Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sorin Apostoliceanu, scrisoare deschisă: “Tătucii ăștia au construit după bunul plac Piteștiul de azi” (P.E.)

Avatar

Publicat

in

Una dintre cele mai mari probleme ale acestui oraș este că a fost întotdeauna condus de tătuci. Tătuci care au știut ei mai bine mereu ce e de făcut, ce e mai bine pentru oameni. Tătuci care au promovat cum, când și pe cine au vrut, că ei știu mai bine și asta.
Tătucii ăștia au construit după bunul plac Piteștiul de azi. Un Pitești gri al tătucilor de partid, în care restul lumii se sufocă. Am avut tătuci la Pitești, am avut tătuci la județ. Toți au ținut așteptările oamenilor jos, ca să se bucure cu puțin și să voteze cum li se spune.
Acum lucrurile s-au schimbat. Tătucul Gentea care urma la rând, vede acum că pierde. Drept urmare, iese la atac. Un atac josnic, la persoană. Nu vrea să avem o dezbatere. Nu vrea să ne confruntăm direct în soluții și argumente. Îi voi răspunde drept urmare aici, în scris, pentru ca toată lumea să vadă și să înțeleagă.


Domnule Gentea,
Știu că vă e greu a crede că se poate vorbi de un spital în Pitești. E logic ca nu puteți să vă gândiți la parcuri industriale sau infrastructură rutieră de secolul 21. E logic, pentru că ați rămas încremenit în timp. În gri și în praf. Nu v-ați pus niciodată problema că am putea face investiții mari în Pitești, pentru că orizonturile vă sunt limitate. Nu puteți vorbi de dezvoltare, pentru că nu vă place. Vă încurcă. Dar să mă atacați pe mine că eu vreau asta pentru Pitești, mi se pare incredibil.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră. Că nu mai vreau să am lângă mine un tătuc care să îmi spună mereu cât și ce am voie să sper. Nu mai vreau ca griul dumneavoastră să întunece viitorul și visele copiilor mei. Nu vă las să mai desenați Piteștiul în culorile de partid. Vreau să sperăm mai mult. Vreau ca oamenii să aleagă singuri ce vor să viseze! Să aleagă singuri cum își văd orașul!
Eu nu știu cine și ce vă șoptește dumneavoastră noaptea. Sunt bărbat și recunosc că acest lucru nici nu mă interesează. Știu în schimb cine vă șoptește ce aveți de făcut prin oraș. Știu cine vă șoptește pe cine și pe unde să numiți pe funcție. Știu că vi se șoptește cine și ce contract are de câștigat.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră și din PSD. Nu din cauza celor care îmi șoptesc mie să fiu primar, ci din cauza celor care vă șoptesc dumneavoastră să fiți. Nu pot lăsa Piteștiul pe mâna lor!
Renunțați, vă rog, la această poză de victimă, de părinte trădat. M-ați folosit atâta timp cât imaginea și munca depusă de mine vă aducea beneficii. Am fost bun și pe Facebook și pe stradă cât timp arătam că cineva mai muncește și la primărie. Nu v-a mai plăcut când am început să cresc în sondaje. Când piteștenii au început să vadă ce se întâmplă cu adevărat și că sunt singurul căruia chiar îi pasă.
Sunteți consilier local de vreo 4 mandate. Sunteți președinte la PSD Pitești de și mai mult. Nu ați făcut absolut nimic. Ați fost mereu mână-n mână cu Ionică și acum criticați Primăria? Ați condus
și conduceți direct societățile acestea păguboase ale Primăriei și acum vă faceți că plouă? Că nu știți nimic?


Eu sunt, într-adevăr, cel care am ales să o iau pe alt drum. Pentru mine și pentru orașul acesta. Am căutat un loc și o echipă unde să găsesc sprijin adevărat. Am găsit acest lucru la PNL. Am plecat din PSD pentru că „aveam ambiții prea mari”, cum vă plăcea să spuneți în anumite cercuri. Și culmea, nu le aveam pentru mine, ci pentru Pitești!
Nu, domnule Gentea, aici ați avut dreptate. Nu am făcut niciodată parte din gașca dumneavoastră. Și asta v-a deranjat mereu. Pe dumneavoastră și pe cei de la PSD. Eu eram pe stradă printre oameni când la partid se făceau cărțile. De aceea vreau să mă ocup doar de administrație, nu de politică. De aceea nu am cerut nicio funcție politică în PNL.
Îmi ironizați activitatea de pe Facebook? Îmi ironizați munca de ”dispecer”? Păi ăsta era singurul lucru pe care îl puteam face. Să ajut direct oamenii. Pentru că Primăria le întorsese spatele. Asta până “mi-ați dat interzis” prin primărie și ați amenințat că îi concediați pe cei care mai vorbesc cu mine. Azi nu o mai face nimeni. Primăria prietenului Ionică e goală.


Într-adevăr, am plecat după ce am vorbit cu dumneavoastră. Dar nu pentru că mi-ați spus că nu mă puneți candidat pe mine. Ci pentru că mi-ați spus că sunt nebun dacă vreau să schimbăm ceva. Că e bine așa. Că pleacă ai noștri, vin ai noștri. Că o să mă termin eu cu spitalul, cu gunoiul, cu pădurea. Aaaa, apropo, să nu uităm. Ce v-ați mai supărat pe mine atunci cu Pădurea Trivale, când am vrut să nu mai dăm voie tăierii. Cred că am supărat mulți prieteni de pe la partid.
Domnule Gentea, eu respect pe toată lumea. Asta am învățat-o de la mama. Ea și cu tata, oameni simpli din Pitești, mi-au zis să învăț câte ceva bun de la fiecare. Eu nu mă prefac. Am colaborat o perioadă, dar atunci când am constatat că ne despart mai multe lucruri decât ne apropie, am zis că e mai bine să o iau pe drumul meu. Dragoste cu sila nu există. Asta tot de la mama o știu.


Am căutat și am găsit un loc în care să fiu respectat pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce fac. Am găsit la PNL o echipă care m-a primit în rândurile ei și alături de care am pus pe foaie prioritățile noastre pentru oraș. Ei au curajul să facă, domnule Gentea! Au curajul să creadă că se poate și în Pitești! Așa cum s-a putut și pe la Oradea și pe la Sibiu sau Cluj. De ce la ei se poate și la noi nu? M-am dus acolo unde am văzut că se poate. Unde oamenii cred în soluții. Unde politicienii tineri au auzit de Facebook și smart city. Acolo unde primarii nu fug de fonduri europene că ”aduc prea multe controale pe capul nostru.”
Eu știu că s-au speriat consultanții că v-au venit sondajele comandate de la PSD. E groasă situația, știu. Mai am și eu prieteni pe acolo. Dar nu lăsați panica să vă întunece și mai tare comportamentul. Atacați într-un mod josnic chiar și pentru bătălia politică. Nu fug de luptă, dar hai să o facem bărbătește! Și hai să ne batem în primul rând în proiecte pentru piteșteni!
Sorin Apostoliceanu,
Primarul piteștenilor

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîţu: ‘Dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea, există o perioadă de timp’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a declarat joi că companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie, pentru anul viitor.

Ministrul de Finanţe a făcut această precizare fiind întrebat de premier, în şedinţa de guvern, despre stadiul proiectului de ordonanţă de urgenţă, care ar urma să fie aprobat în şedinţa de guvern de joi, privind reeşalonarea datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă până la 25 octombrie.

„Ordonanţa, oricum, chiar dacă se publică după 25, am spus clar ce face, permite reeşalonarea acestor datorii acumulate în perioada de la începutul stării de urgenţă până la 25 octombrie. Ideea este simplă, companiile au până pe 15 decembrie să facă această cerere de reeşalonare pentru anul viitor.

Deci, nu este neapărat, nu ne limităm la 25 octombrie pentru luni, dar este bine să o avem aprobată astăzi. Pe lângă ce am prezentat până acum în spaţiul public, am îmbunătăţit puţin condiţiile, nu vor fi executări silite până la 25 decembrie şi tot astăzi vom introduce în ordonanţă încă o facilitate, discuţiile cu companiile la Consiliul Economic Social, am avut şi noi aceste discuţii şi, faţă de ce am propus, pentru perioada 26 octombrie – 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi şi nici penalităţi pentru aceste obligaţii fiscale scadente de la intrarea în starea de urgenţă până în data de 25 decembrie.

Deci, dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea, există o perioadă de timp”, a afirmat Cîţu.

El a menţionat că a mai adăugat în textul proiectului de OUG şi „extinderea termenului pentru rambursarea TVA, cu controlul ulterior, până la 25 ianuarie

„Opinia mea este, şi la asta lucrăm acum, să permanentizăm acest sistem, deja avem în istoricul ANAF foarte multe companii care au fost controlate de-a lungul timpului şi au plătit de fiecare dată, au fost controale şi au primit TVA, deci, nu există nicio problemă. Şi atunci putem să facem un sistem ca pentru aceste companii care un anumit rating să existe acest sistem de rambursare, de control ulterior, rambursarea TVA cu control ulterior permanentizat, la asta lucrăm pentru după 25 ianuarie. Şi încă alte măsuri fiscale”, a mai spus Cîţu, informează agerpres.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Avatar

Publicat

in

De

Reprofilare de succes pentru foștii șefi ai serviciilor secrete românești, generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și fostul șef al Poliției Române, chestorul general Petre Tobă. Aceștia au ajuns consultanți în afaceri private după ce au ieșit din sistem.

Silviu Predoiu a condus operativ Serviciul de Informații Externe (SIE) din 18 noiembrie 2005 până pe 5 august 2018, atunci când Klaus Iohannis i-a semnat decretul de trecere în rezervă cu gradul de general cu patru stele. În toată această perioadă, a fost numit de patru ori în funcția de director interimar al serviciului de spionaj.

Generalul Silviu Predoiu a terminat Facultatea de Geologie în 1984, apoi a lucrat timp de trei ani la metale rare. De acolo, a ajuns la Direcția de Informații Externe, unde s-a pregătit timp de doi ani. A fost plasat sub acoperire la Întreprinderea de Comerț Exterior Geomin. Apoi a fost trecut pe contraspionaj și trimis în Nigeria.A fost avansat la gradul de general de brigadă în 2004. Ulterior a primit și celelalte trei stele de general.

După ce a fost trecut în rezervă, generalul Silviu Predoiu a înființat societatea Exintell Consult SRL, firmă specializată pe consultanță în comunicare și relații publice.

De pe site-ul companiei aflăm că firma activează „pe piața furnizorilor de servicii de securitate având ca motor o echipă mixtă ce aduce împreună lucrători cu o bogată experiență, cu rezultate cuantificabile, recunoscute internațional, în domeniul securității, informațiilor și gestionării crizelor”.

Conform datelor financiare declarate la Ministerul de Finanțe, firma lui Silviu Predoiu a avut o cifră de afaceri netă de 23.820 lei și un profit de 10.802 lei.

O dată cu trecerea în rezervă a intrat și în politică. În partidul Pro România, partid înființat de Victor Ponta. La alegerile parlamentare din decembrie, Silviu Predoiu va candida pentru un loc de deputat. Încă nu s-a stabilit în ce circumscripție electorală

Newsweek România a dezvăluit în exclusivitate că generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, s-a asociat cu fostul său subaltern, generalul (r) SRI Dumitru Cocoru, în firma Strategic SYS SRL. Generalul cu patru stele Florian Coldea a fost trecut în rezervă în ianuarie 2017. Partenerul său de afaceri, generalul Dumitru Cocoru, fost adjunct al Directorului SRI, a fost trecut în rezervă pe 9 iunie 2016.

Compania celor doi generali a fost înființată pe 21 iulie 2020. Dumitru Cocoru mai are o firmă, pe care o deține integral, Justsys Software SRL, înființată în 2017. Datele financiare ale acestei firme sunt modeste: venituri de 99.000 de lei în 2017 și profit de 79.000 de lei, 324.000 de lei venituri în 2018 și profit de 218.000 de lei și 404.000 de lei venituri în 2019 cu profit de 248.000 de lei. În toți acești ani, firma nu a avut nici un angajat.

Generalul Dumitru Dumbravă a fost șeful Direcției Juridice și secretar general al Serviciului Român de Informații.

El a a devenit cunoscut publicului după declarațiile sale potrivit cărora instanțele constituie „câmp tactic” pentru Serviciul Român de Informații. A fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis în data de 1 septembrie 2018. Trei zile mai târziu, avea să înființeze firma Intell Cube Consulting SRL. Între timp, firma a fost reboteazată cu numele Wise Line Consulting SRL. Obiectul principal de activitate este „consultanță pentru afaceri și mangement”.

Câteva luni mai târziu după ce a devenit patron, în martie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis retragerea titlului de doctor generalului SRI Dumitru Dumbravă pentru că a plagiat aproape în întregime teza de doctorat susținută la Academia Națională de Informații.

Dar afacerile i-au mers strună generalului Dumbravă. Conform datelor fiscale depuse în 2019, firma Wise Line Consulting SRL a raportat o cifră de afaceri netă de 533.224 lei și un profit net de 451.801 lei. Adică, în jur de 100.000 euro.

Chestorul general Petre Tobă a fost șeful Poliției Române, apoi ministru al Afacerilor Interne în guvernul tehnocrat condus de Dacian Julien Cioloș.

El a demisionat din funcția de ministru de Interne pe 1 septembrie 2016, după ce DNA a anunţat că au fost demarate procedurile de începere a urmăririi penale pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi refuzat să declasifice documentele DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative. Dosarul a fost clasat.

Ulterior, Tobă a intrat în afaceri. A înființat inițial firma Strategic Inteligence Security Services, din care deține 60%. Zece procente din firmă sunt pe numele generalului SRI Viorel Adrian Stan, trecut în rezervă în 2017. Un alt asociat, tot cu zece la sută, este Călin Lucian Roșan, fost secretar general în Ministerul Afacerilor Interne. Restul părților sociale sunt deținute de Simona Tobă, soția lui Petre Tobă.

Obiectul de activitate al firmei este consultanță pentru afaceri și management, la fel ca cel al firmei lui Dumbravă. Firma generalului Tobă a raportat o cifră de afaceri de peste 2,1 milioane lei și un profit net de 1,22 milioane lei.

O altă firmă controlată de soții Tobă este Valahia Automotive Logistic, înregistrată în localitatea argeșeană Bradu. Firma se ocupă de întreținerea și repararea autovehiculelor, însă în anul fiscal 2019 a raportat o pierdere de aproximativ 1.000 lei, infromează newsweek.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend