Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SONDAJ – Victor Ponta în picaj total. Panzerul Klaus Iohannis spulberă tot în cale

Publicat

in

Alegerile prezidențiale l-au distrus total pe premierul Victor Ponta, asta în timp ce marele câștigător, Klaus Iohannis atinge noi culmi la capitolul încredere.

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP, președintele Klaus Iohannis a ajuns la un nivel al încrederii de 64,6%, asta în timp ce premierul Victor Ponta se află la 24,5%, informează Adevarul.

Dacă privim puțin restrospectiv, înainte de alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta era, în luna octombrie, la un scor de 38,7%. În aceeași perioadă, Klaus Iohannis se afla la o cotă de încredere de 35,2%. Comparativ, Klaus Iohannis aproape și-a dublat nivelul încrederii, în timp ce Victor Ponta a pierdut peste 10 procente.

Poziţia secundă îi revine lui Mugur Isărescu (42,1% încredere multă şi foarte multă în februarie 2015, faţă de 45,7% în decembrie 2014), iar pe locul al treilea se clasează Victor Ponta (24,5% încredere multă şi foarte multă în februarie 2015, faţă de 26,1% în decembrie 2014). Urmează primarul Capitalei, Sorin Oprescu (22,2% încredere multă şi foarte multă în februarie 2015, faţă de 23% în decembrie 2014) şi George Maior (21,8% încredere multă şi foarte multă în februarie 2015, faţă de 19% în decembrie 2014). Faţă de măsurătoarea din decembrie, notorietatea fostului director al SRI a crescut uşor, o parte din punctele de notorietate câştigate completând nivelul de încredere, iar o altă parte nivelul de neîncredere.

Călin Popescu Tăriceanu ocupă poziţia a şasea a clasamentului, cu 19% încredere multă şi foarte multă (faţă de 22,5% în decembrie 2014), urmat de Traian Băsescu cu 17,8% (faţă de 20,7% în decembrie 2014) şi Mihai Răzvan Ungureanu cu 17,1% (faţă de 17,8% în decembrie 2014).

Urmează Mircea Geoană cu 16,8% încredere multă şi foarte multă în februarie 2015 (faţă de 18,2% în decembrie 2014), Monica Macovei cu 16,3% (faţă de 15,6% în decembrie 2014), Cătălin Predoiu cu 16,2% (faţă de 15,7% în decembrie 2014) şi Alina Gorghiu, cu 12,7%. În ceea ce îi priveşte însă pe cei doi lideri PNL, se poate constata o ridicată lipsă de notorietate, chiar dacă nivelul de cunoaştere al celor doi este semnificativ diferit. Astfel, 11,2% din respondenţi declară că nu îl cunosc pe premierul din umbră al PNL, în timp ce un procent aproape dublu (21,3%) spun că nu o cunosc pe co-preşedinta formaţiunii liberale.

 

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/sondaj-victor-ponta-in-picaj-total-panzerul-klaus-iohannis-spulbera-tot-in-cale_948375.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO: Ciolacu se răzbună la congresul UDMR pentru declarațiile lui Iohannis de anul trecut: Să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vindem Ardealul

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu și-a încheiat discursul ținut la congresul la 15-lea al UDMR în aplauzele și râsetele celor prezenți.

După ce a atacat USR pentru „fuga de răspundere”, Ciolacu i-a transmis liderului UDMR, Kelemn Hunor, o rugăminte.

„Și, domnule Hunor, o ultimă rugăminte: pentru că faceți parte din coaliția de guvernare, te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun colegilor tăi din coaliție poate și domnului președinte Iohannis ca să nu ne mai auzim vorbe că iarăși vindem Ardealul”.

„Jó napot kívánok (n.r. Bună ziua), PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României, în timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”, spunea anul trecut președintele Klaus Iohannis.

.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Expert în sănătate publică: Vom avea o iarnă cu multe restricții, pregătiți-vă!

Publicat

in

De

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că pe români îi așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții din cauza pandemiei COVID. Pregătiți-vă, este avertismentul specialistului.

Răzvan Cherecheș a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 și a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada și a țărilor din UE, informează Mediafax.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialiști străini.

„R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecția se împrăștie în populație, dacă R<1 infecția este sub control”, a explicat specialistul român.

Ca urmare, situația se va înrăutăți în România și vor fi noi restricții, crede Răzvan Cherecheș.

„Din nefericire, ne așteaptă o iarnă lungă cu multe restricții, pregătiți-vă! Nu va ajuta deloc faptul că țările cu rată mare de vaccinare vor avea o viață normală – ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend