Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorin Cîmpeanu, despre buget: ‘Sub acest plafon, eu nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educație’. Ce cifră avansează

Avatar

Publicat

in

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că nu şi-a propus obţinerea unui procent din Produsul Intern Brut pentru sistemul pe care îl gestionează şi avansează cifra de 28,27 miliarde de lei pentru domeniul învăţământului pentru anul 2021.

Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, care este procentul din PIB pentru care a alcătuit bugetul Educaţiei, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu se raportează la Produsul Intern Brut, ci la valori absolute.

”PIB-ul este o noţiune volatilă, mai ales în anul în care suntem. De aceea, eu m-am raportat la valoarea absolută, la execuţia bugetară care este de 28.276.000.000 în bugetul Ministerului Educaţiei, execuţie pe anul 2020, la care se adaugă tot bugetul din cote defalcate de TVA gestionat de autorităţile locale în care intră, spre exemplu, bursele elevilor unde a cerut 530 de milioane de lei în plus faţă de anul trecut, există costul standard destinat cheltuielilor materiale din fiecare şcoală, unde am avut cereri de creştere masivă. Deci sunt toate aceste aşteptări. 28.276.000.000 trebuie să fie minim minimorum bugetul Ministerului Educaţiei pentru a continua. (…) Sub acest plafon al execuţiei bugetare pe anul trecut, eu, personal, nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a făcut un ”îndemn” la solidaritate între profesori, elevi şi părinţi pentru a putea depăşi criza sanitară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

STATISTICĂ Aproape 60% dintre persoanele decedate de COVID-19 în România sunt bărbați, iar cei mai mulți sunt din București

Avatar

Publicat

in

De

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marţi că 33% din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate, în săptămâna 22 – 28 februarie, în Bucureşti şi în judeţele Maramureş, Timiş, Arad, Constanţa.

Potrivit raportului săptămânal, 39,7% din totalul cazurilor de infectare sunt din Bucureşti, Timiş, Cluj, Braşov şi Ilfov.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De la începutul pandemiei până în prezent, unul din 62 de cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 85,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,6% la bărbaţi.

Acelaşi raport arată că 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump a fost prooroc: A prezis dependența SUA de livrările de petrol rusesc

Avatar

Publicat

in

De

Fostul președinte american, Donald Trump, a declarat că, pe viitor, autoritățile americane riscă să devină dependente de livrările de petrol rusesc, relatează agenția Rambler.ru

Trump a făcut o declarație de rezonanță la Conferința anuală de acțiune politică conservatoare (CPAC) din Statele Unite. Comentând decizia Administrației Joe Biden de a readuce SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, cu tot ce presupune acest lucru, respectiv asumarea obligațiilor aferente, fostul președinte a apreciat că documentul limitează, pentru Statele Unite, volumul emisiilor de gaze cu efect de seră și ”dezleagă mâinile” Rusiei, Indiei și Chinei în această chestiune.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Trump a afirmat că, sub mandatul său, Statele Unite au dobândit ”dominație energetică”, întrecând Rusia și Arabia Saudită, dar că democrații au pierdut deja poziția de lider al SUA în domeniul energetic: benzina s-a scumpit, deja, cu 30% în America.

”Acum vom depinde de Rusia și de Orientul Mijlocul la aprovizionarea cu petrol”, a prezis fostul președinte al SUA, scrie vestidinrusia.ro.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Potrivit estimărilor analiștilor, piața petrolului va crește pe fondul politicii monetare a SUA, dar și a reducerii producției de petrol ca urmare a iernii extrem de grele care a afectat statul american Texas. Prin urmare, potrivit prognozelor băncilor JPMorgan, Goldman Sachs și Citigroup, până la sfârșitul acestui an, prețul barilul se va situa în limitele a 65-70 de dolari, după care ar putea atinge chiar și 100 de dolari. Ceea ce înseamnă că Rusia va putea spera în venituri extraordinare din vânzările de petrol, notează agenția Rambler.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend