Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorin Grindeanu: ‘Aeroportul Internaţional Maramureş vrea să finanţeze prin POIM construcţia unui nou terminal de pasageri’

Publicat

in

Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri, valoarea estimată a proiectului fiind de 138,12 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Exemplu de bune practici la Consiliul Judeţean Maramureş! Indiferent de culoarea politică, este important să susţinem proiectele care dezvoltă comunităţile locale! Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri! Noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră”, a scris joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Noul terminal va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi. Termenul de finalizare este de 2 ani iar valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA).

Vor fi construite şi o serie de alte facilităţi precum o parcare pentru autoturisme (450 locuri), parcare microbuze (10 locuri), parcare autocare (8 locuri), parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă pentru pentru staţia de autobuz (2 locuri), zonă cargo şi un hotel, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit lui Grindeanu, Aeroportul Internaţional Maramureş beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 şi 2018.

Pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. După redeschiderea ei în anul 2019 au fost eliminate restricţiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită în urmă cu 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Handbal (m): Dinamo București a câștigat Supercupa României – Victorie în fața rivalei Steaua

Publicat

in

De

Dinamo Bucureşti, campioana en-titre la handbal masculin, a câştigat a cincea Supercupă a României din palmares, după ce a învins joi rivala Steaua Bucureşti, scor 32-24.

Xavi PascualFoto: David Ramirez / Zuma Press / Profimedia

Dinamo a reușit astfel în 2022 tripla: titlul, Cupa şi Supercupa României.

Steaua a ţinut piept campioanei în primele 25 de minute, şi pe fondul unui joc ezitant pe alocuri al dinamoviştilor, după care echilibrul „s-a rupt”. Repriza secundă a fost pigmentată cu scandări vulgare din partea galeriei steliste la adresa adversarilor, care au răspuns pe teren şi au câştigat trofeul de o manieră categorică, scrie News.ro.

Deţinătoare a 18 titluri naţionale, din care ultimele şase consecutive, dar şi a şapte trofee Cupa României, Dinamo Bucureşti a mai câştigat Supercupa în 2016, 2018, 2019 şi 2020.

Jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual continuă pregătirile la nivel înalt pentru sezonul 2022-2023, în care vor evolua şi în Liga Campionilor. Dinamo va juca în grupa A, cu PSG Handball, Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Veszprem, Orlen Wisla Plock şi HC Zagreb.

Debutul în grupa A pentru Dinamo Bucureşti va fi în 15 septembrie, pe teren propriu, cu SC Magdeburg.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciucă a vorbit cu Kelemen și merge mai departe cu UDMR după „episodul Viktor Orban”: „Explicațiile au cuprins trei puncte principale”

Publicat

in

De

​​Coaliția cu UDMR merge mai departe și după „momentul Viktor Orban”. Premierul Nicolae Ciucă spune că a vorbit cu liderul maghiarilor, iar Kelemen Hunor a dat explicații și s-a angajat că va explica public personal chestiunile de „nuanță”.

Premierul Ciucă alături de vicepremierii Grindeanu si KelemenFoto: AGERPRES

Șeful guvernului a precizat că „explicațiile au cuprins trei puncte principale”. „Unul a fost acela că dumnealui nu a participat la acea activitate, al doilea că nu poate să fie învinuit pentru ceea ce au spus alții și al treilea punct a fost vorba de elemente de comentarii de nuanță pe care dumnealui le va explica personal. Ceea ce este important și consider că trebuie comunicat e că din discuțiile pe care le-am avut a reieșit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile și principiile democratice euroatlantice”, a explicat el.

Întrebat dacă este mulțumit de explicațiile lui Kelemen Hunor, Ciucă a răspuns: „este o explicație care în momentul de față ne permite să menținem stabilitatea politică și funcționarea Coaliției”.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Totodată, Viktor Orban a mai declarat: „Pentru că există o lume în care popoarele din Europa sunt amestecate cu cele din afara Europei. Aceasta este o lume de rasă mixtă. Şi avem un amestec de popoare din interiorul Europei: se mută, lucrează, se mută. (…) Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim rasă mixtă”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu consideră că discursul lui Viktor Orbán de la Băile Tuşnad a fost unul rasist sau putinist şi apreciază că orice declaraţie trebuie interpretată în context. Liderul UDMR a afirmat că-l cunoaşte foarte bine pe premierul maghiar, a discutat cu el în repetate rânduri şi nu are nicio urmă de rasism în el, iar faptul că vrea pace nu-l face să fie ”un putinist”.

Citește pe acest subiect:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend