Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Spania consideră posibil un atac cibernetic rus în timpul summitului NATO de la Madrid

Publicat

in

Ministrul spaniol al Apărării Margarita Robles avertizează că Rusia ar putea să lanseze atacuri cibernetice în timpul summitului NATO, care se va desfășura de marţi şi până joi la Madrid, relatează AFP, potrivit News.ro.

Atac ciberneticFoto: Yurii Tymchuk, Dreamstime.com

Întrebată dacă Spania se teme de un atac cibernetic rus, Margarita Robles a răspuns, fără să citeze Rusia, că ”posibilitatea unui atac cibernetic există”.

Ea adaugă însă că nu poate spune mai multe, din motive de securitate”.

”Există numeroase provocări şi numeroase ameninţări, însă avem mulţi oameni care lucrează” la aceste probleme, ”exact pentru a preveni orice situaţie care ar putea afecta securitatea”, le-a răspuns ministrul unor jurnalişti în marja unei vizite într-o instalaţie militară în apropiere de Madrid.

Cotidianul regional La Vanguardia, din Barcelona, dezvăluie că servciile spaniole de informaţii se tem de un atac rus vizând infrastructuri strategice ca aeroporturi, spitale sau centre de aprovizionare cu apă şi energie.

Capitala spaniolă urmează să fie plasată sub un dispozitiv strâns de securitate.

În total, 10.000 de agenţi din cadrul forţelor de ordine urmează să fie desfăşuraţi la acest summit, la care participă inclusiv preşedintele american Joe Biden.

Acest summit NATO urmează să fie dominat de ameninţarea rusă şi de invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februare, lansată de către preşeidntele rus Vladimir Putin.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina, Ziua 121, LIVETEXT pe HotNews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bergodi, după suspendarea meciului cu FCU Craiova 1948: ‘Nu sunt ipocrit, am vrut în continuare să jucăm meciul’

Publicat

in

Tehnicianul echipei Sepsi, Cristiano Bergodi, a declarat, duminică, după suspendarea meciului cu FCU Craiova 1948, că el ar fi vrut ca jocul să continue.

Citeste mai mult

NATIONAL

Măsura adoptată și în România s-a aplicat în majoritatea țărilor din Europa

Publicat

in

– Aproape toate statele membre ale UE au crescut salariile minime pe economie în 2023 din cauza inflaţiei, arată datele de la Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă (Eurofound), scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend