Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorin Cîmpeanu a răbufnit în Parlament la adresa USR: O să acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii simple, la disciplina ‘Demagogie’

Publicat

in

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat, la dezbaterea de luni din plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple a USR împotriva sa, că va acorda nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii simple, la disciplina „Demagogie”, anunță news.ro.

„O să le acord nota 10 fiecăruia dintre autorii moţiunii, la disciplina «Demagogie», ştiut fiind că tocmai ce am vorbit de planurile-cadru. Demagogia vă asigur că nu va face parte din planurile-cadru. V-aţi dovedit a fi vajnici mânuitori de rangă şi baros, dar în educaţie lucrurile se fac nu numai demolând. Multe dintre iniţiativele dumneavoastră încep cu se abrogă. Da. Trebuie şi demolat, trebuie şi abrogat. Dar în educaţie ne bazăm mai mult pe construcţie. Lucrul cu mistria este uneori mai greu decât lucrul cu ranga şi barosul”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în plenul de luni al Camerei.

Ministrul Educaţiei a mai spus că va acorda şi o diplomă de excelenţă USR sau chiar o bursă de excelenţă pentru numeroasele iniţiative de a demola orice demers constructiv în domeniul educaţiei.

„Vă pot da şi o diplomă de excelenţă, o bursă chiar de excelenţă, pentru nenumăratele iniţiative de a demola orice iniţiativă constructivă în educaţie. Îmi exprim totuşi încrederea, speranţa că vom reuşi să ne adunăm laolaltă şi să facem ca sistemul de educaţie să depăşească acest punct de minim. Vă spun încă o dată – este la un punct de minim”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu. USR afirmă, în moţiunea simplă prin care cere demisia ministrului Educaţiei, intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor”, că Sorin Cîmpeanu este o primejdie pentru toţi cei implicaţi în educaţia din ţara aceasta, iar noua Lege a învăţământului este la mâna unui ministru care nu se mai învaţă minte şi care comite greşeală după greşeală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa, la galeria Gaep

Publicat

in

De

O sesiune specială de proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa va avea loc sâmbătă, între orele 15.00 şi 19.00, la galeria de artă Gaep din strada Plantelor, Bucureşti, potrivit news.ro.

Bazate pe desene făcute de tatăl artistei la mijlocul anilor ’60, aceste animaţii transformă desenul static în mişcare.

Raluca Popa a desenat siluetele din toate unghiurile şi apoi a creat prin tehnica animaţiei o mişcare circulară ce lasă impresia că o cameră de filmat invizibilă s-ar roti în jurul lor.

Desenele sunt studii în creion asupra siluetei umane. Odată ce le-a descoperit, artista şi-a dorit să lucreze cu sau în legătură cu aceste desene şi şi-a dat seama că dacă s-ar învărti în jurul lor cu o cameră de filmat invizibilă, ar fi ca şi când le-ar analiza şi ar vedea acele părţi care altminteri rămân ascunse. Aşa a ajuns la decizia de a realiza „o animaţie clasică în creion, desenând siluetele originale din toate unghiurile pentru a completa, prin desen, rotaţia lor”.

„Poate prin animaţie încerc să amplific familiaritatea pe care o au desenele iniţiale? Imaginile familiare din trecut ies la suprafaţă într-o nouă formă. Este o rotaţie în timp – o întoarcere în timp – şi o creare de spaţiu, un spaţiu rotund”, spune Raluca Popa.

Intrarea este liberă.

Evenimentul marchează finalul proiectului „Time Lines”, care constă în trei expoziţii online şi diverse evenimente colaterale online şi offline, axate pe practicile artiştilor Ignacio Uriarte, Raluca Popa şi Răzvan Anton.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dosarul nuclear: Teheranul a transmis răspunsul său la propunerea de acord a UE

Publicat

in

De

Teheran a transmis răspunsul său la ”textul final” elaborat la Viena de către Uniunea Europeană pentru a relansa acordul internaţional din 2015 privind dosarul nuclear iranian, transmite marţi agenţia oficială iraniană Irna, potrivit AFP.

”Iranul a predat răspunsul său scris la o schiţă a proiectului de acord de la Viena şi a anunţat că un acord va fi încheiat dacă Statele Unite reacţionează cu realism şi flexibilitate”, notează Irna.

După mai multe luni de blocaj, la 4 august discuţiile au fost reluate în capitala austriacă pentru o nouă tentativă de a salva, sub egida UE, acordul internaţional semnat în 2015 între Iran, pe de o parte, şi SUA, Regatul Unit, Franţa, Germania, Rusia şi China, pe de altă parte.

Acest pact, cunoscut şi sub acronimul englez JCPOA, vizează să garanteze caraterul civil al programului nuclear al Iranului, acuzat că încearcă să se doteze cu arma atomică, în pofida dezminţirilor din partea Teheranului.

Însă după retragerea unilaterală a SUA din acest acord, în 2018, Teheranul şi-a încălcat treptat obligaţiile asumate. Obiectivul tratativelor de la Viena, la care SUA participă în mod indirect, este de a repune procesul pe făgaşul său.

La 26 iulie, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a prezentat un proiect de compromis şi le-a cerut părţilor angajate în discuţii să accepte documentul pentru a se evita o ”criză periculoasă”.

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat că ţara sa va prezenta până marţi ”propunerile sale finale”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend