Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorina Pintea: Banii rămași necheltuiți de spitale vor fi redistribuiți

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, la Bistrița, că spitalele care nu au reușit să cheltuie banii alocați de Ministerul Sănătății vor rămâne fără aceste sume, care vor fi redistribuite către spitalele care au reușit să folosească banii, fiind o competiție pentru dotarea spitalelor.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că spitalele din România care nu au reușit să folosească sumele alocate vor rămâne fără bani, sumele urmând să fie alocate către alte spitale, care au folosit banii și unde există contracte.

„Din păcate în ultima perioadă discutăm foarte puțin despre pacient. Din punctul meu de vedere, un management este performant atunci când reușește să aibă grijă de pacienți. În spitale din țară care nu vor utiliza toți banii pentru investiții (…) pentru că nu s-au făcut proceduri, nu au avut grijă de nevoile pe care le au, Ministerul Sănătății va redistribui aceste sume necheltuite acolo unde există contracte. Nu este o competiție la cheltuit bani, este o competiție la dotat spitale pentru a putea avea grijă de pacienți. (…) Nu pot să vă spun o sumă exactă la a sumelor rămase necheltuite la nivelul țării, dar în trimestrul trei vom face o analiză foarte clară și acolo unde considerăm (…) că nu vor putea fi utilizați, o să redistribuim acești bani acolo unde există contracte semnate cu clauză suspensivă”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conform Mediafax.

Ministrul Sănătății a explicat că va realiza și o hartă a investițiilor și a serviciilor medicale care se fac în România, în sistemul medical fiind investiți foarte mulți bani. Sorina Pintea a spus că miercuri a avut loc deschiderea unei secții de ortopedie și a trei săli de operație la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar joi, la Bistrița, a fost deschisă una dintre cele mai moderne secții ATI din România. De asemenea, săptămâna viitoare vor fi inaugurate alte investiții la Timișoara și Oradea.

„Am redeschis (miercuri – n.r.) o secție de ortopedie și trei săli de bloc operator la Spitalul Grigore Alexandrescu, urmează săptămâna viitoare alte investiții la Timișoara, apoi la Oradea. Voi merge în toată țara pentru că în sănătate s-au făcut foarte multe lucruri și acestea sunt faptele. Această secție (de ATI – n.r.) care respectă legislația, respectă circuite a fost inaugurată la Bistrița”, a mai spus Sorina Pintea.

Una dintre cele mai moderne secții ATI din România a fost amenajată în incinta Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, cu o investiție în valoare de 14 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Sorina Pintea a adăugat că o hartă medicală va fi realizată în fiecare județ, aceasta urmând să conțină informații legate de investițiile realizate și de serviciile care se pot efectua.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alertă meteo – Cod galben de furtună în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

Publicat

in

De

APIA: Peste 10.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în luna iunie, în scădere cu 27,8% faţă de luna similară a anului trecut

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezastru medical în SUA – Numărul infetărilor cu noul coronavirus doboară record după record

Publicat

in

De

Statele Unite au înregistrat 57.683 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanţ anunţat de Universitatea Johns Hopkins joi, la ora locală 20.30, un nivel record de la începutul pandemiei, potrivit news.ro.

Numărul total de cazuri depistate în ţară este de aproape 2,8 milioane.

728 de persoane au murit de Covid-19 pe teritoriul american în ultimele 24 de ore, 129.405 de la debutul crizei sanitare mondiale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend