Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sorin Apostoliceanu, scrisoare deschisă: “Tătucii ăștia au construit după bunul plac Piteștiul de azi” (P.E.)

Publicat

in

Una dintre cele mai mari probleme ale acestui oraș este că a fost întotdeauna condus de tătuci. Tătuci care au știut ei mai bine mereu ce e de făcut, ce e mai bine pentru oameni. Tătuci care au promovat cum, când și pe cine au vrut, că ei știu mai bine și asta.
Tătucii ăștia au construit după bunul plac Piteștiul de azi. Un Pitești gri al tătucilor de partid, în care restul lumii se sufocă. Am avut tătuci la Pitești, am avut tătuci la județ. Toți au ținut așteptările oamenilor jos, ca să se bucure cu puțin și să voteze cum li se spune.
Acum lucrurile s-au schimbat. Tătucul Gentea care urma la rând, vede acum că pierde. Drept urmare, iese la atac. Un atac josnic, la persoană. Nu vrea să avem o dezbatere. Nu vrea să ne confruntăm direct în soluții și argumente. Îi voi răspunde drept urmare aici, în scris, pentru ca toată lumea să vadă și să înțeleagă.


Domnule Gentea,
Știu că vă e greu a crede că se poate vorbi de un spital în Pitești. E logic ca nu puteți să vă gândiți la parcuri industriale sau infrastructură rutieră de secolul 21. E logic, pentru că ați rămas încremenit în timp. În gri și în praf. Nu v-ați pus niciodată problema că am putea face investiții mari în Pitești, pentru că orizonturile vă sunt limitate. Nu puteți vorbi de dezvoltare, pentru că nu vă place. Vă încurcă. Dar să mă atacați pe mine că eu vreau asta pentru Pitești, mi se pare incredibil.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră. Că nu mai vreau să am lângă mine un tătuc care să îmi spună mereu cât și ce am voie să sper. Nu mai vreau ca griul dumneavoastră să întunece viitorul și visele copiilor mei. Nu vă las să mai desenați Piteștiul în culorile de partid. Vreau să sperăm mai mult. Vreau ca oamenii să aleagă singuri ce vor să viseze! Să aleagă singuri cum își văd orașul!
Eu nu știu cine și ce vă șoptește dumneavoastră noaptea. Sunt bărbat și recunosc că acest lucru nici nu mă interesează. Știu în schimb cine vă șoptește ce aveți de făcut prin oraș. Știu cine vă șoptește pe cine și pe unde să numiți pe funcție. Știu că vi se șoptește cine și ce contract are de câștigat.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră și din PSD. Nu din cauza celor care îmi șoptesc mie să fiu primar, ci din cauza celor care vă șoptesc dumneavoastră să fiți. Nu pot lăsa Piteștiul pe mâna lor!
Renunțați, vă rog, la această poză de victimă, de părinte trădat. M-ați folosit atâta timp cât imaginea și munca depusă de mine vă aducea beneficii. Am fost bun și pe Facebook și pe stradă cât timp arătam că cineva mai muncește și la primărie. Nu v-a mai plăcut când am început să cresc în sondaje. Când piteștenii au început să vadă ce se întâmplă cu adevărat și că sunt singurul căruia chiar îi pasă.
Sunteți consilier local de vreo 4 mandate. Sunteți președinte la PSD Pitești de și mai mult. Nu ați făcut absolut nimic. Ați fost mereu mână-n mână cu Ionică și acum criticați Primăria? Ați condus
și conduceți direct societățile acestea păguboase ale Primăriei și acum vă faceți că plouă? Că nu știți nimic?


Eu sunt, într-adevăr, cel care am ales să o iau pe alt drum. Pentru mine și pentru orașul acesta. Am căutat un loc și o echipă unde să găsesc sprijin adevărat. Am găsit acest lucru la PNL. Am plecat din PSD pentru că „aveam ambiții prea mari”, cum vă plăcea să spuneți în anumite cercuri. Și culmea, nu le aveam pentru mine, ci pentru Pitești!
Nu, domnule Gentea, aici ați avut dreptate. Nu am făcut niciodată parte din gașca dumneavoastră. Și asta v-a deranjat mereu. Pe dumneavoastră și pe cei de la PSD. Eu eram pe stradă printre oameni când la partid se făceau cărțile. De aceea vreau să mă ocup doar de administrație, nu de politică. De aceea nu am cerut nicio funcție politică în PNL.
Îmi ironizați activitatea de pe Facebook? Îmi ironizați munca de ”dispecer”? Păi ăsta era singurul lucru pe care îl puteam face. Să ajut direct oamenii. Pentru că Primăria le întorsese spatele. Asta până “mi-ați dat interzis” prin primărie și ați amenințat că îi concediați pe cei care mai vorbesc cu mine. Azi nu o mai face nimeni. Primăria prietenului Ionică e goală.


Într-adevăr, am plecat după ce am vorbit cu dumneavoastră. Dar nu pentru că mi-ați spus că nu mă puneți candidat pe mine. Ci pentru că mi-ați spus că sunt nebun dacă vreau să schimbăm ceva. Că e bine așa. Că pleacă ai noștri, vin ai noștri. Că o să mă termin eu cu spitalul, cu gunoiul, cu pădurea. Aaaa, apropo, să nu uităm. Ce v-ați mai supărat pe mine atunci cu Pădurea Trivale, când am vrut să nu mai dăm voie tăierii. Cred că am supărat mulți prieteni de pe la partid.
Domnule Gentea, eu respect pe toată lumea. Asta am învățat-o de la mama. Ea și cu tata, oameni simpli din Pitești, mi-au zis să învăț câte ceva bun de la fiecare. Eu nu mă prefac. Am colaborat o perioadă, dar atunci când am constatat că ne despart mai multe lucruri decât ne apropie, am zis că e mai bine să o iau pe drumul meu. Dragoste cu sila nu există. Asta tot de la mama o știu.


Am căutat și am găsit un loc în care să fiu respectat pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce fac. Am găsit la PNL o echipă care m-a primit în rândurile ei și alături de care am pus pe foaie prioritățile noastre pentru oraș. Ei au curajul să facă, domnule Gentea! Au curajul să creadă că se poate și în Pitești! Așa cum s-a putut și pe la Oradea și pe la Sibiu sau Cluj. De ce la ei se poate și la noi nu? M-am dus acolo unde am văzut că se poate. Unde oamenii cred în soluții. Unde politicienii tineri au auzit de Facebook și smart city. Acolo unde primarii nu fug de fonduri europene că ”aduc prea multe controale pe capul nostru.”
Eu știu că s-au speriat consultanții că v-au venit sondajele comandate de la PSD. E groasă situația, știu. Mai am și eu prieteni pe acolo. Dar nu lăsați panica să vă întunece și mai tare comportamentul. Atacați într-un mod josnic chiar și pentru bătălia politică. Nu fug de luptă, dar hai să o facem bărbătește! Și hai să ne batem în primul rând în proiecte pentru piteșteni!
Sorin Apostoliceanu,
Primarul piteștenilor

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Cristian Diaconescu: ‘Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziție’

Publicat

in

De

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară.

„Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă”, a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

„Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României”, a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

„Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: ‘nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment’. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti”, a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

„Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone”, a mai spus liderul PMP, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Bazinul de înot de la Curtea de Argeș s-a ÎNCHIS – VEZI MOTIVUL și ÎN CE AN SE VA REDESCHIDE – DAN PETRESCU ACUZĂ

Publicat

in

De

Sunt iar probleme mari la bazinul de înot din Curtea de Argeș, motiv pentru care de aproape o săptămână acesta a fost închis și va mai sta nefuncțional cel putin o lună de zile. Potrivit directorului SPGC, firma subordonată primăriei care administreaza bazinul de înot, bazinul este nefunctional deoarece s-a stricat o importanta piesa care asigura climatizarea.

” E vorba de o piesa importanta care asigura functionarea in parametri normali. Fara aceasta nu putem deschide bazinul. Am facut solicitare la firma care se ocupa si ni s-au dat asigurări că vom primi aceasta piesa in jurul datei de 5 noiembrie. Apoi, dupa ce o primim, aceasta ar trebui si montata in locul celei defecte dar ca data nu va pot spune cand va fi asta pentru ca depindem de acea firma, intreaga instalatie a bazinului fiind in garantie”, ne-a declarat Ioan Ghiță. Acesta spune ca este posibil ca in acest an bazinul sa nu mai fie deschis, date fiind si restrictiile care ar putea fi anunțate ca urmare a evoluției pandemiei de Covid-19. “Sincer, nu stiu, nu garantez daca anul acesta vom putea redeschide bazinul”, a spus Ioan Ghiță.

Suprinzator, sau nu, majoritatea conilierilor locali nu aveau habar ca, de mai bine de o săptămână, bazinul este inchis publicului. Singurul care stia de probleme a fost Dan Petrescu. ” E a nu stiu cata oara cand bazinul se inchide din motive tehnice, deși e in garantie… Păi să cheme dom` primar pe domnul Jubleanu și Drăghici, cei care s-au ocupat de acest bazin care putea fi facut cu banii de la Guvern așa cum au facut alti primari. Uite, cel de la Mioveni e modelul standard facut de Guvern si nu a avut problemele ăstuia al nostru care a tocat atatia bani ca așa au vrut unii mofturosi. Ăla de la Mioveni funcționează non stop, al nostru stă mai mult inchis”, a declarat consilierul Dan Petrescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend