Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Sorin Cîmpeanu: 55 de candidaţi înscrişi la concursul pentru funcţiile de directori de şcoli nu vor putea participa la examenul programat vineri

Publicat

in

Un număr de 55 de candidaţi înscrişi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală nu vor putea participa la examenul programat vineri, din cauză că sunt fie infectaţi cu SARS-CoV-2, fie contacţi direcţi ai unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, potrivit news.ro.

„55 dintre ei sunt carantinaţi sau sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceştia am organizat o sesiune specială, la două săptămâni după sesiunea din 15 octombrie, va trebui să prezinte adeverinţă, certificarea faptului că au fost infectaţi sau carantinaţi şi nu s-au putut prezenta”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la Digi 24.

Conform ministrului, 9.111 candidaţi s-au înscris pentru cele 8.652 de posturi de directori în unităţile şcolare de stat.

În cadrul concursului, 60% dintre itemi vor verifica abilităţile cognitive şi de lidership, 20% dintre itemi vor verificat abilităţi manageriale în timp ce restul va verifica modul în care candidaţii cunosc legislaţia şi aplicarea acesteia.

„Vom verifica şi nivelul de înţelegere şi asumare a responsabilităţilor specifice funcţiei de director într-o şcoală din România”, a explicat ministrul.

El a menţionat că interviurile vor ave aloc între 15 noiembrie şi 8 decembrie, din comisii făcând parte inclusiv reprezentanţi ai unor camere de comerţ sau din Consiliul Naţional al Rectorilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Navalnîi rămâne în închisoare: Tribunalul din Moscova a menținut verdictul de 9 ani de detenție

Publicat

in

De

Tribunalul din Moscova a refuzat să accepte recursul liderului opoziției din Rusia Alexei Navalnîi, relatează Interfax.  Politicianul rus a fost condamnat inițial la nouă ani pentru „fraudă” și sfidarea justiției.

Sentința inițială a intrat astfel în vigoare, iar Navalnîi va fi transferat în curând într-un penitenciar cu regim strict.

Un penitenciar cu regim strict diferă de unul general, după cum explică Interfax. În închisorile de înaltă securitate condamnații au restricții mari privind numărul de vizite, colete, scrisori, cheltuirea banilor din contul personal, durata plimbărilor zilnice în aer liber.

Navalnîi însuși a participat la proces prin intermediul videoconferinței.

Procuratura a insistat asupra corectitudinii verdictului și a cerut ca acesta să rămână neschimbat.

Apărarea opoziției a cerut instanței să anuleze verdictul și să-l achite pe Navalnîi.

După ședință, apărarea lui Navalnîi a declarat pentru Interfax că va ataca decizia Tribunalului orașului Moscova. „Desigur, vom face apel”, a declarat avocatul Vadim Kobzev.

Pe lângă cei 9 ani, Navalniî trebuie să achite o amendă de 1,2 milioane de ruble.

De ce este acuzat politicianul rus?

Procurorii susțin că Navalnîi a creat un grup organizat format din asociații săi Leonid Volkov, Roman Rubanov și alți complici, care au colectat bani de la un număr nelimitat de persoane pentru activitățile „Fundației Anticorupție”, „Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor” și „Sediul Navalnîi” și campania prezidențială din 2018.

Potrivit versiunii anchetei, cu care instanța a fost de acord, în locul activităților statutare ale ONG-urilor organizate de acesta, Navalnîi a cheltuit bani pe „extremism” și „nevoi personale”.

În plus, ancheta a constatat că Navalnîi a încasat bani pentru campania prezidențială, fiind condamnat și lipsit de vot pasiv, „inducând astfel în eroare donatorii cu privire la adevăratele lor scopuri”.

În total, potrivit Comitetului de anchetă, Navalnîi și complicii săi „au furat și au cedat fondurile a patru cetățeni, la discreția lor, pentru o sumă totală de 2.693.503 ruble.”

În plus, spun anchetatorii, Navalnîi a comis o insultă la adresa justiției.

Navalnîi l-a insultat pe procurorul Ekaterina Frolova, care a susținut urmărirea penală împotriva sa la un proces de calomnie.

Navalnîi a pledat nevinovat și a declarat că acțiunile care i-au fost imputate constituie o activitate politică normală.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Bratu a anunţat lotul reprezentativei U21 a României pentru meciurile amicale cu Georgia şi Slovacia

Publicat

in

De

Florin Bratu a anunţat lotul pentru acţiunea reprezentativei U21 a României de luna viitoare, informează frf.ro.

Naţionala care pregăteşte participarea la EURO 2023, competiţia U21 pe care România o găzduieşte alături de Georgia, are programate două partide de pregătire:

3 iunie – Georgia U21 – România U21

7 iunie – Slovacia U21 – România U21

Ambele jocuri vor fi transmise în direct de TVR 1.

LOTUL CONVOCAT DE SELECŢIONERUL FLORIN BRATU:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Szilárd Gyenge (AFK Csikszereda), Otto Hindrich (CFR Cluj);

FUNDAŞI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Ricardo Farcaş (Siena | Italia), Tudor Telcean (CSC 1599 Şelimbăr), Victor Dican (FC Botoşani), Valentin Ţicu (ACS Petrolul 52), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Radu Drăguşin (Salernitana | Italia);

MIJLOCAŞI: Marius Corbu (Academia Puşkaş | Ungaria), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ştefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanţa), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Damian Isac (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanţa);

ATACANŢI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend