Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spaţiile medicale la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi vor fi extinse, contractul pentru achiziţia serviciilor de proiectare fiind scos la licitaţie

Publicat

in

Spaţiile medicale de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi vor fi extinse, contractul de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare fiind scos la licitaţie, potrivit news.ro.

Consiliul Judeţean Iaşi anunţă că a scos la licitaţie contractul de achiziţie publică pentru servicii de proiectare constând în realizarea documentaţiilor tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Extinderea structurii spaţiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi”, lotul I, etapa I.

Valoarea totală estimată este de 310.000 lei.

Contractul presupune efectuarea studiilor de fezabilitate, a serviciilor de consultanţă, dar şi realizarea de studii tehnice şi servicii de urbanism.

Proiectul vizează atât organizarea fluxurilor circuitelor medicale pentru a asigura gestionarea cazurilor medicale urgente şi cronice, cât şi relocarea paturilor din Secţia exterioară Pediatrie Cronici — 30 paturi, Secţia Balneofiziokinetoterapie din str. Ornescu — 17 paturi, înfiinţarea Centrului de Recuperare Neuromotorie, Centrului de tratare mare arspediatric, Centrului de excelenţă în chirurgia malformativă neonatală, extinderea spaţiilor medicale pentru Secţia de Oncologie, Nefrologie, Cardiologie realizarea Secţiei de Paleaţie, dar şi o nouă clădire pentru Ambulatoriu.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 aprilie 2022, ora 15:00.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Explicațiile Prințului Charles după acuzațiile de corupție: Anunțul făcut de biroul moştenitorului tronului britanic

Publicat

in

De

Donaţiile în scop caritabil acceptate de prinţul Charles al Marii Britanii au fost gestionate corect, a anunţat duminică biroul moştenitorului tronului britanic după ce ziarul The Sunday Times a relatat că prinţul a primit trei milioane de euro în numerar de la un fost premier al Qatarului, unii dintre aceştia fiindu-i înmânaţi în pungi, relatează Reuters.

The Sunday Times a afirmat că prinţul Charles a acceptat banii cu trei ocazii şi i-au fost înmânaţi personal de şeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani între 2011 şi 2015.

„Donaţiile caritabile primite de la şeicul Hamad bin Jassim au fost predate imediat uneia dintre organizaţiile caritabile ale prinţului, care ne-a dat asigurări că au fost urmate toate procesele corecte”, a anunţat duminică biroul prinţului Charles într-un comunicat.

The Sunday Times a precizat că nu există nicio sugestie că plăţile ar fi fost ilegale.

Grupul anti-monarhie Republic a afirmat că va cere lansarea unei anchete.

În noiembrie, Michael Fawcett, mâna dreapta a prinţului Charles timp de zeci de ani, a renunţat la rolul său de conducere a uneia dintre principalele organizaţii de caritate ale prinţului britanic la câteva săptămâni după ce The Sunday Times a afirmat că ar fi oferit titluri onorifice în schimbul unor donaţii.

Poliţia metropolitană şi Comisia de Caritate din Marea Britanie investighează în legătură cu aceste informaţii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Peste 200 de persoane, printre care jurnaliști, au fost arestate la Marșul Pride al comunității LGBT din Istanbul

Publicat

in

De

Poliția turcă a arestat duminică la Marșul LGBTQ Pride de la Istanbul peste 200 de persoane, printre care activiști și jurnaliști, inclusiv un fotograf AFP.

participant Pride Istanbul 2022 batut de jandarmiFoto: Captura

Chiar înainte de începerea mitingului, polițiștii au efectuat o primă descindere în forţă în mai multe baruri şi pe străzile cartierului Cihangir, în jurul emblematicei pieţe Taksim, arestând „la întâmplare” persoane care se aflau acolo, a constatat AFP.

Potrivit organizatorilor marșului, aproximativ 200 de persoane în total au fost reținute în mai multe etape și au început să fie eliberate treptat la începutul serii.

ONG-ul Kaos GL, care militează pentru promovarea și protecția persoanelor LGBTQ+, numărase anterior „mai mult de 150” de arestări după-amiaza.

Amnesty International a cerut „eliberarea necondiționată și imediată” a acestora pe Twitter.

Ca în fiecare an acum, Marșul Pride a fost interzis oficial de guvernatorul orașului, dar sute de demonstranți fluturând steaguri curcubeu s-au adunat pe străzile adiacente Pieței Taksim, care este complet închisă publicului.

Manifestanţii au defilat puţin peste o oră pe străzile cartierului Cihangir, susţinuţi de localnici care îi urmăreau de la ferestrele caselor lor.

Comisarul european pentru drepturile omului Dunja Mijatovic ceruse vineri „autorităţilor din Istanbul să ridice interdicţia în vigoare asupra Marşului mândriei şi să garanteze securitatea manifestanţilor paşnici”.

„Drepturile umane ale persoanelor LGBT în Turcia trebuie să fie protejate”, a adăugat ea, cerând „să se pună capăt stigmatizării lor”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend