Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorin Grindeanu INTRĂ TARE: Proiectul de buget e departe de a fi legal. Cițu spune multe lucruri trăznite

Avatar

Publicat

in

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat, întrebat dacă are ştie articolul la care se referă ministrul de Finanţe care prevede că ar fi ilegală prezentarea bugetului în anii în care au loc alegeri parlamentare în ultimele trei luni ale anului, că „e departe de a fi ilegal”, însă Florin Cîţu spune „multe lucruri trăsnite”. El a adăugat că PSD cere doar transparenţă pentru că, potrivit informaţiilor pe care le au social-democraţii, în proiectul de buget pentru 2021 sunt prevăzute creşteri de taxe şi impozite, precum şi un acord cu FMI, conform News.ro.

Citește și: Ion Cristoiu TOACĂ conducerea PSD: Care e DIFERENȚA dintre CPN-ul lui Marcel Ciolacu și CEX-ul lui Liviu Dragnea?

„E departe de a fi ilegal, aşa cum spune domnul Cîţu, dar domnul Cîţu spune multe lucruri trăsnite. Aş vrea să vă fac o comparaţie, deşi nu îmi este la îndemnână să fac lucrul acesta, dar ceea ce a fost bine în anumite acţiuni, chiar dacă nu au fost promovate de PSD, trebuie subliniate. Anul electoral 2016, Guvernul din acea perioadă a venit şi a prezentat proiectul de buget, exact în această perioadă. Vă rog să vă aduceţi aminte. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului României este următorul lucru: să prezinte proiectul de buget, pentru că noi ştim că, în proiectul de buget, vor fi măriri de taxe şi de impozite. Iar noi cerem transparenţă, astfel încât românii să ştie exact ce îi aşteaptă dacă PNL va guverna din 2021”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat duminică la sediul PSD dacă ştie preverea şi articolul la care se referă Florin Cîţu conform căreia prezentarea acuum a bugetului pe anul viitor ar fi ilegală.

Acesta a adăugat că PSD va continua să ceară transparenţă din partea Guvernului Orban.

„Proiectul de buget, din toate informaţiile pe care le avem noi acum, va presupune măriri de taxe şi de impozite. De aceea se fălesc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt solicităm transparenţă. Lucru acesta pare să îi irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu cred şi nu doar eu, ci şi alţii, că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem”, a concluzionat Grideanu.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu le răspunde ironic social-democraţilor care îl întreabă de ce nu prezintă proiectul de buget, afirmând că a văzut „atât de mult zbucium în tabăra socialistă” după mesajul său pe aceeaşi temă, din ziua precedentă şi că i s-a făcut milă. El invocă o prevedere, despre care susţine că a fost introdusă tot de social-democraţi, potrivit căreia în anii în care au loc alegeri parlamentare în ultimele trei luni ale anului, proiectul de buget trebuie depus după învestirea noului Guvern.

LIberalul explică despre modificarea Legii finanţelor publice locale potrivit căreia „În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

HelpNet recunoaște că a avut măști neconforme, dar dezminte că ar fi primit amenzi de la ANPC

Avatar

Publicat

in

De

Reprezentanţii Help Net precizează, vineri, că reţeaua de farmacii nu a primit amenzi pentru comercializarea de măşti neconforme şi nici nu i-au fost retrase măşti de la comercializare.

Potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), obţinut de AGERPRES, în perioada 23 octombrie – 23 noiembrie 2020, ANPC, prin organele sale teritoriale a desfăşurat controale pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea măştilor. În urma acţiunii tematice au fost verificate 35,18 milioane de măşti în valoare 19,76 milioane de lei, din care 32,99 milioane de măşti în valoare de 19,45 milioane lei nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

În ceea ce priveşte reţeaua de farmacii Help Net, în urma controalelor s-a constatat existenţa unor “informaţii incomplete la măştile de protecţie KN95 pentru copii şi adulţi respectiv lipsă lot, mărime, marcaj CE, riscul împotriva căreia sunt destinate să protejeze (SC Help Net Farma SRL judeţul Bistriţa-Năsăud)”.

La SC Help Net Farma SA filiala Sebeş (judeţul Alba), comisarii ANPC, au constatat “elemente care pot induce în eroare cu privire la legalitatea produsului: în declaraţia de conformitate era înscris că produsul mască era dispozitiv medical, iar raportul de testare era emis pentru un echipament individual de protecţie care se supune la alt cadru legal ( )”

“În exercitarea dreptului la replică, Help Net menţionează că, încă de la începutul pandemiei, nu a primit amenzi pentru comercializarea de măşti neconforme şi nici nu i-au fost retrase măşti de la comercializare. În situaţiile punctuale semnalate în articol menţionăm că au fost remediate deficienţele constatate pentru a asigura informarea completă a pacientului. Conform politicilor de calitate şi siguranţă ale Help Net, niciun produs nu ajunge pe rafturile farmaciilor noastre înainte de certificarea şi supervizarea acestuia de către departamentele proprii de reglementare şi calitate. Help Net poate dovedi această stare de fapt în orice moment, nu numai pentru perioada menţionată în articol”, susţin reprezentanţii reţelei de farmacii.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Potrivit sursei citate, Help Net a colaborat în toată această perioadă cu ANPC şi alte autorităţi de reglementare, punând la dispoziţie toate informaţiile legate de o eventuală comercializare a măştilor neconforme, aşa cum au fost anunţate şi comunicate de Comisia Europeană, dar şi de autorităţile naţionale, inclusiv Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România.

“Aşa cum am confirmat şi la momentul analizelor, reconfirmăm faptul că niciuna dintre aceste măşti nu se află în depozitele Help Net sau pe rafturile farmaciilor, la comercializare. În sprijinul acestei realităţi şi poziţii Help Net, pentru pacienţi şi publicul larg, în farmacii dar şi pe site-ul helpnet.ro este disponibilă documentaţia de conformitate a măştilor comercializate în Help Net (tip mască şi documentele de certificare şi conformitate). Pentru noi, sănătatea şi siguranţa pacienţilor noştri definesc modul în care ne conducem business-ul, iar Help Net a câştigat respectul pacienţilor săi, în cei 22 de ani de activitate, tocmai prin gestionarea transparentă a activităţii sale”, se mai spune în document.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Criptomoneda Libra a Facebook ar putea fi lansată în ianuarie 2021

Avatar

Publicat

in

De

Criptomoneda Libra a Facebook este în curs de pregătire pentru a fi lansată cel mai devreme în ianuarie, a relatat vineri publicaţia Financial Times, citând trei surse implicate în proiect, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Libra Association, care va emite şi va gestiona Libra, intenţionează să lanseze o monedă digitală care va fi corelată cu dolarul, a spus una dintre persoane.

Această lansare va fi un eveniment de o anvergură mult mai mică faţă de o propunere din aprilie, care a fost făcută în urma reacţiei negative faţă de proiect a autorităţilor de reglementare şi a mediului politic.

Libra, prezentată de Facebook anul trecut, a fost relansată într-o formă restrânsă după ce autorităţile de reglementare şi băncile centrale la nivel mondial şi-au exprimat îngrijorarea că criptomoneda ar putea perturba stabilitatea financiară şi eroda controlul asupra banilor.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

The Libra Association, la care Facebook este unul dintre cei 27 de membri, vrea să obţină aprobarea autorităţii de supraveghere a pieţii financiare din Elveţia pentru a emite o serie de monede stabile (stablecooin), corelate cu monede tradiţionale, precum şi a unei monede compuse, care să fie corelată cu monede stablecoin.

Potrivit noului plan, alte monede corelate cu monede tradiţinale, precum şi una compusă, ar urma să fie introduse ulterior, a relatat FT.

Libra Association nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FINMA, autoritatea de reglementare din Elveţia, nu a oferit alte informaţii, dincolo de o declaraţie din luna aprilie, în care a confirmat că a primit o cerere pentru o licenţă de plăţi din partea Libra.

Monedele de tipul stablecoin au rolul să evite volatilitatea tipică a criptomonedelor, precum bitcoin, acestea fiind, teoretic, mai potrivite pentru plăţi şi transferuri de bani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend