Conecteaza-te cu noi

Anchete

Soția șefului ‘Doi și-un sfert’ ia o felie din banii Armatei!

Publicat

in

Generalul Tiberiu Silviu Dumitrache este noul șef plin al Direcției Generale de Protecție Internă, urmașa fostei unități U.M. 0215 – fostul serviciu de informații al MAI, cunoscut drept „Doi și-un sfert”. Soția sa, Roxana Dumitrache, deține firma SC Solar Global Vision SRL, prin care operează agenția de turism Solar Travel&Events. Dumitrache este asociat unic și administrator al societății.  La 27 noiembrie 2020, firma Roxanei Dumitrache a câștigat, împreună cu alte 10 societăți, o licitație deschisă publicată în SEAP privitoare la un „Acord-cadru de prestari servicii de transport aerian de pasageri pe rute interne si internationale” cu U.M. 01575, București. Valoarea totală a contractului este estimată la 6.987.784 lei plus TVA, conform anunțului publicat în SEAP și verificat de Bugetul.ro. Obiectului înțelegerii obiectul acordului-cadru il face achizitia de servicii de transport aerian intern si international de pasageri.

Vezi și Se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Discuțiile din Sistem s-au adeverit: Generalul Tiberiu Silviu Dumitrache, șef plin la ‘Doi și-un sfert’!

La descrierea achiziției publice se precizează că „obiectul acordului-cadru il constituie achizitia de servicii de transport aerian intern si international de pasageri, în funcție de necesități și în limita bugetului alocat, după caz, pentru demnitari, salariații și/sau delegații autorității contractante – clasa economic, clasa business( doar in conditiile solicitarii in mod expres prin invitatia de participare la reofertare, pentru personalul care poate beneficia de aceste servicii, in conformitate cu prevederile art. 10 din H.G. nr. 518/1995, cu modificarile si completarile ulterioare), cu week-end si fără week-end sau altele, după caz. Se intentioneaza încheierea unui acord-cadru de prestare servicii valabil pe o perioada de 48 de luni de la data intrarii in vigoare a acestuia. Frecventa si valoarea contractelor ce urmeaza sa fie atribuite in baza acordului cadru: Contractele subsecvente vor fi atribuite in urma reofertarii pentru fiecare deplasare in parte (unul sau mai multe bilete/deplasare) descrise in caietul de sarcini, de regula zilnic.Cantitatea previzionată de bilete de avion care se estimează că vor fi achiziţionate pe durata întregului acord-cadru, este de minim 1 bilet – maxim 2878 bilete. Pentru un singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru, cantitatea previzionată este de minim 1 şi maxim 8 bilete de avion. Cantitatea minimă previzionata pentru cel mai mare contract subsecvent este de 10 bilete, in timp ce cantitatea maximă previzionată pentru cel mai mare contract subsecvent este de 50 de bilete. Cantităţile menţionate sunt pur estimate pe baza istoricului ultimilor ani, numărul efectiv de bilete achiziţionate fiind în funcţie de necesităţile promitentului-achizitor de la momentele atribuirii contractelor subsecvente şi fondurile alocate cu această destinaţie”.

Cele 11 societăți câștigătoare sunt:  „DANCO PRO COMMUNICATION S.R.L., Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM, WECO TMC S.R.L., SF TRAVEL, EXPERT MULTISERVICES IMPEX SRL, TRAVEL BRANDS, OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM, TRAVEL TIME D&R S.R.L., TRANSILVANIA HOLIDAY TRAVELS S.R.L., SC J’INFO TOURS SRL,  SOLAR GLOBAL VISION”.

Firma soției șefului DGPI a beneficiat și de sprijin financiar pe timp de pandemie

La 17 decembrie 2020, SC Solar Global Vision SRL a primit și un ajutor de la Ministerul Economiei.

Firma Roxanei Dumitrache a primit 725.925 lei de la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului București, în conformitate cu OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Roxana Dumitrache lucrează la Transgaz

Roxana Dumitrache este fiica sindicalistului Liviu Luca, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost condamnat și Sorin Ovidiu Vântu.

Dumitrache este angajată la o importantă companie a Statului Român: Transgaz.

Conform declarației de avere depuse în ianuarie 2021, Roxana Dumitrache a încasat dividende în valoare de 237.500 de lei  de la SC Solar Global Vision SRL. De asemenea, în 2020, de la aceeași firmă a primit un salariu de 18.363 de lei.

Ea nu și-a făcut public salariul de la Transgaz.

Tatăl Roxanei Dumitrache, condamnat la 10 ani cu executare

Tatăl Roxanei Dumitrache și socrul șefului DGPI este Liviu Luca, un fost sindicalist condamnat la 10 ani de închisoare, într-un dosar în care a fost condamnat și Sorin Ovidiu Vântu.

În 2018, Liviu Luca, aflat în detenţie din vara anului 2016 şi condamnat definitiv în mai multe dosare pentru infracţiuni de instigare la delapidare şi spălare de bani, a primit o pedeapsă finală de 10 ani de închisoare, după ce a solicitat în instanţă contopirea pedepselor din dosarele judicate la mai multe instanţe. Sentinţa de zece ani de închisoare după contopirea pedepselor este definitivă.

Curtea de Apel Ploieşti a dispus definitiv ca fostul sindicalist Liviu Luca să execute 10 ani de închisoare, după contopirea pedepselor din mai multe dosare în care acesta fusese condamnat pentru infracţiuni legate de patrimoniul companiei Petromservice.

În acelaşi dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a primit de asemenea o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Vezi și  Polițiștii reacționează la dezvăluirea făcută de Bugetul.ro! ‘Efectul hărțuirii polițiștilor de USR-PLUS: Numeroase cereri de pensionare și numărul este în creștere!’

Se pregătește suspendarea lui Klaus Iohannis? Operațiunea ‘Cîțu beat/drogat’ ar putea fi preambulul suspendării șefului statului, spune Cozmin Gușă

Date EXCLUSIVE! Val de pensionări în Poliția Română!

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

EXCLUSIV! Lipsă în spitale, disponibile pe OLX – Cât costă Remdesivir și Tocilizumab, medicamentele pentru tratarea COVID

Publicat

in

De

Remdesivir (Veklury) și Tocilizumab (RoActerma), primele medicamente autorizate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, au ajuns să fie la mare căutare în ultima perioadă. Din păcate, flacoanele de Remdesivir și Tocilozumab au ajuns aproape imposibil de găsit in spitalele din România, motiv pentru care, săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a altor 12.700 de flacoane de Tocilozumab, după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.

Redactorii PROFIT au descoperit însă că aceste medicamente pot fi procurate foarte usor dar… nu din spitale, nu din farmacii, ci de pe site-urile de anunțuri gen OLX sau Publi 24. Pe doua dintre cele mai cunoscute site-uri de anunțuri din Romania, un medic are la vanzare ambele tratamente, Remdesivir și Tocilozumab, singurele autorizate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Redactorii PROFIT l-au contactat telefonic pe medicul descurcăreț – mai descurcăreț decât Ministerul Sănătății, si, din postura de rude ale unui pacient infectat cu COVID internat la Spitalul Colentina, au aflat mai multe detalii, inclusiv pretul acestor tratamente atat de rare. Astfel, am aflat ca un flacon de Remdesivir sau Tocilozumab costa 800 lei. Vanzatorul acestor medicamente ne-a spus ca nu ne trebuie nicio rețetă, doar trebuie sa ne intalnim langa un cunoscut spital din Bucuresti pentru a ne fi predate contra banilor. Medicul afacerist ne-a indicat insistent insa ca, inainte de a veni sa ridicam medicamentul care tratează COVID-ul, sa intrebam doctorul care se ocupa de pacientul infectat care dintre cele doua se potriveste in aceasta faza.

Iată, mai jos, discutia telefonica cu medicul vanzator de Remdesivir și Tocilozumab.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Un cunoscut medic argeșean, fost manager de spital, șochează: “VACCINUL NU PROTEJEAZĂ DE INFECTARE. ORICE OM NORMAL ȘTIE ASTA !”

Publicat

in

De

În plin avânt al promovării vaccinării și al ideii că vaccinul te ferește de toate necazurile, un cunoscut medic argeșean pune sare pe rană și afirmă că vaccinul anti-COVID-19 nu protejează de infectare. Este vorba de medicul Andrei Aron, fost manager al Spitalului Municipal Câmpulung, actualmente consilier local și responsabil cu sănătatea în orașul de la poalele Mateiașului ” Stiti ca vaccinul nu protejeaza de infectare, nu? “, a fost mesajul acestuia pe un grup de WhatsApp.

Redactorii PROFIT au vorbit in aceasta dimineață cu medicul Andrei Aron, întrebându-l dacă nu, cumva, a glumit când a afirmat ca vaccinul nu protejeaza de infectare. “Nu am glumit. Nu aveam cum! O repet și acum: vaccinurile prezente acum pe piață nu protejează de infectare. Nu e o opinie, e o realitate cunoscută de orice om normal. Ca să nu mai zic de specialiștii în domeniu care au demonstrat acest lucru. In cel mai bun caz, vaccinul ii protejează pe cei cu probleme medicale grave sa ajungă la secțiile de terapie intensivă. Adică, de infectat tot se pot infecta cei cu probleme serioase de sănătate cunoscute deja în istoricul lor medical, doar că nu vor fi așa afectați încât să ajungă la ATI” ne-a declarat medicul Andrei Aron. Întrebat dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, acesta a declarat că “la această întrebare chiar prefer să nu răspund.”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend