da întîlnire cu publicul într-un spectacol de poezie şi muzică, într-o alăturare ingenioasă, un spectacol omagiu închinat poetului Grigore Vieru.

Intitulat sugestiv „Testament“, spectacolul reprezintă o reverenţă adusă poeziei, artei lui Grigore Vieru, cel care l-a considerat pe Fuego ca pe propriul său fiu, dăruindu-i în anii de colaborare, ultimii din viaţa poetului, poeme unice care au devenit şlagăre în repertoriul său.
Spectacol despre mamă şi iubire
În cadrul spectacolului, Fuego a oferit o veritabilă lecţie de patriotism celor prezenţi, încurajîndu-i să redescopere ţara minunată în care trăiesc, plaiurile acesteia, simţirea, principiile, arta şi literatura. Paul Surugiu a dovedit că teatrul mai are o şansă în faţa lipsei de interes pentru artă, ca mesajele puternice, poezia şi poveştile cu adevărat importante trebuie spuse şi arătate celor care simt şi trăiesc româneşte. Astfel, povestea „Testamentului“ vorbeşte despre limbă, despre dulcele grai, despre mamă şi importanţa ei, despre casă şi acasă, despre iubire şi, nu în ultimul rînd, despre România. Regia artistică aparţine conf. univ. Adriana Piteşteanu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Intrare gratuită pentru copii, la Muzeul Județean Argeș, de 1 Iunie

Publicat

in

De

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, al purității, dar și întoarcerea la inocență. De 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Județean Argeș va oferi acces gratuit copiilor la toate secțiile expoziționale din structura sa organizatorică, respectiv: Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor, Galeria Națională de Artă Naivă și Muzeul Sportului Argeșean ,,Campionii”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban vine mâine în Argeș – SE INAUGUREAZĂ MUZEUL BRĂTIANU

Publicat

in

Conacul-Bratianu-0.jpg Conac-Bratieni-2-1.jpg

Duminică, 24 mai 2020, cu începere de la ora 09:00, va fi inaugurat Muzeul Național Brătianu din Ștefănești. La eveniment au confirmat prezența prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend